[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
taki drobiazg a cieszy - [notranslate]Alfa[/notranslate] dostała dzisiaj komplet nowych dywaników

oczywiście tylne też są ale nie załapały się do zdjęcia :)

Pokaż załącznik 232746
Zdjęcie jak z katalogu. :) Świetne auto! Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia dzisiaj na spocie! :)

Zdjęcie jak z katalogu. :) Świetne auto! Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia dzisiaj na spocie! :)

dzięki, na spota chyba miałbym do Ciebie dość daleko :)

wkrótce wymiana rozrządu, przy okazji chcę podmienić pokrywę zaworów i dekiel na cewki, zapasowa pokrywa zaworów dokładnie wyczyszczona, dekiel na cewki nówka sztuka nieśmigana trzeba jeszcze to dopracować żeby ładnie się zgrywały - nowa jednak znacznie ładniejsza od starej no i brak czerwonych literek :)

IMGP8360.jpg IMGP8363.jpg

Ostatnia edycja:
dotarł zestaw pasków rozrządu, zdecydowałem się na Contitech-a (kompletny zestaw z pompą wody), dodatkowo nowa uszczelka pokrywy zaworów i wariator choć obecny działa poprawnie będzie wymieniony profilaktycznie

IMGP8380.jpg

Ostatnia edycja:
Ile zapłaciłeś za zestaw Conti i wariator? :)

Ile zapłaciłeś za zestaw Conti i wariator? :)

1. Zestaw paska rozrządu + pompa wody CT877WP1 - 459,90zł
2. zestaw paska CT970K1 - 205,20zł
3. wariator 650,00zł
razem 1312,10zł + 46,80zł za uszczelkę i mamy 1358,90zł

Dzięki, drożeje zarówno wariator jak i rozrządy ;)
Tam pod tę uszczelkę w miejscach cewek fachury zalecają dodatkowy silikon, warto przypomnieć temu kto robi.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

[notranslate]Alfa[/notranslate] wróciła dziś z wymiany kompletu rozrządu z wariatorem, dodatkowo dostała nowy pasek wielorowkowy Dayco przebieg po odbiorze auta 165073

CAM01883.jpg Gtv noc.jpg Gtv noc1.jpg

Piękna, seryjna GTV. Takie lubię :victory:

dzięki, mi się też seryjność w takich leciwych autach podoba, żeby ta seryjność była jak najbardziej atrakcyjna ciągle wyszukuję jakieś drobiazgi, chyba zacznę opisywać pudła w których póki co są przechowywane bo już sam nie pamiętam co dokładnie się nagromadziło, właśnie rozpakowałem kilka nowych drobiazgów dla Alfy:

IMGP8394.jpg - oryginalne wycieraczki do 916 z klipsami do montażu spryskiwaczy, zestaw nowych spryskiwaczy, przelotki pasów bezpieczeństwa

IMGP8398.jpg - nowiutkie wewnętrzne nakładki progów

IMGP8404.jpg - zaślepka do prawej osłony pod maską, maskownice śrub mocujących pasy bezpieczeństwa

IMGP8402.jpg - wahacz tylnego zawieszenia, tylko jeden bo w PL praktycznie niedostępny, kupiony w atrakcyjnej cenie, liczę na to że kiedyś trafię drugi :)

Ricambi Originali :star:
Masz swój świat. I ten świat jest piękny :crazy_pilot:

Takie auta właśnie trzeba zachowywać w oryginale :big_boss:

wczoraj zauważyłem że Gtvałka nie ma świateł stop-u nie działały ani w tylnej lampie ani w szybie, dzisiaj postanowiłem sprawdzić czy dam radę to naprawić czy będzie trzeba jechać do elektryka, w bezpiecznikach nic nie znalazłem więc postanowiłem sprawdzić czujnik przy pedale hamulca - okazało się że to właśnie on jest sprawcą awarii. Na szczęście w moim magazynie części miałem identyczny Ricambi Originali więc przełożyłem i wszystko znowu działa :)

winowajca - CAM01894.jpg

dzięki, mi się też seryjność w takich leciwych autach podoba, żeby ta seryjność była jak najbardziej atrakcyjna ciągle wyszukuję jakieś drobiazgi, chyba zacznę opisywać pudła w których póki co są przechowywane bo już sam nie pamiętam co dokładnie się nagromadziło, właśnie rozpakowałem kilka nowych drobiazgów dla Alfy:

Pokaż załącznik 235391 - oryginalne wycieraczki do 916 z klipsami do montażu spryskiwaczy, zestaw nowych spryskiwaczy, przelotki pasów bezpieczeństwa

Pokaż załącznik 235392 - nowiutkie wewnętrzne nakładki progów

Pokaż załącznik 235393 - zaślepka do prawej osłony pod maską, maskownice śrub mocujących pasy bezpieczeństwa

Pokaż załącznik 235394 - wahacz tylnego zawieszenia, tylko jeden bo w PL praktycznie niedostępny, kupiony w atrakcyjnej cenie, liczę na to że kiedyś trafię drugi :)

No to już wiem, kto mi podwędził części z firmy na "I" :P
Przelotki pasów też stamtąd?

- - - Updated - - -

Dobra, widzę że są u Geparda :)

jak to mówią od przybytku głowa nie boli - pojawiła się oferta z fabrycznym radiem do Gtv to brałem bez zastanowienia (bo to biały kruk :)), będzie na zapas albo się z dwóch poskłada jedno, w pierwszym które zdobyłem jakiś czas temu część przycisków jest trochę powycierana, przycisk regulacji głośności i przycisk szukania dodatkowo mają "wyrobioną" jedną stronę, z kolei w tym które teraz dorwałem jest mała wada estetyczna w postaci startego napisu [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo, przyciski natomiast w ładnym stanie. W temacie radia mam jeszcze zamówiony nowy ściągany panel do niego, zamówiłem w UK czekam już drugi tydzień a Royal Mail coś się ociąga.

CAM01908.jpg

jako że od lat mam sentyment do Sejków to jak się taki żółtek nawinął przy Gtv to zrobiłem pamiątkowe foto :)

Gtv&Sej.jpg

a że przy okazji wróciły wspomnienia z dawnych czasów to parę fotek mojego Seja (w końcu to jakiś krewniak dla Alfy) - jakieś 10 lat temu...

rogosejo_2007-21.jpgrogosejo_2007.jpgrogosejo_2007-1.jpgrogosejo_biale_lampy.jpgrogosejo_biale_lampy1-1.jpgrogoreczny.jpgROGOsejo_spot_gr2.jpg

Ostatnia edycja:
Krejzol niezły, jak to jeździło? Dziś trafiłem na Punto 100hp fajnie wyglada, małe to i nie za piękne ale mam słabość do małych autek, ciekaw jestem jak tym się przemieszcza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Krejzol niezły, jak to jeździło? Dziś trafiłem na Punto 100hp fajnie wyglada, małe to i nie za piękne ale mam słabość do małych autek, ciekaw jestem jak tym się przemieszcza

no jeździł jak mały wariat, w bebechach też miał nieźle namieszane :)

rogosejo_muchy1.jpg rogosilnikbb2.jpg

1,2 16V pomodzony hamownia 105 kuniów i 150 niutków :)

a tu zagadka - co wisi nad Sejkiem? :)

sejo+Lancia.jpg

Sentyment do małych fajnych aut u mnie jest od dawna i ciągle nie mija, przed Gtv rolę auta do zabawy pełniło Clio 16v silnik 1.8 16v 136KM podobnie jak Sejka żałuję że sprzedałem

IMGP5928-1.jpg IMGP5938-1.jpg IMGP6310.jpg

Co to za autko na podnośniku ?? A Clio mega, w takim małym aucie wrażenia z jazdy są spotęgowane

Amortyzatory
Powrót