Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mi Cieło z tyłu kupiłem nowe opony ustawiłem zbieżność tył ok to zaczęło z przodu ciąć i ustawiałem już zbieżność z 5x i dalej kupa. Przyczyniła sie też do tego obniżona zawiecha,znalazłem kumaty warsztat w końcu i musze się do nich wybrać w któryś dzień.Panowie pytanko.Dzis wymienialem opony i w serwisie stwierdzili ze opony na tyle sa lekko wyzabkowane i scina je delikatnie od zewnetrznej strony.Stwierdzili, ze opony sa bardziej zuzyte na bokach natomiast na srodku opony jest wiecej bieżnika.Chodzi o tyl wiem, ze z przodem byly problemy ale z tylem nie slyszalem.Przod mam prawie caly wymieniony jesli chodzi o zawieszenie(2 gorne wahacze,1 dolny i jeden drążek kierowniczy),amorki jakos mialy na ostatnim przegladzie 75%(ok.20.09.13r.), zbieznosc robiona w ciagu roku jakies 2 razy przy okazji wymiany wahaczy.Nie sa jakos bardzo wyzabkowane ale no ale sa.Nie slysze zeby sie cos jakos tluklo w zawieszeniu z tylu.Jak myslicie w czym lezy przyczyna??TTTM??Stare opony na ktorych kupilem auto tez byly zjechane bardziej po bokach.Jeszcze je gdzies mam rzucone.
Ja też robiłem na obu,ale jak dograli mi tył to zaczęły się problemy z przodem i chłopaki rozkładaja ręceja robilem geometrie zawsze na obu osiach
Mi też tnie od środka,ja poprawiałem juz kilka razy zbieznośc i dalej kupa.A mi ścinało obie przednie opony od wewnątrz, nic niepokojącego w zawieszeniu nie znaleziono. Byłem już drugi raz na geometrii i jakaś kupa normalnie jest. Za każdym razem inne wyniki pomiaru wychodząNiby tym razem poprawili, zobaczy się. Zmieniłem koła na zimowe.
Raczej brak ogarniętych ludzi przy geometrii a nie stoi kolo i kręci aż mu wszystko wskoczy na zielono.poprostu TTTM ehhh
Otóż wyjaśnię wam wszystko gdyż sam miałem dość sporo obniżone zawieszenie w sezonie letnim i także cięło mi opony od wewnątrz. Co się okazało zbieżność ok, ale 159 nie ma regulowanego pochylenia koła, po prostu trzeba się z tym pogodzić.
Jeżeli ktoś jest hardcorem może pobawić sie w rozpiłowanie mocowań lecz raczej to nie jest dobry pomysł.
U mnie wszystko z przodu jest teraz na czerwonoRaczej brak ogarniętych ludzi przy geometrii a nie stoi kolo i kręci aż mu wszystko wskoczy na zielono.
Kiere ja tez miałem dwa razy skoszoną delikatnie,ale skorygował mi to i jest ok. Ciśnienie sprawdzane na bieżąco więc nie w tym tkwi problem.Ciśnienie w oponach sprawdzam co tydzień
U mnie wszystko z przodu jest teraz na czerwonoBardziej ścinało prawe koło, więc gość odpowiednio ustawił lewe i stwierdził, że nie powinno teraz już ścinać opony. Ale jest minus - kierownica jest minimalnie skręcona. Tzn żona nie widzi różnicy, więc nie jest ona znaczna.
Czarny, jeszcze jedną z przyczyn ścinania opon jednocześnie z obu brzegów może być zbyt niskie ciśnienie w kołach. Sprawdzałeś czy jest ok?