Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Czystej profilaktyki raczej nie, aczkolwiek problem dotyczy i przed 08 jak i po 08..Dzięki za odpowiedź.
Czyli w moim przypadku (auto z 2010 i brak oznak zerwanej szpilki) chyba nie ma sensu robić tego dla czystej profilaktyki.
Tak bo później będzie tylko gorzej i kolektor do planowania. I wątpię, żeby dokręcil. Ryzykant z gościa. Gdyby mu się szpilka ukrecila roboty by sobie. Narobił.Witam. Chciałbym odświeżyć trochę temat. Ostatnio z Alfy wydobył się ten przykry dźwięk urwanej szpilki kolektora. Szybko pojechałem do mechanika i okazała się że jeden cilinder faktycznie jest obkobcony. Przy mnie mechanik dokrecil śrubę dość mocno i dźwięk ustal wszystko jest ok. Pytanko czy pchać się w koszta żeby ściągać przód ewentualnie wymienić szpilki i zerknąć co tam się dzieje
Hm dziwię się tylko, że sprzedający chwali się tym w ogłoszeniumoże chodzi o coś innego
musze podpytać, dzięki
Mam pytanie odnośnie mocy: czy urwane szpilki i utrata części spalin przed turbosprężarką może powodować wyraźny dołek mocy w okolicach 2200obr./min.? Ktoś tak może miał?
Witam, od miesiąca niepokoi mnie dziwny świst dobiegający spod maski. Słychać go zawsze tak samo i występuje na zimnym a także mocno rozgrzanym silniku. Czy to może być urwana szpilka kolektora czy raczej coś innego? Bez rozebrania przodu raczej chyba nie ściągnę tej osłony aluminiowej żeby zobaczyć czy któraś pękła lub się urwała? Tutaj film z dobiegającym hałasem: https://youtu.be/U46PyycR_a0
Wie ktoś może jakiej klasy twardosci mozna by zastąpić owe szpilki. 10.9 vs 12.9 zrobione z preta gwintowanego