• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Remote start - zdalne uruchomienie

• Autor wątku Autor wątku POl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
oby tak nie było, bo inczej to chyba zrobimy zrzutkę na kluczyk z VINem auta FCA i zrobimy jakąś akcję typu nagranie i wrzutka na YT jak przestawiamy auto np jednego z dyrektorów FCA w BB (ma GIulię) np w inne miejsce -w celu oczywiście zmuszenia FCA do zablokowania takiej mozliwośći.

nie ma takiej możliwości :-) bez kluczyka samochodu i witech-a nie da rady! te 3 rzeczy muszą iśćv

Myślę, że Lio ma dostęp do dodatkowych informacji lub kodów na bazie VIN, które pozwalają mu zaprogramować kluczyk. Inaczej to by było zbyt proste. Przestawianie auta dyrektora FCA? Wchodzę w to [emoji16]

Jeśli chodzi o zamawianie kluczyka, ASO da sobie radę jak im powiem ze chce wersję USA czy muszę im podać fake'owy VIN?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
1.nie powinien być w stanie wypuścić kluczyka który od razu działa
2.nie odpowiem czy trzeba jakiś VIN podawać, raczej numer kluczyka czystego z ePera (oczywiście możesz wyszukać po VINie z USA jakimś)

no i co z tego, kradzież to kradziez , nie wazne jak otworzysz auto... gosc ma dojscia w ASO i chcesz go karać za to ze robi na tym kase ? bez przesady... od razu napisz do FCA zeby go zwolnili z roboty
Gośc jest jaki jest, ale gdyby nie on, to o kilku rzeczach pewnie do tej pory bysmy nie wiedzieli ze sa mozliwe...

nie chcę go karać, ale jeśli jest jak piszesz, to pierwszy lepszy gość wyśle Lio VIN auta jakie chce a Lio przecież go nie będzie weryfikował zapewne - nie może tak być! za parę lat ja nie zamierzam płacić AC - nigdy tego nie robię w autach już paroletnich. jeśli też zaczną się kradzieże Giulii/Stelvio w ten sposób to tym co płacą AC wzrosną stawki - na taki stan przyzwalasz?

- - - Updated - - -

nie ma takiej możliwości :-) bez kluczyka samochodu i witech-a nie da rady! te 3 rzeczy muszą iśćv

no ja myślę, inaczej byłbym wściekły na FCA że taki bubel wypuścili.

Jak mają ci ukrasc to i tak ukradna. I kluczyk od lio nic tu nie zmieni... A złodziej nie będzie zostawial śladów po sobie w postsci kontaktu z lio. Z drugiej strony jeśli lio tak robi to ma po prostu zaufanie i nie wpadł na to że ktoś może ukrasc furę w ten sposób.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

inna sprawa specjalista który auto ukradnie z walizką itp, a inna byle chłystek. debil zostawi ślady i co z tego, co mu zrobisz - auto Ci rozwali czy rozmontują a od gościa nic nie wyciągniesz. chyba muszę sobie swoje zabezpieczenie wykombinować zatem.

Już nie przesadzaj, alf tak nie kradną. A jak maja ci ukrasc to i tak ukradna. Laweta podjada i po temacie.

forumowiczowi z BB którego znam ukradli Giuliettę QV

A więc, wracając do sedna tematu: RS (Remote Start) działa!!!
Wielkie dzięki [MENTION=20089]epsonix[/MENTION].

Procedura:
- zakup kluczyka ze zdalnym uruchomieniem w ASO i zaprogramowanie do samochodu w ASO,
- wizyta u [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]'a i działa

Ostatnia edycja:
Może tym razem ktoś odpowie...
Po aktualizacji softu w ASO ustawienia zdalnego odpalania wylatują?

Dzięki. Rozważam takiego moda na wiosnę razem z montażem S&S od epsonixa. Ale nie chciałbym żeby mi wypierdzielali to przy okazji jakiegoś updatu.

Dzięki. Rozważam takiego moda na wiosnę razem z montażem S&S od epsonixa. Ale nie chciałbym żeby mi wypierdzielali to przy okazji jakiegoś updatu.
Kupujesz kabel i Mesa i później robisz sobie sam jak ci skasują. Aso to nie problem [emoji6]

Wielkie dzięki [B [MENTION=20089]epsonix[/MENTION][/B].

Procedura:
- zakup kluczyka ze zdalnym uruchomieniem w ASO i zaprogramowanie do samochodu w ASO,

Super!
Dorzucam do mojej listy tematów do dołożenia / zmiany w Stelvio :)
Wizyta u [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]'a obowiązkowo!
Z montażem dezaktywatora SS plus konieczność użycia bypassu SGW do programowania.
Ale wszystko w swoim czasie, z racji na odległość może przy okazji 1 przeglądu...

Ostatnia edycja:
Nie ma się czego bać. Wszystko gładko idzie.

Ja w razie czego się polecam - raz na jakiś czas jestem w stanie kogoś przyjąć. Kto wie czy za niedługo też nie z Witechem/updatami itp - rozważam.

mam nadzieje że logi się przydały. :-)

tak, potwierdzily ze w stelvio USA jest tak samo jak w Giulii, wczesniej mialem tylko proxi ze kilku Stelvio wersji EU i to akurat tez wygladalo jak w Giuliach EU, wolalem miec jednak 100% potwierdzenie. dzieki, spalem spokojniej :)

Wielkie dzięki [MENTION=20089]epsonix[/MENTION].

Procedura:

numer czesci z epera ?
wiele ulatwi :) z gory dzieki

w

To macie jeszcze proxi do kompletu

Byte 108
06 bez RS
07 z RS

epsonix, potrafisz ogarnąć do kompletu funkcję PANIC? Mam samochód z fabrycznym alarmem.

Amortyzatory
Powrót