Sierek
Nowy
Tak.A podajesz numer z literkami ZAR?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Tak.A podajesz numer z literkami ZAR?
Panowie ja od lat (co najmniej 10-ciu) jeżdżę tylko na paliwie V-power
-Nic we wnętrzu nie skrzypi, zawieszenie też jest ok.,lakier w stanie idealnym.
dziekujeGratulacje![]()
A tę zwykłą 95 tankujesz w Holandii czy w Polsce?
dziekuje
ja od ponad 3 lat jeżdżę na BP Ultimate Diesel. Żadnych problemów z silnikiem. Też polecam.
Do mojej Giulietty też leję i bedę wlewał Ultimate.
Jeżeli Cie stać na auto typu Julka to powinno Cie stać na paliwa premium.napewno nie bedziesz żałował(a)
![]()
Ostatnio przestawilem sie na paliwo v-power 95 shell ogolnie nie tankuje juz zwyklej 95 i na "tanszych stacjach" (...) Zniknal mi problem ze sprzeglem ktory mialem...od czasu kiedy leje tylko v power praktycznie nie slychac roznicy gdy auto jest na luzie ze sprzeglem wcisnietym lub bez... nie ma juz tego jeb..ego halasu![]()
Ja tak szczerze nie przywiazywalem uwagi to tego... nawet nie chodzilo o cene, nie jestem fachowcem
dopiero ostatnio ktos mi powiedzial czy wyczytalem gdzies ze lepiej dla autka szczegolnie nowego.... a jak lepiej dla Julki to sprobowalem i czuje duzo roznice.
Pisałem wielokrotnie, że lakiery pastelowe w naszym klimacie się nie sprawdzają.... - mam metalic black etna i nie ma żadnych odprysków.... Czy lakier masz pastelowy? Nie ma żadnych odprysków na tylnych błotnikach?
Strata pieniedzy
Polecam watek na forum:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulietta/256683-1-4ma-95-or-98-ron-fuel.html
Związek psychologicznyNie mam wykształcenia technicznego ale co ma paliwo do sprzęgła?
Związek psychologiczny, nietrzeszczą też uszczelki i fotele
![]()
Nie mam wykształcenia technicznego ale co ma paliwo do sprzęgła?
Dokladnie...Ale tu nie chodzi o 95 vs 98 tylko 95 vs 95 premium.
Z tym rozbieraniem w ADF to bym sie 10x zastanowil... Jesli maja takich mechanikow jak lakiernikow, to nie wykluczone, ze po naprawie bedzie dieselNo wlasnie u mnie roznica byla ogromna...teraz zrobila sie niewielka roznica po jezdzie na v-power 95 (przejechane prawie 25tys).... przedtem nawet w serwisie byli zaniepokojeni co bylo powodem do planowanej rozbiorki Julki...niestety nie mialem czasu zostawic Julki w serwisie w NL jak myslalem wiec za miesiac bedzie rozbierana we Wrocku...