• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Lesiu zgadłeś, ale myślę że pamiętałeś więc miałeś łatwiej i nagrody nie będzie :)

Piękna jesień dzisiaj więc [notranslate]Alfa[/notranslate] najpierw popieszczona szamponami i dresingami a potem zabrana na spacer :)

Gtv L.jpg Gtv L1.jpg Gtv L2.jpg Gtv L3.jpg Gtv L4.jpg

fajny wóz panie! Aż mi szkoda ze moja 500 km ode mnie stoi

fajny wóz panie! Aż mi szkoda ze moja 500 km ode mnie stoi

dzięki, a jeśli chodzi o Twoją to po takim rozstaniu jak się z nią zjedziesz to radoch będzie jeszcze większa ;)

- - - Updated - - -

Trzeba przyznać, że clio wyjada rodzyny.

szkoda tylko że ruda wyjadała Clio niestety, po długich poszukiwaniach sensownego blacharza odpuściłem sobie, a szkoda bo 16V i Williams to bardzo fajne auta mają wiele ciekawych smaczków jak "szeroka buda" (fabrycznie poszerzane tylne błotniki, przednie też szerokie i plastikowe w odróżnieniu od zwykłych Cliówek), sportowe wnętrze, inne zawieszenie, maska przednia z wlotem powietrza no i to co bardzo lubiłem i szkoda że Alfa nie pomyślała o tym w Gtv - zestaw zegarów olejowych (poziom, temperatura i ciśnienie oleju).

IMGP5699.jpg IMGP5958-1.jpg

Ostatnia edycja:
od czasu do czasu udaje się coś przynajmniej dla mnie ciekawego upolować "na zaś albo na przywrócenie dawnej wspaniałości auta" ;)

naklejki m.in na pas nad chłodnicą który przydałby się kiedyś odmalować IMGP8423.jpg

nowiutki zamek tylnej klapy IMGP8514.jpg

znalazłem też taki spory kawał żelastwa, jest nowiutki chyba już praktycznie nie do kupienia więc nie mogłem się oprzeć :) IMGP8512.jpg

przy okazji szukania różnych gratów trafiają się też "wpadki" jak np. nowe (produkcja 2005r.) w sensie nieużywane oryginalne amortyzatory - niestety okazało się że 12 lat leżenia na półce nie wyszło im na dobre i straciły swoje właściwości (są suche ale bardzo łatwo wcisnąć tłoczyska które potem bardzo powoli i nierówno wracają do góry, na szczęście sprzedawca nie robił problemu i zwrócił pieniądze IMGP8519.jpg

ucieszyłem się też bardzo gdy w jednym z niemieckich sklepów znalazłem rurę dolotu, opis przedmiotu i numer części w opisie wskazywał że jest to część do Ph1 więc zamówiłem tymczasem dostałem rurę przeznaczoną do Ph2 okazało się że Niemcy nie znają się jednak na włoszczyźnie ... CAM01930.jpg

do nieudanych muszę też zaliczyć zakup panelu do ori radia w UK, tutaj niestety nawaliła firma kurierska która nie doręczyła przesyłki i ta wróciła do sklepu, od miesiąca walczę z reklamacją w firmie kurierskiej...

Gtv L5.jpg Gtv L6.jpg

Fajnie, ładne zakupy i super searching, naklejki bomba, taki detal pod maska np cieszy niezmiernie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fajnie, ładne zakupy i super searching, naklejki bomba, taki detal pod maska np cieszy niezmiernie

dokładnie takie małe a cieszy :) i pomyśleć ile mniej frajdy dają nowe samochody do których nie trzeba nic szukać :)

- - - Updated - - -

Gdzie kupiłeś te naklejki jeśli można spytać?

naklejki z ASO, są też na eBay zestawy ale to podróbki

https://www.ebay.pl/itm/Alfa-Romeo-Engine-bay-instruction-label-/152255201623?hash=item23731e0157

To ciekawe, że akurat takie rzeczy są w ASO a rzeczy potrzebnie nie. Ale miło wiedzieć, dziękuję.

od czasu do czasu udaje się coś przynajmniej dla mnie ciekawego upolować "na zaś albo na przywrócenie dawnej wspaniałości auta" ;)

naklejki m.in na pas nad chłodnicą który przydałby się kiedyś odmalować Pokaż załącznik 237494

nowiutki zamek tylnej klapy Pokaż załącznik 237495

znalazłem też taki spory kawał żelastwa, jest nowiutki chyba już praktycznie nie do kupienia więc nie mogłem się oprzeć :) Pokaż załącznik 237496

przy okazji szukania różnych gratów trafiają się też "wpadki" jak np. nowe (produkcja 2005r.) w sensie nieużywane oryginalne amortyzatory - niestety okazało się że 12 lat leżenia na półce nie wyszło im na dobre i straciły swoje właściwości (są suche ale bardzo łatwo wcisnąć tłoczyska które potem bardzo powoli i nierówno wracają do góry, na szczęście sprzedawca nie robił problemu i zwrócił pieniądze Pokaż załącznik 237497

ucieszyłem się też bardzo gdy w jednym z niemieckich sklepów znalazłem rurę dolotu, opis przedmiotu i numer części w opisie wskazywał że jest to część do Ph1 więc zamówiłem tymczasem dostałem rurę przeznaczoną do Ph2 okazało się że Niemcy nie znają się jednak na włoszczyźnie ... Pokaż załącznik 237498

do nieudanych muszę też zaliczyć zakup panelu do ori radia w UK, tutaj niestety nawaliła firma kurierska która nie doręczyła przesyłki i ta wróciła do sklepu, od miesiąca walczę z reklamacją w firmie kurierskiej...

Pokaż załącznik 237499 Pokaż załącznik 237500

Tę rurkę od dolotu byłbyś zainteresowany sprzedać, skoro do Twojej nie idzie?

Ile zł te naklejki w aso?

To ciekawe, że akurat takie rzeczy są w ASO a rzeczy potrzebnie nie. Ale miło wiedzieć, dziękuję.

nie jestem pewny czy są dostępne tak od ręki (tam gdzie zamawiałem podobno szukali ich po różnych ASO i dostępne ściągnęli do siebie), takie naklejki były w wielu modelach więc może to jest powodem ich dostępności

- - - Updated - - -

Tę rurkę od dolotu byłbyś zainteresowany sprzedać, skoro do Twojej nie idzie?

rurka już ma praktycznie nowego właściciela :)

- - - Updated - - -

Ile zł te naklejki w aso?

2, 2,50, te duże chyba 6zł

Z racji tego że idzie zima wczoraj zamówiłem nowe opony letnie ;), liczyłem na jakieś promocje posezonowe, ale chyba taniej już nie będzie a nowe oponki na wiosnę już będą sobie czekały :)

Ostatnia edycja:
nie jestem pewny czy są dostępne tak od ręki (tam gdzie zamawiałem podobno szukali ich po różnych ASO i dostępne ściągnęli do siebie), takie naklejki były w wielu modelach więc może to jest powodem ich dostępności

- - - Updated - - -

rurka już ma praktycznie nowego właściciela :)

- - - Updated - - -

2, 2,50, te duże chyba 6zł

Z racji tego że idzie zima wczoraj zamówiłem nowe opony letnie ;), liczyłem na jakieś promocje posezonowe, ale chyba taniej już nie będzie a nowe oponki na wiosnę już będą sobie czekały :)

Jakie ogumienie wstawiasz? Masz. Obecnie 16”?

sprawa opon się jednak trochę odwlecze - okazało się że sklep nie zrealizuje mojego zamówienia, tłumaczą się że skończył się towar w cenie którą zamówiłem, już drugi raz w tym samym sklepie trafia mi się taka sytuacja więc chyba trzeba dać sobie z nimi spokój.

Amortyzatory
Powrót