Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeździj z AR2300 nawet do zimy. Pod korkiem jest słaba cyrkulacja i najtrudniej umyć. Na AR2300 można nawet 20kkm lub rok bezpiecznie przejechać ale jak jest sporo brudu to warto wymienić przed zimą.
wlałeś całą porcje ar2300? Dobre rezultaty daje dolanie 50-100ml jeszcze przed samą wymiana np na 300km
btw. wlyszkow wiadomo coś o nowym produkcie co miał zastąpić 2300 tyle że działać na krótszym dystansie? i czy ogolnie jakies nowe specyfiki sie szykuja od Archoila w tym roku?
Jeżeli wariator klekocze przez te półtorej sekundy, to możesz go spokojnie zostawić. Ludzie przy takich objawach wymieniali na nowe, i nadal potrafiły klekotać, więc dopóki nie chodzi cały czas jak diesel, to zostaw dziada.
Generalnie do TSów do normalnej jazdy to 10W40, albo 5W50. Tomek Motodoktor, który naprawił już z piętnaście milionów Alf, poleca Valvo Max Life 10W40. Sam mam teraz tym zalane, i jest spoko. Wcześniej miałem Millers Trident 10W40 i tez luzik. Moim zdaniem nie musisz lać nic specjalnie wymyślnego, byleby wymieniać co dziesięć tysięcy. Weź coś, żeby można było szybko kupić w motoryzacyjnym w razie potrzeby, a nie czekać aż przyjdzie z Internetów.
Panowie Fuchs Titan Syn MC 10w40, Valvoline 10w40 Max Life czy może Texaco Havoline 10w40?
Ewentualnie myślałem nad Orlenem Max Expert i Shell Helix HX7. Silnik to 1.1 konstrukcji Fiata z lpg
Ale auto lata do Niemiec i spowrotem kilka razy w roku i zimą czasami się odezwią zawory na Valvo. Aczkolwiek przy stosowaniu Elfa 10w40 STI miałem wrażenie że silnik uj strzela (temp -26)
Valvoline Durabelnd Diesel i nie miałem żadnych zastrzeżeń.
Na początek zaleję tradycyjnie LM Pro Line a po tym waham się pomiędzy Millers EE Semi Synthetic 10w40 Engine Oil który polecał Pablo i ktoś jeszcze na podstawie oględzin silnika od środka albo Total QUARTZ 9000 ENERGY 5W40
?
Ja spróbował bym z rozsądnych cenowo Penrite HPR 5w40 lub Millers Trident 5w40.
Będą lepsze od Totala, i w zimie silnik będzie miał lżej niż na 10w40.
Na 10w40 zawsze zdążysz zmienić ,jeśli pobór będzie za duży
Zalej Valvo VR1 5w50, jeśli ma być ekonomicznie, i zobaczysz różnicę.
- - - Updated - - -
Bo to był bardzo dobry olej, teraz już takich niestety nie ma.
- - - Updated - - -
Ja spróbował bym z rozsądnych cenowo Penrite HPR 5w40 lub Millers Trident 5w40.
Będą lepsze od Totala, i w zimie silnik będzie miał lżej niż na 10w40.
Na 10w40 zawsze zdążysz zmienić ,jeśli pobór będzie za duży