[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
przez chwilę gościłem u siebie Nissana 300ZX Turbo a że mam słabość do takich aut zrobiłem sobie na pamiątkę kilka zdjęć z Gtv-ką :)

IMGP8247.jpg Gtv 18.jpg Gtv 19.jpg

Ostatnia edycja:
Widać ze projekt z innej dekady[emoji4], niemniej oba wozy świetne!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Widać ze projekt z innej dekady[emoji4], niemniej oba wozy świetne!

dokładnie inna dekada i zupełnie inne auto, dzisiaj dla odmiany Gtv miała towarzystwo coupe jakieś 1,5 dekady nowszego :)

Gtv-merc.jpg

jako że ostatnio parę razy wypuściłem się Alfą za miasto stwierdziłem że trzeba w końcu uzupełnić zawartość bagażnika, wyszukałem więc w moim magazynku zdobytych części zapasowych zestaw kluczy które wraz z kołem zapasowym i lewarkiem trafiły na swoje miejsce :)

IMGP8285.jpg IMGP8286.jpg IMGP8290.jpg

Może głupie pytanie, ale wiele osób o tym zapomina- sprawdziłeś ciśnienie w dojazdówce? :D bo ja jak ostatnio ją wyciągnąłem to się mocno zdziwiłem...

Może głupie pytanie, ale wiele osób o tym zapomina- sprawdziłeś ciśnienie w dojazdówce? :D bo ja jak ostatnio ją wyciągnąłem to się mocno zdziwiłem...

w sumie to nie jest głupie pytanie :)

sprawdziłem ale nie do końca :) - opona twarda więc ciśnienie jest, no właśnie tylko jakie - trzeba będzie to sprawdzić :)

prawie rok poszukiwań i w końcu udało się znaleźć mam nadzieję że będzie działało :)

IMGP8320.jpg

dzisiaj udało się zamontować fabryczne radio co poprawiło seryjność wnętrza

trochę obawiałem się czy radio będzie działało szczególnie dlatego że przyjechało do mnie w 2 częściach - przedni panel był zdjęty z korpusu radia z wyciągniętą taśmą łączącą go z wnętrznościami, taśma nie bardzo chciała się wsunąć na swoje miejsce, dopiero po zdjęciu górnej obudowy udało mi się "otworzyć" gniazdo od taśmy i wsunąć ją ponownie na miejsce, po włożeniu do auta okazało się że radio działa, ale trzeba jeszcze coś zrobić bo po wyłączeniu "gubi pamięć"

IMGP8326.jpg IMGP8323.jpg

Ostatnia edycja:
Zajebiście. Takie detale sprawiają że Alfy są takie śliczne w środku :D

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Gratulacje, fajny pomysł żeby przywrócić oryginał w każdym detalu, a jak sam odsłuch? Jakość tego sprzętu? Zastanawiam się czy do swojej tez nie kupić oryginału

Jakości pewnie nie ma nawet grama, ale nie to jest w tym wszystkim najważniejsze.
Teraz konsola wygląda idealnie. Uwielbiam takie detale.

Ja do 145 coś takiego znalazłem
478.jpg

cieszę się że radyjko się Wam podoba, nie jest idealne bo przyciski mają już trochę startą farbę więc radio jest nadal na liście poszukiwanych części - może kiedyś znajdę z ładniejszymi przyciskami :) ale i tak jestem bardzo zadowolony bo jak pisałem szukałem go rok czasu bez paru dni a i tak dość szybko się udało bo przeglądając fora trafiałem na posty z przed kilku lat gdzie autorzy pisali że szukają takiego radia znacznie dłużej niż ja i znaleźć takiego białego kruka nie mogą.

Co do jakości to myślę że w przypadku Gtv nie radio jest najsłabszym elementem systemu ale głośniki, jak dla mnie zdecydowanie brakuje basu, myślę żeby może kiedyś spróbować zmienić przednie fabryczne głośniki na coś innego, jeśli to zrobię to włożę tylko takie które będą pasowały p&p w fabryczne miejsca aby nic nie przerabiać.
mattan - czy Ty może zmieniałeś przednie głośniki?
Czarny Kocur - to radyjko do 145 jest super widziałem kiedyś na jakiejś aukcji takie nowiutkie za bardzo małe pieniążki jakbym miał 145 to z pewnością byłoby już moje :)

Ostatnia edycja:
Bez przeróbek wchodzą owale 5x7', jednak większość osób ładuje 135mm z pierścieniami mdf. Niektórym udaje się włożyć 160mm, ale to kosztem małych przeróbek boczka i ponoć ciężko boczek nałożyć z takim głośnikiem:)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Bez przeróbek wchodzą owale 5x7', jednak większość osób ładuje 135mm z pierścieniami mdf. Niektórym udaje się włożyć 160mm, ale to kosztem małych przeróbek boczka i ponoć ciężko boczek nałożyć z takim głośnikiem:)

przeróbek boczka nie będzie, może spróbuję czegoś 130mm, tu są chyba 3 rodzaje adapterów na głośniki do Gtv https://www.natcar.pl/dystanse-glosnikowe-abs/alfa-romeo
ten nawet według opisu ma pasować pod głośnik 165mm https://www.natcar.pl/pl/p/DYSTANSE-GLOSNIKOWE-ABS-ALFA-ROMEO-SPIDER-94-00/13840, może ktoś z Was któreś z nich stosował?

Kolega kiedyś brał ten na styk ze 165mm i właśnie on się skarżył, że jakaś tam dewstację oryginału musiał poczynić.

taki drobiazg a cieszy - [notranslate]Alfa[/notranslate] dostała dzisiaj komplet nowych dywaników

oczywiście tylne też są ale nie załapały się do zdjęcia :)

IMGP8346-1.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót