Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??

Jaki olej byś wybrał/wybrała?

• Motul

Głosów: 49 22.0%
  • Vavoline

Głosów: 39 17.5%
  • Castrol

Głosów: 7 3.1%
  • PENRITE

Głosów: 12 5.4%
  • MILLERS OILS

Głosów: 34 15.2%
  • Selenia

Głosów: 14 6.3%
  • Yacco Lube

Głosów: 1 0.4%
  • Texaco

Głosów: 1 0.4%
  • Total

Głosów: 3 1.3%
  • Mobil

Głosów: 4 1.8%
  • RAVENOL

Głosów: 14 6.3%
  • Shell

Głosów: 16 7.2%
  • Fuchs

Głosów: 4 1.8%
  • Midland

Głosów: 0 0.0%
  • Eurol

Głosów: 9 4.0%
  • Liqui Moly

Głosów: 16 7.2%

• Łącznie głosujących
    223
Dopuszczalne a jeśli auto starsze to może się przydać na podniszczone powierzchnie.
290000 km silnik 4,4 V8 BMW. Na butelce było że się stosuje na 4,5-5,5 litra oleju, gdzieś nam czytałem że 9200 stosuje się mniej niż 9100, czyli 10 ml na litr. A tak w ogóle to na innych forach odsyłają na forum Alfaholików w sprawie olei i dodatków :)

290000 km silnik 4,4 V8 BMW. Na butelce było że się stosuje na 4,5-5,5 litra oleju, gdzieś nam czytałem że 9200 stosuje się mniej niż 9100, czyli 10 ml na litr. A tak w ogóle to na innych forach odsyłają na forum Alfaholików w sprawie olei i dodatków :)
AR9200v2 obecne jest inne niż poprzednie AR9200.

Moja 1.9 8V 110KM 2000r. jeździ na Millers EE 10w40. Czy wg Was jest sens dolewać modyfikatory typu AR9100 czy AR9200. Gdzieś kiedyś widziałem chyba opinie że średnio jest sens. Macie jakieś doświadczenia z tym olejem i modyfikatorami?

Moja 1.9 8V 110KM 2000r. jeździ na Millers EE 10w40. Czy wg Was jest sens dolewać modyfikatory typu AR9100 czy AR9200. Gdzieś kiedyś widziałem chyba opinie że średnio jest sens. Macie jakieś doświadczenia z tym olejem i modyfikatorami?
Jak jeździsz na 10/40 tym bardziej dolej Archoila. Stosuję go od kilku lat w każdym samochodzie. Dlaczego nie wlejesz 5/40 ?

Ja wlewam TEXAR 5W30 z K2. Bardzo dobrze pracuje na moim silniku. Cena jest niska, a jakość zaskakująco dobra.

Ja wlewam TEXAR 5W30 z K2. Bardzo dobrze pracuje na moim silniku. Cena jest niska, a jakość zaskakująco dobra.
I zarejetrowaleś się tu tylko po to żeby to napisać :-: ? A tą zaskakująco dobrą jakość po czym wnioskujesz ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja aktualnie leję K2 Texar 5W-40 - dobrze się sprawdza od jakiegoś roku. Nie musze już tak często dolewać.
Kolejna kryptoreklama na 1 postowym koncie ?

Zaraz ktoś jeszcze Venola zacznie polecać :D

Ostatnia edycja:
Musiałbym spaść z bardzo wysoka prosto na łepetynę, żeby coś takiego wlać do swojego auta. Wróćcie za 10 lat, jeśli uda się wam zbudować jakąkolwiek reputację

Ostatnia edycja:
Jestem w stanie się na analizę oleju K2 dorzucić dla zasady za sposób marketingu... bardzo też się reklamują na innym forum jest tam nawet przedstawiciel K2 pytać ich [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] czy podeślą baniak do analizy? :lol: Dodam, ze twierdzą iż oleje sa na bazach PAO i maja jakąś "nanotechnologie" :D

Jestem w stanie się na analizę oleju K2 dorzucić dla zasady za sposób marketingu... bardzo też się reklamują na innym forum jest tam nawet przedstawiciel K2 pytać ich [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] czy podeślą baniak do analizy? [emoji38] Dodam, ze twierdzą iż oleje sa na bazach PAO i maja jakąś "nanotechnologie" :D
Lepiej samemu kupić z zaskoczenia.. [emoji6]

Jestem w stanie się na analizę oleju K2 dorzucić dla zasady za sposób marketingu... bardzo też się reklamują na innym forum jest tam nawet przedstawiciel K2 pytać ich [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] czy podeślą baniak do analizy? [emoji38] Dodam, ze twierdzą iż oleje sa na bazach PAO i maja jakąś "nanotechnologie" :D
To może jeszcze olej realowski tip, Kauflandowski i brand Carrefuhrera :D ?

Jestem w stanie się na analizę oleju K2 dorzucić dla zasady za sposób marketingu... bardzo też się reklamują na innym forum jest tam nawet przedstawiciel K2 pytać ich [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] czy podeślą baniak do analizy? :lol: Dodam, ze twierdzą iż oleje sa na bazach PAO i maja jakąś "nanotechnologie" :D

Opisuja, ze zawiera w swoim skladzie PAO, w zwiazku z tym, moze byc domieszka tego oleju bazowego np. do 10 %. Takze ja nie wierze, ze olej bazowy sklada sie w 100% z PAO, to bedzie mieszanka HC+nieco PAO.

Czy do 2.0 Jtdm bez ekologii nada się ten olej: AMSOIL 5W30 100% Synthetic Max-Duty Signature Series Diesel Oil?????

To jest bardzo dobry olej, typowo dla ropniaków. Sam go zalewam w nastepnej wymianie, nawet do dpfów sie nada, popioły 0.91 ale i tak oleje szkodzą dpfowi na samym koncu. Szkoda ze w necie nie ma analizy tego DHD ja swojego dopiero za rok bym zrobił.

Dzień dobry koledzy.
Pacjent AR 159 1.9 JTDm po chipie na ok 188 KM.

Aktualnie (przez poprzedniego właściciela) zalane jest 5w30 chyba Castrola.

Czytam i widzę, że raczej skłaniają się ludzie ku Motulowi lub LiquiMoly. Pytanie czy raczej obojętne? czy są jakieś specyficzne różnice... i dodatkowo czy zmieniać na 5w40, a w takim wypadku czy potrzebna jest płukanka?

Trasy raczej długie, DPF wciąż jest.

Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót