[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
przyleciało do mnie skrzydło z pakietu Gtv CUP - jest to jednak kawał spoilera :) jestem rozdarty ;) zakładać czy nie zakładać IMGP7405.jpg:)

w sumie i bez niego tył Gtv wygląda świetnie :) gtv7.jpg

Ostatnia edycja:
Jak już przyleciało to zakładać:) Chociaż ja zwolennikiem spojlera w gtv nie jestem

maroza - spoiler na razie poleży jeśli będę go zakładał to poszukam do niego drugiej klapy, a może uda się znaleźć resztę pakietu CUP.

dzisiaj dotarły do mnie felgi z przedliftowej wersji V6, szukam jeszcze telefonów z Gtv bo jeszcze nie wiem które bardziej mi się podobają ;)

CAM01285.jpg

Podobają Ci się telefony 17', wierz mi ;)

Podobają Ci się telefony 17', wierz mi ;)

z pewnością tym bardziej że mam już 1 sztukę teraz jeszcze 3 i już będzie pięknie :)

więc telefonów szukam dalej, tym czasem parę dni temu znaleźliśmy kolejną Alfunię żeby Gtv nie było smutno - AR 147 w wersji TI przywieźliśmy z DE

Gtv 147.jpg

Ostatnia edycja:
Gtv zimuje, jakiś czas temu udało się zdobyć ładny komplecik telefonów 17cali, teraz trzeba zdecydować jakie zakupić do nich oponki w rozmiarze 225/45/17 - jakieś sugestie? :)

CAM01356.jpg

Tak, jest jedna wielka sugestia: Nie montuj na przód opony o standardowej szer. 225 mm. Polecam 215 lub ew. 205. Tył standard 225/45/17.

Od czasu do czasu pojawia się ktoś, kto narzeka że Gtv lata mu po drodze, nie jedzie na wprost, etc. Ja sam z tym walczyłem jakiś czas, już nawet myślałem że kupiłem krzywe auto. Geometria, zbieżność nic złego nie wykazały... Problem sam znikł pod wymianie przednich opon na ciut węższe :)

to dziwna sprawa z tymi oponami, trzeba będzie to przemyśleć, na "chłopski" rozum nie powinno się tak dziać chyba że drogi słabe, koleiny...

taka nowa błyskotka do Alfy - znaczek tylnej klapy a właściwie klapka zamka, patrząc na cenę byłem przekonany że w cenie jest kompletny znaczek do montażu zamka, a okazuje się że sama klapka z logo...

IMGP7590.jpg

udało mi się też znaleźć ładne halogeny do przedniego zderzaka, te które mam na aucie w zasadzie są ok., ale niestety ukruszyły się oprawki od soczewek, gdyby ktoś takie oprawki miał to chętnie odkupię

IMGP7594.jpg

Przy szerszych oponach latania na drodze to wina nierówności i kolein. Jadąć po równym asfalcie nie powinny występować takie objawy, niezależnie od rozmiaru. Co do opon to zależy jaka szerokość felgi, żeby nie kupić za wąskiej.

Bez przesady, kwestia przyzwyczajenia jak dla mnie. Poza tym 225 lepiej wygląda. :P

myślę że nie będę kombinował z rozmiarem, będzie zalecane 225/45/17 trzeba tylko zdecydować jaki producent i jaki model

dzisiaj zabrałem się za odświeżenie moich telefonów - dostały polerowanie i wosk, jak na 18 lat i oryginalny lakier jest całkiem fajnie :)

IMGP7606.jpg

(...)

Ładnie będzie się prezentować.

Oprócz Blackline II, to drugie ładne felgi ;-)

Ostatnia edycja:
(...)

Ładnie będzie się prezentować.

Oprócz Blackline II, to drugie ładne felgi ;-)

znalazłem foty Twojej Gtv - wygląda super na tych felgach, ale do mojego przedlifta z fazy1 chyba byłyby zbyt nowoczesne :)
Telefony podobały mi się zawsze od kiedy pamiętam, dzisiaj dwie kolejne dostały kosmetykę, aż nie mogę się na nie napatrzyć ;)

Tamta stara felga też jest ładna, ale w twoim przypadku robotę robi tu kolor nadwozia. Po prostu rozpier...

Tamta stara felga też jest ładna, ale w twoim przypadku robotę robi tu kolor nadwozia. Po prostu rozpier...

stara faktycznie też ładna :) ale trochę "kołpakowata" oczywiście zostanie na wyposażeniu Alfy, będzie można od czasu do czasu pozamieniać :). Co do koloru to czerwony na Alfie zawsze ładnie leży, na mojej lakier jest fabryczny oprócz drzwi które częściowo ktoś kiedyś lakierował do wysokości przetłoczenia pod klamką, jest w zasadzie w niezłym stanie jednak po 20 latach widać na nim piętno czasu - słońce zrobiło swoje lakier dość znacznie zmienił odcień, początkowo myślałem że uda się to załatwić korektą lakieru bo wydawało mi się że to zwykły 1-warstwowy akryl ale lakier okazał się 2-warstwowy i nie da się tego wyprowadzić, póki co obiecuję sobie że jeśli Alfa będzie dobrze ze mną współpracowała to za jakiś czas dostanie nowy lakier.
Gtv zimuje więc pozostaje tylko podziwianie fotek wykonanych jakiegoś jesiennego mglistego poranka :)

przy okazji felgi 147 też zostały odświeżone przed nowym sezonem

Załączniki

• CAM01237-1.jpg
    CAM01237-1.jpg
    134.7 KB · Wyświetleń: 0
  • CAM01241.jpg
    CAM01241.jpg
    116.6 KB · Wyświetleń: 0
  • CAM01429.jpg
    CAM01429.jpg
    97.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
dzisiaj pierwsza przejażdżka po długim postoju który trwał od końca października do dzisiaj :)
na koniec płukanie na bezdotyku :)

W czasie postoju wymienione łożysko przedniego koła, łożysko podpory półosi i poprawiony wydech.
W najbliższym czasie do wymiany pójdzie komplet amortyzatorów.

Myślę że po zimowym postoju auto powoli zacznie jeździć więc dla pamięci zapisuję licznik 162706

CAM01481.jpg

Ostatnia edycja:
po zimowym postoju okazało się że chłodnica kwalifikuje się do wymiany, nowa jest już u mnie, teraz trzeba znaleźć trochę czasu na wymianę

CAM01522[1].jpgCAM01521[2].jpg

operacja wymiany chłodnicy rozpoczęta - auto chwilę poczeka na montaż nowej bo przy tej okazji do odnowienia poleci dolna blacha mocowania chłodnicy, górna nad chłodnicą i obudowa wentylatora

IMGP7787.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót