Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
120 TB ciągnie również od niższych obrotów, bo max moment osiąga już przy 1750obr/min.
Przebieg momentu też dość ładny.
Poniżej porównanie 120/150/170KM.Pokaż załącznik 248711
potwierdzamjest jeszcze jedna różnica - 120 znacznie lepiej brzmi nawet na seryjnym wydechu - szczególnie przy ruszaniu.
No i plus taki ze uwielbia gaz a wtedy koszty przejazdu mogą być konkurencyjne dla ON z Mińska![]()
Sell a beautiful White Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170PS, 2nd hand, Xenon headlamps with corner lights, New summer tires, Black leather, DNA system, neat checkbook, Rear parking assistance, Non smoker car, 17inch winter tires with original Alfa alloy wheels, brand new multi Air with 2 years warranty Repaired by Alfa Service, Accident-free but with a parking damage that has been fixed.
Wybieram się we wrześniu do Niemiec po swoją pierwszą Giuliettę. Problem w tym, że dalej nie mogę się zdecydować między silnikami 1.4TB 120KM i 2.0JTDM 140KM. Robię rocznie około 12.000km głównie po mieście, ale przez wzgląd na godziny pracy wszelkie korki są mi obce. W tym momencie wybór jest oczywisty - PB.
Szkopuł w tym, że posiadam stałe "dojście" do ON z centralnego CPN-u w Mińsku, który jakością bije ten z naszych (sprawdzone na wybrednym silniku), nie wspominając rzecz jasna o cenie (3,5zł).
Wybierając ropniaka na każdych 100km mam ~20zł do przodu co w skali roku daje 2400zł. Przy dajmy na to 5 latach wychodzi ~7000zł. Odłączenie DPF ->1000zł, części do jednostki napędowej zdecydowanie droższe do ON, ale nawet jeżeli będę miał wyjątkowego pecha to wyjdę na 0 w ogólnym rozrachunku za te kilka lat.
Najbardziej niepokoi mnie ta słynna uszczelka w pompie oleju w 2.0JTDM i tylko to w zasadzie trzyma mnie w "rozkroku" między tymi dwoma jednostkami. 1.4TB to prosty, sprawdzony silnik. Mam na "siodło" więc w obu przypadkach nie będę szukał auta u Turasa. Pierwszy właściciel, serwis i igiełka to podstawa.
Możecie napisać, która z tych jednostek zapewnia większy fun w Julce i jest Waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem w moim przypadku?
Razem z DPF poleci EGR więc gdy tylko "biedny" kolektor ssący odetchnie wreszcie pełną piersią spaliny powinny być nie mniej przezroczyste niż te z PBJak z góry zakładasz wywalenie DPF to sobie daruj diesla. Słabo wygląda takie auto z chmurą dymu z tylu a jeszcze chodzą słuchy, że będą ścigać wycinających filtry. To jest takie wycieranie dupy szkłem.
Wszystko prawda, ale MA swoim kosztem przebija usterki diesla. Po drugie z odsprzedażą na naszym padole jest później podobny problem jak z Julką w ON, podczas gdy 1.4TB sprzedaje się zazwyczaj na pniu jeżeli nie widać większych kombinacji.Tez mam dylemat bo jestem bardzo zadowolony z 2.0 jtdm ale generalnie doradzają mi 1.4 170 KM bo auto lżejsze i lepiej się prowadzi no i dużo nie pali. 1.4 T 120 KM paradoksalnie pali więcej a osiągami dupy nie urywa.
1) Doświadczenie: Kupiłem tam golfa od prywatnej osoby i pewnie jeździłbym nim aż koła odpadną, ale moja Pani już stroi fochy, że nie wsiądzie1. po co jedziesz do Niemiec skoro tak dużo u nas krajowych, zadbanych, bezwypadkowych?
2. Jakim sposobem masz 20 zł oszczędności na 100 km?
Prosta matematyka:
1.4TB 120: 8,5L/100km x 5,10zł (?) = 43,3
2.0JTDM 140 6,5L/100km X 3,5zł = 22,7
43,3-22,7 ~ 20zł
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/mit...kup_uzywanej_giulietty-221.html#ixzz5MrabsJM4