siapek
Nowy
LM Synthoil możesz zastąpić Meguinem Super Leichtlauf 5w40. W zestawie z AR9100 wyjdzie Ci w podobnej cenie bądź taniej niż LM
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie, szukam czym by tu zalać mojego dyszla.
Do tej pory lałem Shell Helix Ultra Diesel
Chciałem zamienić na LM Synthoil Diesel - trochę drogo wychodzi, szczególnie, że ja potrzebuje 6L, czyli 4+1+1, gdzie literek kosztuje absurdalne 40PLN+
@tomek evo wlyszkow Macie może kontakt z jakas kompetentną osobą w Liqui Moly mam pytanie odnośnie stosowanie ich olejów przekładniowych. Napisałem wiadomość do LM Polska i LM DE ale chyba mnie zlali ;]
Synthoil diesel jest w opakowaniach 5L i 5 litrów jest w sam raz na wymiane, ale jak wyżej kolega napisał masz alternatywę w postaci Meguin Super czyli odpowiednik LM Synthoil High tech u forumowych kolegów, a ten synthoil High tech chyba się niczym od synthoil diesel nie różni.
Pływak napisz mi na priv o co dokładnie chcesz zapytać to postaram się przekazać do kompetentnych osób w LM Polska. Nie obiecuje, że odpowiedź Cię zadowoli ale spróbujemy.
No polskie LM nic nie odpisało niemieckie w jednym zdaniu to może Ty Pablo. mi powiesz jak to w końcu jest z olejami do skrzyń GL4 i GL5. Z rozpędu kupiłem GL5 mylnie sadzać, ze klasa GL5 zastąpiła GL4 i jest nowsza wiec lepsza, a po zalaniu się okazało, że to zupełnie różne klasy oleju i GL5 może spowodować uszkodzenie synchronizatorów w skrzyni gdzie zalecany jest tylko GL4, spotkałeś się z takim przypadkiem? Póki co po zalaniu LM 75W90 do F40 żadnych efektów ubocznych poza tym, że biegi wchodzą lepiej. ;]Ogólnie kontakt z LM PL jest dość dziwny. Mają na przykład osoby zatrudnione specjalnie (podobno) do kontaktu z partnerami, a kontakt jest i tak z doopy.
Jeśli ktoś ma ochotę zbadać olej taniej i bez wysyłki do USA to bardzo proszę - link jak w stopce:
ANALIZY OLEJU
No polskie LM nic nie odpisało niemieckie w jednym zdaniu to może Ty Pablo. mi powiesz jak to w końcu jest z olejami do skrzyń GL4 i GL5. Z rozpędu kupiłem GL5 mylnie sadzać, ze klasa GL5 zastąpiła GL4 i jest nowsza wiec lepsza, a po zalaniu się okazało, że to zupełnie różne klasy oleju i GL5 może spowodować uszkodzenie synchronizatorów w skrzyni gdzie zalecany jest tylko GL4, spotkałeś się z takim przypadkiem? Póki co po zalaniu LM 75W90 do F40 żadnych efektów ubocznych poza tym, że biegi wchodzą lepiej. ;]