• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

Daj znać czy ta z linku 09 (czyli mapa 27.0.x) działa i sprawdź też wybieranie głosowe czy ok, bo była seria map, że to było zwalone.
Ja nie mam teraz za bardzo trasy żeby ją załadować.

Tak, wiem - nawet chyba ja tutaj to zgłaszałem jako pierwszy ;)

Co do meritum, sukces połowiczny ;)
Mapa się zaktualizowała do wersji 27.0, natomiast wyszukiwanie głosowe ciągle nie działa.

Dzięki za info, natomiast teraz już raczej nie będę robił aktualizacji do starszej wersji.
Jestem ciekaw - jak już więcej osób zaktualizuje do 27.0 - czy u reszty będzie to działało.
Może w moim przypadku problem jest gdzieś pomiędzy kierownicą a fotelem ;)

A wcześniej jaką miałeś, i działało Ci glosowe?

Ja pewnie zaktualizuje bo mimo wszystko bardziej zalezy mi na aktualizacji dróg i radarow niż na głosowym. To dam znać. Chyba, że donvito albo wirtold wcześniej :-)

Co do meritum, sukces połowiczny ;)
Mapa się zaktualizowała do wersji 27.0, natomiast wyszukiwanie głosowe ciągle nie działa.

A czemu "ciągle"? W 26 na pewno głosowe działa. Sprawdziłeś po restarcie woza (zgasić, odpalić)? Po tych mapach bez głosowego, co pisał netzmark, i wgraniu dobrej, działało dopiero po restarcie.
[MENTION=90487]netzmark[/MENTION]: ja to bym wgrał, ale kilometry mi się kończą ;)

Moja wcześniejsza wersja to chyba 23.X albo 24.X- dokładnie już nie pamiętam.
26.X nie instalowałem, stąd też skrót myślowy "ciągle" :)

W sumie nie wpadłem na to, że trzeba zrestartować :D
Przy najbliższej okazji sprawdzę :)

\EDIT
Faktycznie, działa!
Restart samochodu ;) pomógł.
Dzięki Pany!

Ostatnia edycja:
No więc zainstalowałem mapy 27 i miałem trochę inne zachowanie niż yak: po zakończeniu wgrywania Connect sam się zrestartował (czarny ekran, te sprawy), po czym głosowe wybieranie działało. Wszystko w czasie jazdy i bez słowa ostrzeżenia - więc nie wiem: czy to celowe działanie, czy tylko jakiś taki wybryk ;) Ale sprawdziłem, dla aktualnie wgranych map pokazuje wersję 27.

Co nasuwa pytanie: może po wgraniu map wystarczy wyłączyć i włączyć samego Connecta? Jakby ktoś wgrywał, i akurat nie miał takich wybryków, to może przed restartem woza, spróbuje restart Connecta?

Dzięki za info dobry człowieku ;).
Taki restart w historii updatów też zaliczyłem już ze dwa razy, więc to się zdarza jak widać. Oczywiście nie mam pojęcia czy wiązać to z daną mapą czy czkawką modułu. Ale kiedyś mi się też ekran zrestartował bez żadnej zmiany map wcześniej, po prostu w czasie jazdy, po kilkudziesięciu km od odpalenia - nie ma pojęcia może jakiś update OTA dostał czy coś.
A jak samego Connecta zrestartować jakby co?

Nie no, restart Connecta, ot tak bez widocznej przyczyny, to też mi się kilka razy przydarzył - już nawet nie uważam tego za coś oburzającego ;) Ale ten wyglądał na taki trochę celowy, w końcu wgrano mapy, przeładowano system, wybieranie głosowe działa bez zatrzymywania... No hi-tech i posmak luksusu!

A restart Connecta, to może naiwnie zakładam, że wystarczy wyłączyć i włączyć, czyli trzymamy dłużej wciśnięte kółko głośności.

Ostatnia edycja:
No tak a że jeszcze wrócił i działa to już w zasadzie w ogóle szok :-).
Dam znać jak zrobię czy u mnie też tak "się zrobiło".

A taki on/off to raczej wątpię żeby oznaczał restart choć nie wykluczone oczywiście. Ale jak nie będę miał głosowego to wypróbuję.

Witam Panowie,
Ja w swojej Stelvio MY20 aktualizacji nie robiłem ani razu. Mapy są stare wręcz mam wrażenie, że są jeszcze z przed potopu.
Używam CarPlay więc jakoś nie zwracałem na to uwagi aż do wczoraj gdy postanowiłem zrobić aktualizację i tu pojawił się problem… Mi również nie działa strona maps.mopar. Po pierwsze kręci kółko i nic więcej, a po drugie gdy wpisuję swój VIN to wyskakuje mi informacja “VIN nierozpoznany”.
Czy jest jakaś inna opcja na pobranie aktualizacji albo jest ktoś w stanie podesłać link do pobrania z TomTom?
Jestem w tym temacie totalnie zielony i jeśli się nie uda to po weekendzie chce śmignąć do ASO ale jednak wolałbym tego uniknąć.

Pozdrawiam

wszystko masz kilka postów wcześniej. Poczytaj.

Dalej czytać...

Dalej czytać...

Super, jestes zaje**scie pomocny misiu kolorowy. Przejrzałem wszystko od 150 strony i nic. Jestem zielony w tej kwestii, a nie każdy musi być tak wybitny w każdej dziedzinie jak Ty. Prosiłem tylko o pomoc bo najwidoczniej sobie z tym nie radzę.

Problem jest taki, że kolega @wip ma rację, to jak utworzyć plik licencyjny było wielokrotnie poruszane w tym wątku.

Ostatnia edycja:
Dobrze radzić: czytaj, jak się wie. Sam chętnie dogralbym aktualną mapę ale po przewertowaniu chyba 30str mialem dość. A gdzie tam jeszcze do 180.
Myślę że tego typu informacje mogłyby być w poście #1

Amortyzatory
Powrót