Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
powinno byc wedlug instrukcji 215/55/16
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
powinno byc wedlug instrukcji 215/55/16
no u mnie sa zgodne z ta co mam i tez takie opony posiadam ale wielu na forum spieralo sie ze te opony nie maja homologacji do 159
Trochę późno ale odpowiem tak jak mi zaprzyjaźniony kierowca rajdowy/wyścigowy poradził:Kolego, a jak rainsporty na suchym się sprawują?
Ja mam u siebie Yokohamy v103, tydzien temu zalozylem, nowki oczywiscie. Zmienilem z Conti csc 3 i przyznam szczerze..ze jest fajnie. Jak dla mnie glosne ale tez i bardzo dobrze trzymaja. Byc moze teraz odczucia sa troche inne przez te upaly, ale generalnie moge szczerze polecic. Rozmiar 235/35/19. Continentale zjechaly mi sie blyskawicznie..zobaczymy jak bedzie z tymi, ale raczej nie wroze wiecej jak max 2 sezony. Wydaja mi sie zbyt miekkie na autostrady.
Właśnie kupiłem AR 159 1.9 150 km i dosyć sporo różnią mi sie wskazania licznika i GPS-u w mojej belli mam 205/55/R16 czy to odpowiedni komplet?? Jeśli nie to jakie "buciki" powinienem jej ubrać
Dzięki Chłopaki za komentarze w kwestii Nokianów jak i Yokohamy.. Ostatecznie zdecydowałem się jednak na Michelin Pilot Super Sport 235/45R18...=> mam nadzieję, że się nie rozczaruję
O swoich wrażeniach i odczuciach względem moich obecnych Bridgestone Potenza 225/50R17 poinformuję
Tak przy przy okazji jeżeli ktoś byłby zainteresowany letnimi Bridgestone Potenza 225/50R17 to mam 4 sztuki na sprzedaż. Sezon się kończy no ale może ktoś będzie zainteresowany. Dodam, że są w stanie doskonałym. Przebieg rzędu maksymalnie 17 tys. km. Niski przebieg wynika z faktu, iż moja 159 służy jako drugi samochód "na wypady poza miasto".
Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich!
Ja z wielką obawą kupiłem 2 szt Wanli S 1063 225/50/17 " - cóż do dzisiaj zrobiłem na nich 12 tyś i nie mogę nic złego powiedzieć oprócz tego, że na mokrym jest slisko. Do tych opon namówił mnie jojo oponiarz, który stwierdził, że u niego wszyscy busiarze jezdzą na oponach tej
firmy i sobie chwalą. 1szt - 250 zł z założeniem, to 40% porządnej firmowej opony, więc stwierdziłem że w tym czasie choćbym dwa komplety zużył to i tak bede do przodu.
Obyś miał okazję zjeździć te dwa komplety...Do tych opon namówił mnie jojo oponiarz, który stwierdził, że u niego wszyscy busiarze jezdzą na oponach tej firmy i sobie chwalą. 1szt - 250 zł z założeniem, to 40% porządnej firmowej opony, więc stwierdziłem że w tym czasie choćbym dwa komplety zużył to i tak bede do przodu.
A ja tam uważam że jak kogoś nie stać na naprawy, opony itd to nie powinien mieć takiego auta, a jeśli już to jak koledzy słusznie zauważyli można nie jeździć na 17" tylko 16" i opony wtedy będą kosztować ok 300 a nie po 400 czy 500. Z parametrów wynika że chińska podróbka np. mercedesa jest identyczna z nie chińską, a jakoś ludzie w Polsce nie jeżdzą chińskimi mercedesami.Zgadzam sie z toba, stac kogos na opony drozsze to kupuje, ale czasami to tylko sugestia ze jest lepiej bo kupilem drogie opony, z parametrow wynika ze sa identyczne chinskie czy nie chinskie.
Zgadzam sie z toba, stac kogos na opony drozsze to kupuje, ale czasami to tylko sugestia ze jest lepiej bo kupilem drogie opony, z parametrow wynika ze sa identyczne chinskie czy nie chinskie.
Kolega zdecyduje