Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki olej zalać do 1.4 T-jet 150 KM?
Był już Motul 5W40 8100,jest Specol Gold 5W40.
Aktualnie celem jest, oczywiście na ile to możliwe: wyciszenie silnika i poskromnienie apetytu na olej.
Który wynosi ok.1.5 l/10 000 km.
Moje pomysły to: olej 5W50 lub dalej 5W40 + Archoil 9100.
Zalej Millers TRrident 5w40, powinno się poprawić.
Ewentualnie Penrite HPR 5w40
Pany, gdzie jest tabelka z parametrami i porównaniem olejów którą kiedyś prowadził jeden z użytkowników? Przyszła pora zalać coś do Alfy i waham się w wyborze 5-10W40-50, chciałem sobie poczytać co teoretycznie warto wlać.
Właśnie wczoraj widziałem tego Gulf'a i też mnie naszła ochota na niego, muszę parametrów poszukać.
Bo na tą chwilę celuję w ENI/Agip 5W50 (dawny Eurosports, nie wiem jak się teraz nazywa) ale nie wiem czy warto lać 5W50?
do jakiego silnika chcesz to lać?Nie wiem jak Xado, osobiście nie używałem ale kilka osób znam które upalały auta na tym oleju i nic im się nie stało. Wg parametrów i tej tabelki o której wspomniałem ww. ENI jest w klasie 5W50 chyba najlepszym wyborem, problemem jest jego dostępność, jak wiadomo Włosi robią co mogą żeby uprzykrzyć życie swoim klientom
jak ma upalać auto na tym oleju to zycze powodzenia (5W50) jaki by nie był super- hiper czy kosmo-hiper5w50 właśnie najlepiej bangla w ósemkach a jak ktoś w ogóle zimą nie jeździ to i 10w50. Jeździłem na 15w50 przy -30 i też się nic nie stało...