@Kolpak masz 100% rację, wszystko działa u mnie jak u Ciebie, mea culpa - trochę namieszałem, już służę wyjaśnieniem dla Wszystkich.
Przy zamkniętym samochodzie i odpaleniu przez RS auto się uruchamia ze wszystkimi pozostawionymi nastawami (taj jak na filmiku @Kolpak'a), czyli to jest to czego oczekiwałem - nie sprawdziłem czy działa grzanie siedzeń - jest za ciepło.
Sytuacja opisywane przeze mnie wcześniej, występuje i zapewne będzie u Ciebie również - to mnie ciągle myliło, i już ją opisuję.
Mój samochód pozostawiam w garaż nie zamknięty, taki mam zwyczaj, a ponadto denerwuje mnie ciągłe składanie lusterek podczas zamykania.
Próby, które przeprowadzałem dla niektórych jak i też dla @epsonix'a wykonywałem zawsze kiedy samochód stał w garażu i w tej sytuacji jest jak opisywałem w swoich postach, czyli auto się odpala, ale nie staruje klima, nie staruje nawiew, nie uruchamia się radio - trochę dziwne. Raz może dwa uruchomiłem na dworze ale tak dla zabawy i miałem gdzieś zakorzenione działanie jakie opisywałem - zaćmienie.
Zapewne jest to jakieś info również odnośnie działania RS'a, ale nie tego oczekiwałem i informacje przekazywane przeze mnie były ze wszech miar rzetelne jednak nie do końca sprawdzone i prawdziwe. To była jakaś moja ... - krótko mówiąc, sam jestem wkurzony na to.
Reasumując, RS działa jak na filmiku przedstawionym powyżej i warto to zainstalować, sorry za dezinformacje.