Remote start - zdalne uruchomienie

• Autor wątku Autor wątku POl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
niestety to nie zostało rozkminione przez nikogo, podobnie jak pozycja menu w radiu do RS. do takiej roboty potrzeba dużo różnych zrzutów proxi i znać konfigi aut (aktualny ePer), i się pobawić w identyfikację. niestety, co ja mam, kilka aut z USA i kilkanaście z EU (jeszcze część to Giulia, część Stelvio) - za dużo różnic. fajnie jest mieć bardzo podobne konfigi z róznicą 1-2 opcji, wtedy porównawczo nawet idzie wytypować kilka bitów i popróbować jak ma się czas.
no chyba że zrobimy jakąś bazę proxi z VIN-ami? zakładam że pod RODO konfig proxi auta nie podlega ;)

numer czesci z epera ?
wiele ulatwi :) z gory dzieki

Nie pomogę, nie znam numeru, zamawiałem w ASO - jest chyba tylko jedna wersja kluczyka (ten z funkcją RS i PANIC, nazywają go wersja USA) druga wersja to standardowy.

- - - Updated - - -

Po pierwszych użyciach RS odkryłem ciekawą (ukrytą) funkcję, a mianowicie jeżeli kogoś denerwuje fakt składania lusterek przy każdym zamknięciu samochodu, czego nie można wyłączyć, to używając RS można łatwo to obejść i zamykamy samochód bez składania lusterek.
Mianowicie, naciskamy dwukrotnie na pilocie przycisk RS, po czym po sekundzie jeszcze raz i mamy auto zamknięte i lusterka w pozycji rozłożonej.

Jedna uwaga, znajdujący się na pilocie przycisk PANIC nie działa pomimo tego, iż mam alarm fabryczny, w przyszłości można go do czegoś wykorzystać.

numer czesci z epera ?
wiele ulatwi :) z gory dzieki

w

Nr na moim kluczyku: 156119225

- - - Updated - - -

Nie pomogę, nie znam numeru, zamawiałem w ASO - jest chyba tylko jedna wersja kluczyka (ten z funkcją RS i PANIC, nazywają go wersja USA) druga wersja to standardowy.

- - - Updated - - -

Po pierwszych użyciach RS odkryłem ciekawą (ukrytą) funkcję, a mianowicie jeżeli kogoś denerwuje fakt składania lusterek przy każdym zamknięciu samochodu, czego nie można wyłączyć, to używając RS można łatwo to obejść i zamykamy samochód bez składania lusterek.
Mianowicie, naciskamy dwukrotnie na pilocie przycisk RS, po czym po sekundzie jeszcze raz i mamy auto zamknięte i lusterka w pozycji rozłożonej.

Jedna uwaga, znajdujący się na pilocie przycisk PANIC nie działa pomimo tego, iż mam alarm fabryczny, w przyszłości można go do czegoś wykorzystać.

Ciekawe..u mnie PANIC działa bez problemu

Ciekawe..u mnie PANIC działa bez problemu
ale Ty masz auto z USA, a on PL z dołożonym RS. Nie wiemy co zmienić w proxi, albo czy np moduł alarmu nie jest inny czy inaczej zaprogramowany fabrycznie. Tak samo nie mamy pozycji menu w radiu na wyłączenie RS.

to "(chyba)" mnie rozśmieszyło

Amerykańskie kluczyki pracują na innej częstotliwości. Jak się wprogramuje taki kluczyk do auta, to stare EU działają dalej bez problemu?

ciekawe pytanie, kolegę [MENTION=83673]POl[/MENTION] wywołujemy do tablicy zatem :)

Amerykańskie kluczyki pracują na innej częstotliwości. Jak się wprogramuje taki kluczyk do auta, to stare EU działają dalej bez problemu?

Działają, zarówno "stare"-EU jak i "nowy"-RS (USA). Częstotliwość pracy kluczyków jest identyczna 433,92MHz.

Jeżeli ktoś chce zamówić kluczyk z RS to polecam kontakt z Auto TIM Janeczko w Opolu, chłopaki znają temat, kontakt z szefem serwisu Panem Witkiem lub szefem części Panem Krzysztofem, kolejny krok [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] i temat załatwiony bezboleśnie, bez zbędnych komplikacji.

Dzięki za szybkie info

Działają, zarówno "stare"-EU jak i "nowy"-RS (USA). Częstotliwość pracy kluczyków jest identyczna 433,92MHz.
Dzięki za info. Myślałem, że przy okazji będzie dodatkowe zabezpieczenie na "walizkarzy" :D

Jeżeli ktoś chce zamówić kluczyk z RS to polecam kontakt z Auto TIM Janeczko w Opolu, chłopaki znają temat, kontakt z szefem serwisu Panem Witkiem lub szefem części Panem Krzysztofem, kolejny krok [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] i temat załatwiony bezboleśnie, bez zbędnych komplikacji.
Akurat u nich kupiłem Stefcię. Będzie okazja odnowić kontakt :cool:

to "(chyba)" mnie rozśmieszyło

Może zauważyłeś, na przeciwko mam ASO m.in. Fiata, sami znajomi, współpracujemy. Kolega na częściach dużo mi różnych tematów załatwił, ale czasem ciężko się z nim dogadać... dlatego "chyba" zamówiłem, a do tego nie wiem na jakim rabacie :D

Jakby ktoś potrzebował do zapraszam do Warszawy ;) Mam kilka sztuk kluczy do Giulii/Stelvio z USA. Dopiszę do auta i zrobię remote start

Tylko to nic nie daje, nawiewy nie działają, elektryka cała też nie działa. Tylko sam silnik się grzeje.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

No nie wiem był mróz na dworze po minucie szybka z przodu była w połowie odmrożona wiec nawiew musi byc.

No nie wiem był mróz na dworze po minucie szybka z przodu była w połowie odmrożona wiec nawiew musi byc.
Z tego co mówili nawiewy nie działają. Żeby działa w pełni elektryka trzeba wcisnąć start na kierownicy.

Tylko to nic nie daje, nawiewy nie działają, elektryka cała też nie działa. Tylko sam silnik się grzeje.

chyba się mylisz, może kolega @POI wyjaśni z doświadczenia. wydaje mi się że stacyjka jest normalnie włączona tylko niekoniecznie uruchamiają się ogrzewania siedzeń/szyby tylnej/kierownicy - w razie czego dorzucicie moduł komfortu zimowego który przygotuję na jesień i będzie cacy bo Wam ustawi wszystko łącznie z nawiewem/temperaturą jak sobie zaprogramujecie.

Amortyzatory
Powrót