• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV Spider] Spider '79 2000 Veloce

Dzięki wszystkim za dobre słowo. Regulacja gaźników odbyła się w dobrym towarzystwie :)

attachment.php

https://www.facebook.com/1718441030...1844103026859/412827382261862/?type=1&theater

Załączniki

• 11907809_412827382261862_8477693832256833352_n.jpg
    11907809_412827382261862_8477693832256833352_n.jpg
    106.7 KB · Wyświetleń: 440
Ostatnia edycja:
Cudo!!! Niesamowicie wygląda! Mam nadzieję że kiedyś się uda spotkać w 3mieście.

Ogromny szacunek dla Ciebie za pracę i poświęcony czas! :o Prezentuje się genialnie! Co więcej powiedzieć... czas zobaczyć ją na żywo! :o

A ja widziałem !! :D
attachment.php

Generalnie zabawna sytuacja, jestem 400km od domu, miałem jechać A1/A2 ale coś mnie tchnęło na E7 (swoją drogą zakończone mandatem...), zjeżdżam z S6 na S7 a przed nos mi wyjeżdża czerwonokrwisty Spider, myślę "to niemożliwe, na 1000% maicher", łapię telefon:
- spójrz w lusterko, widzisz to białe pudło z tyłu? to ja :)
Obejrzałem na stacji i nie wiem nawet jak to opisać. Auto wygląda po prostu jakby z fabryki wyjechało, zazdroszczę takich rzemieślników jakich macie na Pomorzu. No i ten zapach skóry w środku... jestem zagorzałym przeciwnikiem skóry na fotelach ale klasyki to ta grupa która bez skóry jest jak wykastrowana.
Dzięki maicher'y za ekspresowe spotkanie przy kawie :)

Załączniki

• WP_20150908_001.jpg
    WP_20150908_001.jpg
    50 KB · Wyświetleń: 341
Wbijmy się do Majchera większą grupą :cool:

mam nadzieję, że po prawie roku oczekiwań i zapewne nie małych wydatków cieszysz się ze swojego samochodu. PS. Duetto miało chyba jedno lusterko? Te są chyba z późniejszego Spidera? Wybór rzecz jasna rozumiem, w tych na pewno więcej widać i ogólnie dwa są lepsze niż jedno. jeszcze raz gratuluję pięknego wozu :D

To Redzi juz dwoma Alfami na spotkanie przyjezdza :) piekna maszyna. Jedyne co bym zmienil to kola

kurcze nie mogłem się zdecydować ;)

Spider wygląda naprawdę wyśmienicie, wszyscy sie piszą na przejażdżkę i ja również. Mieszkamy nie daleko siebie i jeszcze nie miałem okazji się nim przejechać. Maicher jak wrócicie koniecznie musimy się ugadać na lans po mieście hehe.

Chłopaki dobry pomysł z tym spotem wpadajcie do Gdańska na któryś weekend puki pogoda jeszcze całkiem całkiem, a ja ogarne Wam tanie noclegi w 3 city ;)

Ostatnia edycja:
I pierwsza wyprawa po zakończeniu renowacji już za nami. Przejechaliśmy ok. 1200 km, wszystko chodzi jak w zegarku. Spalanie ok. 9 litrów, przyjemność z jazdy nieograniczona :)

Jedna mała awaria elektryczna po drodze, udało się ją usunąć w ciągu godziny.

I z perspektywy małego autka taka dygresja...
Dopóki jechaliśmy bocznymi drogami, w okolicach mniej uczęszczanych - wszystko na 100% ok. Jednak w trakcie powrotu musimy zjechać na krajową 7-kę, a potem na obwodnicę Trójmiasta. W takim małym autku jasne jest, że nie można się pomylić i zupełnie inaczej ocenia się kwestię bezpieczeństwa jazdy. No i zdaje się, że wysłannicy Państwa Islamskiego już są wśród nas i próbują zebrać krwawe żniwo właśnie na tych dwóch drogach. No bo nie wierzę, że normalni ludzie zdolni są np do wyprzedzania po dwóch na raz (czyli trzy pojazdy w jedną stronę obok siebie na krajowej 7) czy jazdy dwa metry za poprzedzającym pojazdem przy prędkości ok. 130-140.

Rosyjskie wypadki drogowe? Nie dziękuję, mam codziennie to samo na obwodnicy Trójmiasta.

Dzięki maicher'y za ekspresowe spotkanie przy kawie :)

Wzajem dzięki, co za spotkanie :)

- - - Updated - - -

mam nadzieję, że po prawie roku oczekiwań i zapewne nie małych wydatków cieszysz się ze swojego samochodu. PS. Duetto miało chyba jedno lusterko? Te są chyba z późniejszego Spidera? Wybór rzecz jasna rozumiem, w tych na pewno więcej widać i ogólnie dwa są lepsze niż jedno. jeszcze raz gratuluję pięknego wozu :D

Dzięki, lusterka są w ilości przewidzianej fabrycznie :)

- - - Updated - - -

Michał chyba czas wybrać się na Pomorze ;)

- - - Updated - - -

Wbijmy się do Majchera większą grupą :cool:

:) Zawsze mile widziani !

Ostatnia edycja:
Kilka fotek z jesiennej sesji - Agata, Krzysiek - dzięki za jej zorganizowanie:

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_4946.jpg
    DSC_4946.jpg
    97.2 KB · Wyświetleń: 463
  • DSC_4987.jpg
    DSC_4987.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 461
  • DSC_4968.jpg
    DSC_4968.jpg
    79.3 KB · Wyświetleń: 462
  • DSC_4996.jpg
    DSC_4996.jpg
    98.8 KB · Wyświetleń: 464
  • DSC_5051.jpg
    DSC_5051.jpg
    66.8 KB · Wyświetleń: 460
Miód malina! Dosłownie!

Michał pięknie ale gdzie masz naklejkę homologacyjną na przedniej szybie oraz rejestracje z przodu ??

oj tam Greciu czepiasz się :P nie widzisz naklejki w górnym lewym rogu ? :D a tablica jest tylko że z tyłu, z przodu nijak by to wyglądało ;) Fajnie wyeksponowana na tle tego "bruku", dobrze dobrane miejsce na zdjęcia.

Ja pierdziele, ciekawe jak wygląda na żywo? Ten kolor powala, cudo!
Jest żarówa, IMO idealny kolor, z bliska razi w oczy, z dalszej odległości bardziej stonowany i dlatego jest zajebisty efekt - im bliżej auta jesteś tym lepiej ten lakier wygląda. Takie powinno być Rosso Alfa.

Amortyzatory
Powrót