• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Twarde sprzegło 1.9JTD

• Autor wątku Autor wątku Krysss_88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie no tak nie może być, nie po to wymieniałem sprzęgło żeby się z tym bujać i żeby mnie znowu noga bolała XD Ciężko pracujące sprzęgło doprowadza mnie do szewskiej pasji.

W każdym razie, nasmarowałem dziada póki co i od dwóch dni spokój, ale ewidentnie zaciera mi się wysprzęglik. Coś konstrukcyjnie musi być z nim nie teges.

Nie no tak nie może być, nie po to wymieniałem sprzęgło żeby się z tym bujać i żeby mnie znowu noga bolała XD Ciężko pracujące sprzęgło doprowadza mnie do szewskiej pasji.

W każdym razie, nasmarowałem dziada póki co i od dwóch dni spokój, ale ewidentnie zaciera mi się wysprzęglik. Coś konstrukcyjnie musi być z nim nie teges.

No to w takim razie u mnie nie jest jeszcze tak źe, tylko po prostu chodzi ciężej niż w innych ;) ale noga nigdy po nawet długiej trasie nie bolała, aż tak cięzko nie chodzi ;)

Panowie takie pytanie z mojej strony, idzie dostać gdzieś tuleje dolną, górna prócz serwisu ? Dziękuję za odpowiedź. :)

Czym najlepiej nasmarowac nowa dolna tulejke w skrzyni ?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

w ASO mówią, że dolna tuleja wycofana z produkcji. Brak w magazynach w Polsce i włoszech.

Tylko ASO. Choć z tego co miałem do czynienia z tym problemem, to zarówno u mnie jak i u innych ta tuleja nie nosiła śladów większego zużycia i nie trzeba było jej wymieniać. Wymieniałem dla świętego spokoju.

w ASO mówią, że dolna tuleja wycofana z produkcji. Brak w magazynach w Polsce i włoszech.

Zadzwoń do innego ASO lub napisz do tanifiat. Często ludzie z aso mówią o zakończeniu produkcji lub inne bzdury, gdyz nie chce im sie szukać części.

Witam
Ja właśnie u siebie wymieniłem kpl. sprzęgło z dwumasem. i też szukałem tych tulejek górna maja normalnie na zamówienie, a dolna dostałem w serwisie auto-centrum w poznaniu bo mieli u siebie na magazynie(wysłali mi pocztą) zadzwoń do nich może jeszcze mają , a jak nie maja to zapytaj gościa to ci sprawdzi w systemie czy któryś dealer posiada tulejkę u siebie na magazynie.tel do poznania (61) 8290335
tulejka górna nr kat. 55221732
tulejka dolna nr kat. 55221733
Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Czym najlepiej nasmarowac nowa dolna tulejke w skrzyni ?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Witam tych tulejek się nie smaruje

Dzieki dzieki bardzo tak zrobie. Bydgoszcz i Torun nie maja.

Wytapane z Xperia Z2

Jeżeli chodzi o górną to jest dostępna na autosklep24, dolna niestety niedostępna :)

Witam
Ja właśnie u siebie wymieniłem kpl. sprzęgło z dwumasem. i też szukałem tych tulejek górna maja normalnie na zamówienie, a dolna dostałem w serwisie auto-centrum w poznaniu bo mieli u siebie na magazynie(wysłali mi pocztą) zadzwoń do nich może jeszcze mają , a jak nie maja to zapytaj gościa to ci sprawdzi w systemie czy któryś dealer posiada tulejkę u siebie na magazynie.tel do poznania (61) 8290335
tulejka górna nr kat. 55221732
tulejka dolna nr kat. 55221733
Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Witam tych tulejek się nie smaruje

kurde chyba już ani jednej w Polsce nie ma :)

dzwonie do nich (61) 8290335 i mowią, że juz nie mają ale mówią, że w systemie komputerowym widzą, że jest jedna sztuka w Fiacie w Gdańsku.
Dzwonie do gdańska i mówią, że w zeszłym tygodniu sprzedali ostatnią sztukę i nie widzą w systemie, żeby ktoś miał jeszcze :)
Potem pytałem "tanifiat" na allegro i mówią,, że nie mają, ale Fiat w Gdańsku ma i podali mi numer telefonu pod który dzwoniłem 5 minut wcześniej hehe.

Ja rezygnuję z szukania :)

kurde chyba już ani jednej w Polsce nie ma :)

dzwonie do nich (61) 8290335 i mowią, że juz nie mają ale mówią, że w systemie komputerowym widzą, że jest jedna sztuka w Fiacie w Gdańsku.
Dzwonie do gdańska i mówią, że w zeszłym tygodniu sprzedali ostatnią sztukę i nie widzą w systemie, żeby ktoś miał jeszcze :)
Potem pytałem "tanifiat" na allegro i mówią,, że nie mają, ale Fiat w Gdańsku ma i podali mi numer telefonu pod który dzwoniłem 5 minut wcześniej hehe.

Ja rezygnuję z szukania :)

To ja miałem szczęście bo kupiłem w zeszły poniedziałek chyba ostatnią, a co najważniejsze po wymianie tulejek sprzęgło chodzi leciutko jak nigdy. Pozdrawiam

Szczesciarz, a stara tulejka byla juz zmeczona? Wymieniales same tulejki czy cos jeszcze?

Wytapane z Xperia Z2

Zróbcie ściepę na kilka tulejek i niech gamonie zamawiają z Wloch. Później sie jakoś nimi podzielicie. Ja bym pobowal dzwonić do Bielska do dziali części czy salonu przyfabrycznego i nie dal sie zbyc.

Ja z zamawianiem tulejek dwa lata temu w Carserwise nie mialem problemu. Z reszta z niczym nie mialem problemu :)

Czy ktos cos wymyslil nowego aby zdobyc dolna tulejke? Jakis zamiennik? Modyfikacja gornej?

Zadne ASO nie ma, Wlochy tez nie maja i nie wiadomo kiedy beda aby mozna bylo sciagnac :)

Wytapane z Xperia Z2

Takie pytanie od czapy. Nie da rady dorobić takiej tulejki na podstawie oryginalnych wymiarów.?

Amortyzatory
Powrót