Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Koleżanki i koledzy,
Przymierzam się do zakupu swojej pierwszej Alfy Romeo, a konkretnie modelu Giulietty 120/170km w benzynie. Nasuwa mi się na myśl kilka pytań do specjalistów;- )
1. Czy modelu tego dotyczą jakieś powazniejsze usterki po przebiegu 120 tys. km, zakładając, że rozrząd, ew. moduł MultiAir został wymieniony? Ze względów finansowych celuję w roczniki 2011, 2012.
2. Czy generalnie jest to model do polecenia dla osoby, która samochód traktuje jako środek transportu tzn. nie planuje wizyt w warsztacie częściej niż 1 - 2 razy do roku?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Jazda 30% miasto I 70% trasa w tym wiekszosc autostrady. Manual czy tct?
Drugie pytanie czy rocznik 2018 czymś znaczącym sie różni od poprzedniego?
Cena zależy mocno od przebiegu, ale 40k za 2011 i wiecej za 2012I ostatnie na ktore jak zawsze nie ma precyzyjnej odpowiedzi, tzn ile powinna kosztowac giulietta z silnikiem benzynowym 1.4 150km lub 170km z lat 2011-2012 tzn aby wyeliminowac ogladanie zbyt tanich samochodow ktore juz 10 kupujacych obejrzalo i nikt nie chcial.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/mit...kup_uzywanej_giulietty-218.html#ixzz5M6VLt4Ly
Przejrzalem ten temat ktos wspomnial o module MA (multiair?) i jego naprawie znaczy sie ze to jakis powszechny problem?
"Pierwsze moduły były wadliwe, miały numer 55236341 potem były poprawiane 55249566 (rok 2011) , kolejny 55257643 (rok 2013). Najnowszy ma numer 55272426 i jak do tej pory nie ma na niego skarg."
Jeśli moduł jest z początku produkcji i nie był do tej pory wymieniony wkalkuluj go w koszty.
Ja ostatnio wymieniałem. Moduł kupiłem sam (3099zł) w ASO 1000 więcej. Wymiana w ASO około 1000zł. U mnie po rabacie wyszło 899zł.
Wymieniałem 55249566, (przejeździł 120kkm, Julka 2011) na najnowszy 55272426.
Wymieniałeś profilaktycznie czy miałeś już jakieś objawy?
Plastiki w drzwiach te do zamykania drzwi to faktycznie trzeszczacy dramat (przedlift) ma, wkalkuluj w koszty auta ~3-3500 z robocizna ja kupiłem za 2500 swojego z ASO ale nie w Wawie tylko z wysyłką. Nie mniej kupiłbym to auto jeszcze razWitam.
Witam.
Dotychczas obejrzalem 3 recenzje ar giulietta i w kazdej z nich recenzent wspominal o tandetnych plastikach a ja mam taka nature ze jak juz cos mi wpadnie do glowy to nie latwo stamtad wychodzi. I stad pytainie do uzytkownikow. Czy naprawde jest tak zle?
https://www.youtube.com/watch?v=0jUUu8Gb-1M
https://www.youtube.com/watch?v=_88fOCBozKM
a trzeciego to juz nie pamietam
I jeszcze dwa pytanka.
Przejrzalem ten temat ktos wspomnial o module MA (multiair?) i jego naprawie znaczy sie ze to jakis powszechny problem?
I ostatnie na ktore jak zawsze nie ma precyzyjnej odpowiedzi, tzn ile powinna kosztowac giulietta z silnikiem benzynowym 1.4 150km lub 170km z lat 2011-2012 tzn aby wyeliminowac ogladanie zbyt tanich samochodow ktore juz 10 kupujacych obejrzalo i nikt nie chcial.
Tak z ciekawosci, jakies opinie o tym egzemplarzu? Cos oczywistego? https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...wisowany-stan-idealny-gwarancja-ID6AKZee.html
Ps jak widze napis auto z gwarancja to mi sie zarowka zapala nad glowa![]()
A ja tak mam jak widzę "full opcja"![]()
Szczególnie, że to żadna full opcja, tylko zwykła częściowa opcja. Nie ma np. dachu panoramicznego (zwanego też po handlarskiemu, z niemiecka, "panoramadach") czy też nawigacji, elektrycznej regulacji foteli, albo powiększonych zacisków. Nie ma także xenonów, albo automatycznych wycieraczek. Razem z tymi felami 16" to nawet można powiedzieć "bieda opcja", bo z tyłu na 99% są korbki do szyb (po handlarskiemu - korbotronik)
![]()
Niepokoi też brak napisu na klapie (oczywiście, ktoś mógł go sobie zdjąć, ale serio niemiecki emeryt by to robił?).
Tak jak napisałeś + chociażby pakietu SPORT - aluminiowe nakładki na pedały + kierownica + mieszek zmiany biegów obszyte czerwoną nitką![]()
Do 120 różnica to dokładnie 2,7 sec.120KM nie ma MA i to jest jego główna zaleta.. W porównaniu do 150KM do prędkości 120km/h nie ma różnicy....
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka