Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zobacz co napisała Jadzia.
Jadzia, której bronisz, nie rozumie, że w świecie wolnorynkowych gospodarek pojęcie "narodowego" przemysłu nie istnieje.
Jadzia napisała, że nie masz o tym pojęcia. Coś tam przeczytałeś w internecie, ale kompletnie pomyliłeś emisję instrumentów finansowych z zakupem firmy. Zapewniam cię, że sprzedaż akcji w celu pozyskania kapitału do prowadzenia dalszej działalności firmy, to nie to samo co sprzedaż przedsiębiorstwa.
Żeby było bardziej zrozumiale: Geely nie zainwestował w Volvo, tylko je sobie kupił.
A to jest jeszcze lepsze.
Jeśli Volvo jest szwedzkie, to OK, bo jest narodowe. Chińskie być nie może, bo przecież narodowy przemysł nie istnieje. Myślę że nie tylko Jadzia nie rozumie tak nielogicznej hipotezy.
A żeby było w temacie wątku: Alfa zawsze będzie włoska, nawet jeśli już nie będzie![]()
Ale wiecie, że Volvo produkuje samochody w Szwecji, Belgii, USA i właśnie Chinach?![]()
Producentem jest ten, kto wykłada kasę na stół
Boszszsz, co ja tu jeszcze robię.
Inwestor, to ktoś kto dysponuje środkami pieniężnymi na realizację i realizuje inwestycję. Jeśli inwestor kupi fabrykę samochodów, to jest producentem (jeśli jest inwestorem branżowym) lub nie jest producentem, tylko czeka na zysk z zainwestowanego kapitału (jeśli jest inwestorem finansowym).
Jak jedzie na dziennych, od razu widać, ze to chińskie, te wąskie szparki świateł.
Ciągle słyszymy o nieudolnym zarządzie, który prowadzi do upadku Alfy, to może jakiś konkret dla odmiany:
https://www.media.stellantis.com/pl...3-z-rekordowymi-wynikami-w-pierwszym-kwartale
A ja jeszcze nigdy nie widziałem Tonale.
No to zamiast tego bełkotu i ile Alf widziałeś na ulicy, podaj wiarygodne dane od niezależnych instytucji. Oświeć mnie, i innych użytkowników forum.
Ale to przede wszystkim pod warunkiem, że ten smak byłby "wyjątkowy", taki którego konkurencja nie ma. A Tonale nie wyróżnia się (technicznie) niczym wyjątkowym spośród kupy innych niemal identycznych samochodów. Może wysoką cena...to wprowadzenie nowego smaku zawsze radykalnie zwiększy Ci sprzedaż