jedrek1980
Nowy
Koledzy ja pytanie tak troche z innej beczki.Chodzi o dodatek Archiola 9100 do leju.ile wy lejecie tego dodatku?Ja rozumiem tak 4,4 l oleju i 200 ml Archiola.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Petronas robi już 0W20 syntetyka do diesela Iveco i dają radę.dzięki za rzetelną odpowiedź. o 5W-30 myślałem pod kątem zimy.
0W-40 też brałem pod uwagę jako olej na cały sezon. Potwierdziłeś moje rozmyślania i właśnie taka lepkość pójdzie w nastepnej wymianie.
DPFa brak
A tak na marginesie to temp zew. Maja aż takie znaczenie?
Przeciez to jest układ zamknięty. Siedzi termostat, chłodnica cieczy i oleju i temp. Oleju powinna być taka sama przez caly rok.
Tak glosno myślę....
A jeśli jesteśmy przy 10w50,to czy nie wlać go do 2.0 TS ? Obecnie jestem na 5w40, ale ts na wysokich obrotach żre go jak szalony, więc trzeba przejść na coś gęstszego... A skoro 10w60 jest "nieodpowiedni" do normalnej jazdy, to może właśnie pójść na kompromis z tym 10w50 ?
Ten Specol szaleje z ofertą - wszedł 0W20, teraz widzę sportowe oleje - nie wiedziałem że ma 10W50 i widzę że też 10W60 - za 80zł za 5 litrów (versus >180zł za 5 litrów np. Liquy Moly 10W60) . Cały czas dumam gdzie jest haczyk??? wiem że bez reklam, kampanii medialnych itd. Ale AŻ takie różnice w cenie? Tak z parametrów porównując z tym LM to parametry w tabelce bardzo podobne.