quba
Nowy
- Auto
- Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5
Problemem jest DPF. Słyszałeś aby tak się urywały szpilki w 6tce? 90% problemów dotyczy 9tki.
Sprawdź w ilu silnikach bez DPF się urywają.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Problemem jest DPF. Słyszałeś aby tak się urywały szpilki w 6tce? 90% problemów dotyczy 9tki.
Regenerowane to loteria.
Problem ze szpilkami może wystąpić zawsze, ale jak już ściągacz turbo to szpilki załóż nowe.
Dobra panowie a ja mam zapytanie odnośnie samych szpilek. Uszczelkę dorwałem ale szpilki dopiero mam możliwość załatwić po 6 maja w pobliskiej hurtowni części do AR a ja do majówki potrzebuje auto poskładać. Ma ktoś jakieś numery gdzie znajdę je po zamienniku? Pokazywał mi facet jakieś szpilki które kosztują 2zl sztuka i ma je na miejscu a te stricte ori z ASO 14zl za sztukę. Wziąłbym już nawet te droższe dla świetego spokoju chociaż to jest 7x drożej i dopiero za dwa tygodnie :/ czy to nie będzie tak ze te tańsze strzela po 500km?
Podobno są one od jakiegoś benzyniaka.
P.S. Czy te szpilki z nowego numeru po 2009r są lepsze? I jeśli mam możliwość wyboru to brać te z lifta?
U mnie w 2,4 była urwana jedna szpilka, ta najgorzej dostępna. Robota obejmowała demontaż, planowanie kolektora, nową uszczelkę i oczywiście montaż. Koszt 500zł w Zbynio Team w Łodzi, czyli warsztacie specjalizującym się w alfach. 300zł, to robocizna, planowanie i uszczelka po 100. Przynajmniej tak miałem na fakturze. Szczerze mówiąc spodziewałem się, że wyjdzie więcej.Jaki powienien być przybliżony koszt robocizny by się nie dać oskrobać?
Uszczelkę + szpilki + nakrętki + planowanie kolektora jest w moim zakresie i ja za wszystko płaciłem/płacę.
Facet tylko demontuje i montuje kolektor i składa auto do kupy. Jaka cena będzie uczciwa?
Dla mnie i dla niego?