tofik21
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo GT 1.9 JTD 167KM :)
Czy ktoś się zastanawiał aby te tulejki zrobić z teflonu ?
Wysłane z P7
Wysłane z P7
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tez jestem tego ciekawczy w ogóle w Alfie 147 1.9JTD ktoś ma lekko/leciutko działające sprzęgło ?
czy w ogóle w Alfie 147 1.9JTD ktoś ma lekko/leciutko działające sprzęgło ?
Od zawsze tak masz? Czy wymieniles cos co wplynelo na miekki pedal sprzegla?U mnie działa lekko nie trzeba się z nim silowac, wystarczy położyć stopę i padał sam wpada w podłogę. Kolega który jeździ Leonem też powiedział że jest lżej niż u niego.
U mnie działa lekko nie trzeba się z nim silowac, wystarczy położyć stopę i padał sam wpada w podłogę. Kolega który jeździ Leonem też powiedział że jest lżej niż u niego.
Możesz coś więcej napisać. Czy masz nowe sprzęgło,dwumas, co ewentualnie robiłeś że tak lekko chodzi ?
Kurde ja te wymiany robilem na raty... Najpierw wysprzeglik i plyn, pozniej tulejka na skrzyni i sprzeglo (docisk padl), a pozniej dwumase i tuleje w skrzyni. I praktycznie tylko po wymianie tuleji w skrzyni byla poprawa na krotka chwile...Już pisze.
Mam nowy wysprzeglik, sprzęgło i dwumas (cały kpl. Regenerowany). I od tej pory chodzi bardzo lekko a jak mnie pamięć nie myli to już 3 lub 4 rok leci po tej wymianie.