• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Może cięgna w skrzyni są nie wyregulowane jak trzeba ale samochód dużo radości mi daje.
Ja wsiadam to od razu się lepiej czuję. Jak bym mógł to pewnie bym spał w środku (zastanawiam się nad podjazdem prosto w okno dużego pokoju na II piętrze bloku) :)

Co do wypowiedzi kolegi HyenaHF to muninek znika jak się podejdzie bliżej samochodu - wtedy ukazuję się piękno reflektorów, wielkiego scudetto i wyraźnych linii.

Podtrzymam entuzjazm poprzednich postów gdyż tez jestem bardzo zadowolony ze swojej juli..... Przejechane dokładnie 7777km i nie mogę się doczekać każdej okazji by usiąść za kierownice...:)))
I tylko ta głośna skrzynia....(liczę ze zrobią coś z tym niedługo)

Co do wypowiedzi kolegi HyenaHF ...
Te wypowiedzi traktuj z przymrużeniem oka. Gdybyś w realnym życiu miał hobby przebierać za postacie z japońskich komiksów i odgrywać z nich scenki na "konwentach" to też byś miał dziwne skojarzenia i fantazje. Ktoś już zauważył że to zapewne inne wcielenie pewnego znanego tu już kolegi. Obecnie chyba występuje w dwóch postaciach tej "dobrej" tzn. starający się dyskutowac na jako takim poziomie i być lubiany, i tej "złej" pewnie prawdziwszej, ale zastrzegam że mogę się mylić.

Mnie nurtuje pytanie czy jest jakiś klucz wg którego możnaby przewidzieć które egzemplarze julki niosą ze sobą większe ryzyko niedoróbek, bo przecież nie wszystkim się to zdarza. Może podawajcie dokładne daty produkcji.

Może być, chociaż chyba jadą też w soboty i na 3 zmiany. Nie wyobrażam sobie jak np o czwartej nad ranem można coś precyzyjnie poskładać zwłaszcza jeśli się jest południowcem kiepsko fukcjonującym bez słońca. No ale tak jest prawie w każdym przemyśle

Te wypowiedzi traktuj z przymrużeniem oka...

Mnie nurtuje pytanie czy jest jakiś klucz wg którego możnaby przewidzieć które egzemplarze julki niosą ze sobą większe ryzyko niedoróbek, bo przecież nie wszystkim się to zdarza. Może podawajcie dokładne daty produkcji.

Oczywiście, że będę ;) Julka to piękny samochód a muminy to były w munikach.

Data produkcji mojej Julki to 03/09/2010

Poniżej zamieszczam link do epera w którym można sprawdzić dane o Julce :) wpisujemy VIN naciskamy enter i później w oknie klikamy na info :)

http://eper.fiatforum.com.pl/navi?G...INDOW_ID=1&KEY=HOME&EPER_CAT=SP&MAKE=R&SBMK=R

Opis mojej skrzyni: SKRZYNIA B. 1.4/1.8 TRB BZ/1.6 JTD/2.0 JTD 170 KM (PCC635)

X7 - GIULIETTA (2010-....)
191C53001000 - 1.4-TRB-170CV-CF5-DISTINTIVE-4P.GS.6M-
Engine: 1599883 Vehicle: 07035038 Prod. date: 8/11/2010

No i wszystko jasne: auto zrobione w poniedzialek :P

Moj też niby z poniedziałku (tak wskazuje Eper) , a wszystko z nia o.k.... A tak na poważnie to ten poniedziałek mają chyba wszyscy, bo to oznaczenie tygodnia produkcji - moja była wyprodukowana dokładnie w piątek 8.10.2011, a eper podaje poniedziałek 4.10.2010

Właściwie data wbita w papiery to moment w którym auto ktoś "odebrał" z produkcji. Poszczególne fragmenty były składane wcześniej (nie wiem ile trwa pełny cykl).
Dla pocieszenia w Corolli D4D znów akcja naprawcza -wciąga olej w ogromnych ilościach i dziś małżonka przy okazji serwisu usłyszała w ASO że do wymiany (jakaś) pompa. Nie za bardzo wiem jaka bo nic mi nie pasuje ale to w końcu relacja kobiety więc trzeba wziąc poprawkę.

Pompa próżniowa ciagnie olej w silnikach D4D
Masz na myśli serwo hamulcowe?? Właściwie jakby się zastanowić to auto hamuje kiepsko.
BTW znajoma żony właśnie po raz niewiadomo który odebrała new beeetle'a z serwisu. Od kiedy go posiada (tzn od nowości) kłopoty są codziennością. Nie ma reguły panowie.

Ostatnia edycja:
W silnikach diesla do wytworzenia podciśnienia (wykorzystywanego też przez serwo hamulcowe) potrzebna jest wakum pompa (próżniowa) i pewnie to ona jest przyczyną kłopotów twojej zony

Amortyzatory
Powrót