[Giulietta] Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Wy chyba mieszkacie w innym kraju niż ja ;). Gdybym miał się kierować tymi względami, to chyba wziąłbym czarną :D.

Nie wiem czy w innym ale wystarczy mieszkać na śląsku , u nas jest tak masakrycznie chlorowana woda że przy ciemnych kolorach zapomnij o myciu auta bez pastowania , auto po umyciu jest całe w białych plamach na czarnym wygląda to paskudnie .

Te białe plamy to wapń, czyli kamień z wody. zamontuj sobie filtr zmiękczający wodę i po problemie.

Spoko, ja się cieszę z mojego białego koloru przed latem. Mniejsze nagrzewanie było jednym z istotniejszych argumentów wyboru koloru. Ostatni jeździłem ciemnymi kolorami - masakra.
czyli "rozum wygrał przed sercem" (jak w reklamie TPSA) :), ale jak przedmówcy pisali: wiecej czarnych kropek od asfaltu, szczegolnie jak koledzy drogowcy położą świerzy asfalt i posypią jakimś gresem - masakra, i ładnie się klei do karoserii :/
z drugiej strony, bialy też ma jakąś przewagę (nad czarnym) bo po lekkim zadrapaniu nie widać "farby podkładowej". mam białe ryski - idealnie się odznaczają na czarnym lakierze. Na białym nie widać.
Zawsze jest jakies ale.... :)

Moje babcia mówiła: jasne lepsze, bo widać brud i częściej sprzątasz. Ciemne - co z tego, że nie widać? Z kropkami będzie i tak brudne:)

250 km przejechane - jest rewelacyjnie tylko male ale ;) cos na nawet malych nierownosciach delikatnie stuka w okolicach tylniej kanapy i polki :) jakby jakis plastik niedokrecony z prawej strony. Ruszalem juz chyba wszystkim i to brzdakanie jest ;) bede wdzieczny za sugestie

Ktoś wcześniej pisał o jakimś niedopasowaniu tapicerki/zatrzasku przy tylnej kanapie. Skutkowało to właśnie stukaniem. Poszukaj tego postu.

Ktoś wcześniej pisał o jakimś niedopasowaniu tapicerki/zatrzasku przy tylnej kanapie. Skutkowało to właśnie stukaniem. Poszukaj tego postu.

Jeśli mowa o wersji z bose, to konektor wiazki od subwoofera lubi wyskoczyć z zatrzasku. Szukaj pod mocowaniem prawego tylnego fotela od strony bagażnika. U mnie wylata co dwa tygodnie :)

Jeśli mowa o wersji z bose, to konektor wiazki od subwoofera lubi wyskoczyć z zatrzasku. Szukaj pod mocowaniem prawego tylnego fotela od strony bagażnika. U mnie wylata co dwa tygodnie :)
a nie da rady jakoś zamontować/zamocować żeby nie "wylatało"? np. "super glue"? :D hehee
zamówiłem Julkę z Bose - czyli mogę mieć ten sam problem....

Zamówiłem Julkę w kolorze 8C, jaka jest trwałość tego lakieru? Z tym, że ew. koszty naprawy będą droższe już się pogodziłem. Mam nadzieję, że wynagrodzi mi on jakością i pięknem.

O trwałości nikt się raczej nie wypowie, bo lakier jeszcze "świeży"... To nie jest ten sam 8C, co na Alfie 8C :). Jak to metalik, powinien się trzymać dobrze.

Znalazłem w prawych drzwiach taki mały plastikowy trójkącik - to pewnie on pobrzękiwał. A jak u was z mocowaniem spojlera na klapie - u mnie jakby z jednej strony (prawej) był słabiej doklejony/dokręcony i się delikatnie rusza

Niestety nie zamowilem Bose .... To chyba właśnie tak jak wcześniej kolega pisał jakiś element tapicerki bądź jakiś mały plastik wnosząc po częstotliwości dźwięku.

Popatrz, czy styropian z wneki kola zapasowego nie trze o tylna scianke. Otworz fotele i popatrz czy jakies zaczepy / pasy nie lataja. U mnie luzna byla jedna ze srub mocujacych tylne fotele.

Znalazłem w prawych drzwiach taki mały plastikowy trójkącik - to pewnie on pobrzękiwał. A jak u was z mocowaniem spojlera na klapie - u mnie jakby z jednej strony (prawej) był słabiej doklejony/dokręcony i się delikatnie rusza

Możesz doprecyzować, który trójkącik? Chodzi o ten spory przy lusterkach?
skan 8.jpg

Możesz doprecyzować, który trójkącik? Chodzi o ten spory przy lusterkach?
Przechodzilem i przez to: notorycznie cos mi pobrzekiwalo w tych okolicach. Probowalem z maskownica glosnika itp - nic z tego. Problem rozwiazalem wkladajac mocno poskladana kartke papieru miedzy boczek drzwi a blache wlasnie po sciagnieciu tego trojkacika. Od 3 dni ciiiiiszzzaaa :)

Dzięki za wskazówki. Chyba trzeba przyspieszyć działania w kierunku porządnego wytłumienia drzwi.

Nie u mnie w bocznej kieszeni był pozostawiony taki mały kawałek plastiku (trójkąt wygięty z rurki plastikowej) - tak się ustawiał że nie było go widac , a ja na tamtym fotelu nie jeżdże, dzisiaj wyciagnałem go odkurzaczem. Sprawa spojlera się wyjasniła - byłem w salonie i we wszystkich tak wahliwie jest on zamocowany

Może to mocowanie spojlera to przygotowanie do zmian jego ustawienia, w zależności od prędkości, jak w F1 ? :)

Amortyzatory
Powrót