• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Wbudowana nawigacja

Przy plikach widniała też informacja: Expiry date 24.09.2020r.

Ja mam 23.09.2020 i mam wrażenie, że oni wszystkim mniej więcej ten termin ustawili. I że ostatnia dostepna darmowa będzie aktualizacja wrześniowa.

Czy jest ktoś kto ma może wcześniejszą datę niż wrzesień? Albo ktoś komu już się skończyło i widzi cenę za nową wersję?

Rozmawiając w zeszłym roku o nawigacji z przedstawicielem FCA wspomniał on o aktualizacji map, cztery w roku koszt około 50 Euro lub 250 PLN. Jak będzie zobaczymy, w TOMTOM nie chcą się wypowiadać i odsyłają do FCA Mopar, a tam oczywiście cisza.

Rozmawiając w zeszłym roku o nawigacji z przedstawicielem FCA wspomniał on o aktualizacji map, cztery w roku koszt około 50 Euro lub 250 PLN. Jak będzie zobaczymy, w TOMTOM nie chcą się wypowiadać i odsyłają do FCA Mopar, a tam oczywiście cisza.

Ja pytałem o to we Włoszech podczas prezentacji modelu na 2020 i jeszcze nic nie wiedzieli...

Oficjalnie to oni o wielu rzeczach niewiedzą a szkoda bo to marketing.

Też Wam pobieranie się zatrzymuje na 4,0 GB? Od kilku dnie z tym walczę i nic więcej pobrać nie chce wrrrrrrrr

nosnik na ktory sciagasz mape powinien byc sformatowany do exFAT (tak zaleca Alfa), jesli masz FAT32 maksymalny pojedynczy limit objetosci pojedynczego pliku to 4GB

Dziwne, bo normalnie ściągałem do tej pory pliki na PC i nie robił problemu, nawet mam stare 11 GB w pobranych.

Dziwne, bo normalnie ściągałem do tej pory pliki na PC i nie robił problemu, nawet mam stare 11 GB w pobranych.
Dlatego napisałem żebyś sprawdził partycję na którą zapisujesz. Przecież możesz mieć w PC na tym samym dysku np. dwie partycje FAT32 i NTFS ale tylko na tej drugiej zapiszesz plik większy niż 4 GB.

Też Wam pobieranie się zatrzymuje na 4,0 GB? Od kilku dnie z tym walczę i nic więcej pobrać nie chce wrrrrrrrr
Już tu kiedyś o tym pisałem, że nie tylko format partycji ma znaczenie. Zmień przeglądarkę, której używasz do logowania się na stronie Mopar, bo nie wszystkie przeglądarki potrafią pobrać plik o rozmiarze większym niż 4 GB, nawet jak partycja pozwala na zapis takich plików. Ja polecam Chrome.

Czy ktoś również ma problem z brakiem dostępnych aktualizacji map na stronie mopar?
Wyświetla się tylko informacja:
No updates are currently available on the Map Update website. Contact your FCA authorised workshop to check new map availability.
Według infotainment posiadam wersję 4.0.2018.09 Europe, natomiast wersja systemu to: 118.000.052.

Dzisiaj zobaczyłem, że jest nowa mapa dla nawigacji 6.5 cala.
Data 16.06.20. Tylko coś rozmiar jej jest mały 1,1GB.

Ostatnia edycja:
No faktycznie, jest. A do tego moje "expiry date" zmieniło się z lutego czy marca 2021 na 30.12.2022. Rekompensata za brak aktualizacji przez cały poprzedni rok?

21.07.2020 :

Przy próbie aktualizacji komunikat "błąd pliku autoryzacyjnego" czy jakoś podobnie. Spróbuję ściągnąć ponownie.

Ostatnia edycja:
No faktycznie, jest. A do tego moje "expiry date" zmieniło się z lutego czy marca 2021 na 30.12.2022. Rekompensata za brak aktualizacji przez cały poprzedni rok?

21.07.2020 :

Przy próbie aktualizacji komunikat "błąd pliku autoryzacyjnego" czy jakoś podobnie. Spróbuję ściągnąć ponownie.

Tyle ta aktualizacja jest warta ile przedłużenie exp date do końca 2022... Równie dobrze mogą przedłużyć do 2050, bo i tak nic już nie wyjdzie do 6,5"...

Czy ktoś również ma problem z brakiem dostępnych aktualizacji map na stronie mopar?
.

U mnie też komunikat

"Update not available at the moment

No updates are currently available on the Map Update website."

Teoretycznie miałem termin do końca września na aktualizacje. Zgrałem czerwcową. Więc albo mam już koniec albo coś zmieniają w systemie (budują sklep z ofertą).

Dzisiaj zobaczyłem, że jest nowa mapa dla nawigacji 6.5 cala.
Data 16.06.20. Tylko coś rozmiar jej jest mały 1,1GB.

i

A na dodatek licencja do tej mapy ma nazwę Africa-102567.meta.dct ;)

ma ktoś z Was jeszcze tą mapę/licencję? pytam bo mam forumowego znajomego który mieszka w Afryce a auto sprowadził sobie z Kanady (fan, ma też 159), może by podeszło? w razie czego udostępni któryś z Was? jak ja sprawdzałem dla auta EU 6.5" to pokazuje 1041 EU obecnie więc może coś poprawili na stronie.

Ostatnia edycja:
i

ma ktoś z Was jeszcze tą mapę/licencję? pytam bo mam forumowego znajomego który mieszka w Afryce a auto sprowadził sobie z Kanady (fan, ma też 159), może by podeszło? w razie czego udostępni któryś z Was? jak ja sprawdzałem dla auta EU 6.5" to pokazuje 1041 EU obecnie więc może coś poprawili na stronie.

Mam ;) Ale nie mam gdzie wrzucić, bo to ma ponad 1 GB.

Amortyzatory
Powrót