• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV Spider] Spider '79 2000 Veloce

Dokladnie felgi do polerowania wibracyjnego i bylby mega efekt. Bo ten srebrno/szary nie pasuje do tak ladnego lakieru :)

Srebrno szare będą bo to kolor oryginału, nawet felgi o tym samym wzorze, ale nie te - teraz samochód stoi na pożyczonych kółkach. Fele już są po renowacji i niedługo nastąpi zamiana na docelowe, zregenerowane :)

Zostaw oryginalne ! ;)

Znajomy ze Śląska robi między innymi Alfę Spider, tyle, że on ma czarną, do tego cała nowa galanteria, czyli lampy, chromowane zderzaki itd. Nie mogę się doczekać efektu końcowego Twojej i jego Spiderki ;)

Pomału do końca. Teraz jest trudny etap - postępy są mało widoczne, trwa skręcanie drobiazgów, dopieszczanie. Z większych rzeczy - tapicer zrobił siedzenia i inne elementy tapicerowane.

173555-spider_79_2000_veloce-20150724_112731.jpg

Tapicer zrobi jeszcze wykładzinę i założy dach otwierany. Tutaj niestety wyszła nieprzyjemna niespodzianka - niestety nie mam kompletu do dachu, znowu muszę zamówić drobiazgi.

eeech, nie umiem już nawet porządnie wrzucić zdjęcia, windows to sam obraca, forum nie :(

Załączniki

• 20150724_112731.jpg
    20150724_112731.jpg
    59.1 KB · Wyświetleń: 379
Ostatnia edycja:
Zdążysz pośmigać jeszcze w lato :)

Ya yebie ale cudo . Stary szacun, wale pokłony do samej zoli. Marzył by mi się taki Spider ale za bidny jestem,żeby do takiego stanu doprowadzić a co dopiero utrzymać . Mam nadzieję ,że będzie mi dane dotknąć kiedyś to autko. Mistrzostwo.

Bez kompromisow, brawo !

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

fotel wygląda bombowo, obszycie identyczne jak w oryginale i jak równiutku linie poprowadzone, tapicer się naprawde postarał! ciekaw jestem jak poradzi sobie z wykładziną oby tak dobrze jak z fotelami ;) Jeszcze chwila i auto wyjedzie z tego ponurego garażu, byle tylko pogoda była bo narazie to nie rozpieszcza :/

Genialne te fotele, wyrasta nam tu najpiękniejsza Alfa w Polsce :)

Dzięki, ale to duża przesada - znam o wiele ciekawsze :) to Spider, piękny no ale nie unikat. W swoim czasie masowa produkcja (oczywiście na skalę czasów, marki i kraju w którym był robiony)

Tapicer walczy z dywanikami:
attachment.php

Załączniki

• 20150727_204302 (1).jpg
    20150727_204302 (1).jpg
    138.5 KB · Wyświetleń: 420
Nie wolałeś zrobić tego na lepszym wygłuszeniu niż chłonąca wilgoć szmata?

Myślałem nad tą "szmatą". Tapicer jest bardzo ogarnięty, więc chyba wie co robi.
Kabina od strony silnika jest wygłuszona matami, jak widać na zdjęciu. Na pozostałą część podłogi nie decydowałem się na maty, bo cała podłoga została grubo pokryta Body Protectem Novola - daje to efekt jak guma. Novol przedstawia wyższość tej technologii nad matami głuszącymi, bo pokrycie podłogi jest szczelne i ściśle przylega. Jeśli chodzi o "szmatę", to myślę, że przy planowanych przebiegach to się sprawdzi. Obaczymy.

Śledzę losy Twojego Spidera z rosnącą zazdrością i nic innego nie robię tylko kombinuję jak zrobić "deal życia", po którym będę mógł zamknąć się na rok w jakiejś szopie i restaurować takiego samego :) Bravo, bravissimo!!!!

Myślałem nad tą "szmatą". Tapicer jest bardzo ogarnięty, więc chyba wie co robi.
Kabina od strony silnika jest wygłuszona matami, jak widać na zdjęciu. Na pozostałą część podłogi nie decydowałem się na maty, bo cała podłoga została grubo pokryta Body Protectem Novola - daje to efekt jak guma. Novol przedstawia wyższość tej technologii nad matami głuszącymi, bo pokrycie podłogi jest szczelne i ściśle przylega. Jeśli chodzi o "szmatę", to myślę, że przy planowanych przebiegach to się sprawdzi. Obaczymy.
ja u siebie zrobiłem to samo, tez mam podłogę pokrytą masą z Novola, ale dołożyłem matę wygłuszająca na kleju i na wierzch dałem "szmatę".

Nie chciałem za mocno go wygłuszać, bo to bez sensu w przypadku roadstera :cool:

Kółka już gotowe:

174105-spider_79_2000_veloce-20150730_102211.jpg

Quarter - go for it :D

dla porównania wrzucam jak było:
attachment.php

Załączniki

• 20150730_102211.jpg
    20150730_102211.jpg
    88.2 KB · Wyświetleń: 256
  • DPPP_1111121.jpg
    DPPP_1111121.jpg
    92 KB · Wyświetleń: 193
Ostatnia edycja:
super ! - choć te śruby to mogłeś też na srebrno zrobić...

Amortyzatory
Powrót