karmal
Aktywny
i co po 2,5 km lapie Ci 90*??Nie mialem japonca tylko dwa francuzy.Peugeot 307 2002 r. i 407 2008r. i w zadnym w takie dni nie lapie idealnie 90*
Ależ oczywiście że mi nie łapie 90stopni
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i co po 2,5 km lapie Ci 90*??Nie mialem japonca tylko dwa francuzy.Peugeot 307 2002 r. i 407 2008r. i w zadnym w takie dni nie lapie idealnie 90*
no to po czym wnioskujesz ze ja mam walniety termostat??Jeszcze raz sie dokladnie zainteresuje temperatura na trasie bo nie pamietam jaka mialem ale cos w granicach 80*.Mi jak dojezdzam do pracy czyli na dystansie ok.3 km lapie 60-czasami pod 70 *(oczywiscie mowie o obecnych temperaturach tak jak dzis -5*)
powoduje tylko nagrzewanie wnętrzna a nie przyczynia się do przyspieszania nagrzewania silnika
no a jak temp nie dojdzie w ogole do 90* na trasie??Zobacze,obczaje jeszcze i napisze wtedy ale chyba nie dochodzi mi do 90,a nie ze dojdzie a pozniej spada
Jak złapie 90 to nie powinien zejść w ogóle poniżej tej temperatury.
Jak jedziesz na trasie i masz 80stopni to termostat do wymiany. Jak się zagrzeje, zarówno w mieście jak i na trasie do 90stopni to ma trzymać tą wartość ( poza ekstremalnymi mrozami ).
W ASO powiedzieli mi, że odchyłki do 75-80 stopni w trasie nie są niczym złym i nie kwalifikuje to do wymiany termostatu.
Co do tematu ogrzewania/dogrzewania silnika i kabiny polecam odwiedzic ta strone >>> http://www.intercars.com.pl/show_str.php?id=321 <<<, Skandynawia to ma w wiekszosci aut, ciekawa alternatywa dla Webasto...