Łukasz.L.
Nowy
Nie znam się, ale moim zdaniem w każdym aucie powinno być 90*, czy to lato czy zima. W jtdm może trochę spaść temp. na postoju jak się szybki i bardzo ciepły nawiew włączy, ale nie podczas jazdy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
u mnie przy niskich temperaturach zadko jest 90* raczej cos ok.70-80
a jaki to jest koszt??Kurcze ja sie na tym nie znam zabardzo.W peugeocie 307 tez tak mialem i nic nie wymienialem,nic sie nie dzialo.Z czym sie to moze wiazac??Moze byc jakas powazniejsza awaria??
Tak, koszt nie duży a silnik będzie pracował w optymalnej temp.
Swoją drogą te termostaty to jakaś lipa skoro Karmal już 2 razy wymieniał:/ Mechanik też mi mówił, że to badziewie co roku może sprawiać kłopoty.
ale z czym jestes zdziwiony Franek??Nie czytalem calego tematu wiec dzieki za podpowiedz.Zaraz zerkne na 1 strone
nic mi sie nie wyswietla na 1 stronie.Instrukcja jest co trzeba zdemontowac itp.aha dodam ze jak bylo cieplo to nie bylo problemu z temperatura-zawsze lapalo mi 90* tylko teraz jak jest chlodniej mam z tym problem tyle ze ja mam 3 km do pracy i moze w tym tez lezy problem bo auto nawet nie ma gdzie sie nagrzac,a na trasie 50 km mialem ok.80* w ta niedziele
tyle ze ja mam 3 km do pracy i moze w tym tez lezy problem bo auto nawet nie ma gdzie sie nagrzac,a na trasie 50 km mialem ok.80* w ta niedziele
ja z kazdym autem tak mialem ze nie lapalo 90* po miescie gdy bylo zimno czyli wychodzi na to ze w kazdym mialem walniety termostat.Nie bede narazie wymienial termostatu bo jak bylo cieplej nie bylo problemu z temperatura 90*.Z reszta Tomek_KRK cos napisal o tym w tym temacie.