Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
tak, ale głównym problemem jest jak to wygląda - polecam przyklejać samą tablicę na dwustronnej taśmie 3M na całej powierzchni (po odtłuszczeniu tablicy/zderzaka), a jak ktoś się boi to można dodać 2 wkręty samonawiercające nierdzewne. jako skutek uboczny jest brak problemów z PDC.Czujniki parkowania działają u mnie poprawnie. Podobno przednia tablica powinna być instalowana bez ramki (to powoduje czasem jakieś problemy).
Ja mam tak zamontowaną i nigdy nie miałem żadnych problemów z czujnikami parkowania. Pokaż załącznik 263908
pewnie też działa na PDCA ja mam zamontowaną jak na avatarze i nic nie pika![]()
pewnie też działa na PDCgorzej ja jakiś upierdliwy policjant się trafi...
jak zostawisz zapłon, to u Ciebie tak - nie masz updatu modułu PAM zupdatowanego o poprawkę z 2019r więc pika cały czasale nie wiem czy to zadziała jako odstraszacz na pana władzę
ale gadamy głupoty![]()
jakbyś miał nowy typ radia, i firmware minimum MV072 to Witech dałby 6 updatów, min. PAM, i wtedy by to przestało denerwować- u mnie się teraz deaktywują na P i N, a tylko w D i R przywracają. Nie narzkam na ich dizałanie, zero problemów itp. Tu też uwaga do tych którzy updatowali swoje radia z MV05x na ten MV085, przy okazji w ASO pytajcie o to i wgrywajcie te updaty. Wydaje mi się że mogo nie od razu wszystkie wyskoczyć - u mnie najpierw był BCM i IPC, a dopiero przy następnej wizycie reszta.Pośmiać też się trzeba
Swoją drogą durnym jest, że na P czujniki dalej pikają..
Nigdy nie odnotowałem tego zachowania podczas dotychczasowej eksploatacji- drzwi bezkluczykowo raz się otwierają a raz nie (humory alfy)
- obieg zamknięty powietrza raz działa a raz nie (humory alfy)
Nigdy nie odnotowałem tego zachowania podczas dotychczasowej eksploatacji
Odpowiadając KAP'owi na jego pierwotne pytanie o QV moje podkreślam subiektywne plusy i minusy:
+ genialnie dynamiczny i responsywny silnik
+ skrzynia biegów
+ układ jezdny i napęd
+ układ kierowniczy i super kierownica
+ frajda z jazdy i tzw. Drivability/performance (nie znam polskich określeń na to) jest absolutnie w ekstraklasie. Jeżdżenie tym autem powoduje banana od ucha do ucha. Genialny prozac na poprawę humoru.
+ symfoniczny dźwięk wydechu (można na stałe otworzyć klapy z forza controler)
+ genialny desing na zewnątrz i wewnątrz
+ 20' felgi to dzieło sztuki
+ zapach skóry
+ karbon w środku i obszycia
+ wygodne fotele
+ zasięg i barwa xenonów bardzo dobra
- responsywność i precyzja czujników parkowania (to jest porażka)
- b. słabe wyciszenie wnętrza, strumień powietrza z lusterek idzie w uszczelkę drzwiową
- b.kiepski promień skrętu przy manewrowaniu parkingowym
- praktycznie zerowa widoczność podczas manewrowania w deszczu w nocy na parkingu. Kamera cofania z kamienia łupanego.
- słaba jakość niektórych elementów wykończenia np. gałka zmiany biegów
- słabo zestrojony system grający HK
- przednia szyba zbiera wszystkie muchy świata
- brak wentylowanych foteli
- słabo działające podgrzewanie foteli i kierownicy
- kiepski zasięg na tankowaniu
- drzwi bezkluczykowo raz się otwierają a raz nie (humory alfy)
- obieg zamknięty powietrza raz działa a raz nie (humory alfy)

też nie, choć miałem do czynienia z jedną z USA z 2017r która miała właśnie problemy z zamkami (też przed przeróbkami na EU jakie robiłem), nie ważne czy z klamki czy z pilota, pierwsze otwarcie migało ale niekoniecznie otwierało auto. nie wiem jak nadmuchy. updaty potrzebne? albo naprawa?
Nie wiem, nie jestem pewien, ale chyba autoryzacja to bardziej do silnika i rzeczy które są inne w modelu, nie sądzę, żeby wersja Q miała inne sonary czy sterownik sonarów, czy system bezkluczykowy czy zamki, na pewno z tymi rzeczami też musisz jechać do Bielska? Pytałeś?Problem polega na tym, że najbliższy serwis, który ma autoryzację na QV jest w Bielsku