Przemeus128
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 1.9 jtd 115 km
a czy ma ktos 145 ts zrobiony taki wydech ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i mój projekt nie wypalił,
tłumik REMUS dual który kupiłem był od peugeota 206cc, liczyłem że lekka przeróbka i wejdzie ale okazało się że puszka jest za długa i nie mieści się między belkę a zderzak, a że już wyciąłem stary skorodowany wydech i nie mogłem znaleźć innego rozwiązania, wspawałem tylko jedną stronę tą teoretycznie bez puszki (ma w środku coś na wzór przelotowego tłumika), a w wolnej chwili będę myślał jak zrobić drugą stronę
dźwięk się nic nie zmienił jest cicha jak na starym
w niedziele to 156 widziałem nazywooj ale z wycieciem dziury na druga strone to sie nie postarales![]()
w niedziele to 156 widziałem nazywo1 plus ze z obu konc.tak samo kopci
![]()
no nie ale musze to poprwic wg musze tłumniki sobie zrobić ostatnie dwa własnej konstrukcji albo moze znacie fajną firme? bo wiecie z prawej mało miejsca;poj ale z wycieciem dziury na druga strone to sie nie postarales![]()
o fajnie i co podoba sie? AR? to gdzie byłem?
- - - Updated - - -
no nie ale musze to poprwic wg musze tłumniki sobie zrobić ostatnie dwa własnej konstrukcji albo moze znacie fajną firme? bo wiecie z prawej mało miejsca;p
robiłem pierwszy raz i troche po łepku ale po testach musze zrobić takie samo nowe i ładniej;p
dobrze wyglądai co problemem jest to kopcenie
a u Cebie ładnie tak samo lewy jak prawy
)wracałes z Radomia,dziewczyna kierowała a ktos obok siedział
ravką jechałem i obserwowałem
jakie ładne 156 jedzie
słabosc do 156 została
![]()
powiem Ci jesli chodzi o 156 to musisz poszukac jakis fajnych puszekbo nie wiem czy z dedykowanych w cenie do 1000zl cos kupisz
bo mysle, ze jak juz robic i miec efekt zadawalajacy to w tansze nie ma sie co pchac
ja w pierwszym TSie swoim mialem sebringa dedykowanego (z takim sprowadzona) to dzwiek byl cudowny w porównaniu np. do ultera który nie wiele sie róznil od serii... wedlug mnie szukaj jakiegos sebringa nawet nie musi byc dual a bedziesz zadowolony
![]()
Tak to wygląda w mojej.
Cały wydech to 2,5" kwasówka kat wycięty środkowy tłumnik przelotowy a na końcu nie mam wogóle tłumnika poprzeczna rura idzie bezpośrednio za zderzakiem i jest owinięta czarnym bandarzem (końcówki Ultera)no no Naprawde ładnie a Zapytam masz tłumnik po prawej stronie?
Jest prawie tak cicho jak było na zwykłym tłumnikuTo jest diesel wiec nie budziWydrapane kluczem na masce Twojej Alfy
![]()
A o co chodziło ? Niby wzrost mocy masz albo jak ?