jackblackxxx
Nowy
Panowie a 1,9 też trudny dostęp do szpilek, trzeba pół przodu rozbierać,czy da radę inaczej
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Nie o suszarkę nam chodzi tylko o uspawany kolektor co by moze szpilek nie urywal
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie jestem praktykującym mechanikiem, ale przez PKM przeszedłem, gdzie pewien "słynny" doktor z AGH od tego przedmiotu opowiadał różne historie, m.in. o tym, jak uratował jakąś maszynę wsadzając oryginalnie dobrane szpilki"Pytanie 2. Jaka uszczelka? Jeśli nie ma różnicy to kupię w zwykłym sklepie z częściami samochodowymi albo trochę inaczej - czy mogę w miejsce szpilki wkręcić zwykłą śrubę o klasie twardości powyżej 10?"
Gdyby wiedzieli, to by się nie urywały w prawie każdej 159Nie jestem praktykującym mechanikiem, ale przez PKM przeszedłem, gdzie pewien "słynny" doktor z AGH od tego przedmiotu opowiadał różne historie, m.in. o tym, jak uratował jakąś maszynę wsadzając oryginalnie dobrane szpilkiWsadzałbym dokładnie o takiej twardości i granicy plastyczności jak oryginalne. Inżynierowie FCA raczej wiedzieli co robią dobierając konkretną klasę.
Problemem jest DPF. Słyszałeś aby tak się urywały szpilki w 6tce? 90% problemów dotyczy 9tki.Kolektor jest zrobiony z żeliwa jak w większości samochodów. Problemem jest to, że żeliwo i amelinium w głowicy inaczej reagują na zmiany temperatury. Dwa momenty gdy powstaje miedzy tymi materiałami dysonans...nagrzewanie auta i chłodzenie. Niedopuszczalne jest "pałowanie" na zimnym i szybkie wyłącznie np po wypalaniu DPF. Wszelkie zmiany fabrycznych parametrów (tuning, zaślepianie EGR) może wywoływać takie konsekwencje.