Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dębica też należy do tego koncernu dlatego, to są praktycznie te same opony, tylko inna nazwaW podobnej cenie do dębicy są opony Sava Intensa UHP, koncern Goodyear.
Ja nie mam takich odczuć, ale jeżdżę ciężkim Q4...
Wyniki ich testu dla mnie dość zaskakujące. Trzeba też brać pod uwagę, że w przypadku opon 215 czy 225 stawka prezentowałaby się inaczej.
Kilka miesięcy temu trafiłem na test (chyba Motor albo Auto Świat - tylko które testy nie są dziś sponsorowane), w którym opony Dębicy na suchym dorównywały Continentalom. Na mokrym było trochę gorzej.
Dębica też należy do tego koncernu dlatego, to są praktycznie te same opony, tylko inna nazwa. Powiem że miałem opony premium, chińskie i nie widziałem między nimi żadnej różnicy, no ale testy przecież nie kłamią https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/oszustwa-adac-zaufanie-nie-do-odbudowania/pbv66tg
No chyba nie bardzo, prywatne wycieczki i "kulturalne" słownictwo użytkownika Czarny_28 zostawiłeś. To niezbyt obiektywne zachowanie
Firma która zajmuję się sprzedażą opon od wielu lat napisała mi że Dębica Frigo2 jest dokładnie tą samą oponą co Sava Eskimo2, to myślę że z oponami letnimi jest podobnie. A producenci w tych czasach robią wszystko żeby obniżać koszty. Ty piszesz o awaryjnych sytuacjach o zabawach, a ja takich rzeczy unikam, przewiduję sytuację na drodze, bo wiem że opona mnie od wszystkiego nie uratuję.
Firma która zajmuję się sprzedażą opon od wielu lat napisała mi że Dębica Frigo2 jest dokładnie tą samą oponą co Sava Eskimo2, to myślę że z oponami letnimi jest podobnie. A producenci w tych czasach robią wszystko żeby obniżać koszty..
Ty piszesz o awaryjnych sytuacjach o zabawach, a ja takich rzeczy unikam, przewiduję sytuację na drodze, bo wiem że opona mnie od wszystkiego nie uratuję.
Wrzuć link.niedawno pojawil sie test porównujący dwie najlepsze sportowe drogowe opony. 90 procent uzytkownikow nie widzialo by zadnej roznicy. a gosc testowal je przez pare tys km na parusetkonnych bmw M i rozprawial o tym parenascie minut.
Mógłbyś rombek tej tajemnicy uchylić?bo dla mnie po kilku testach i znajomosci rynku i mieszanek jakie dane firmy wypuszczają nie jest trudne wylowic dobra opone.
ale co mam uchylic ? szukasz opon ? podaj rozmiar i co oczekujeszWrzuć link.
- - - Updated - - -
Mógłbyś rombek tej tajemnicy uchylić?![]()
Niestety ale obecnie producenci zafiksowali się z modelowaniem opon pod kątem trzech piktogramów naklejanych na oponę (spalanie, hałas i trakcja na mokrym) wymyślonych przez biurwy z UE. jakby ktoś znalazł kryteria przyznawania tych znaczków (poza hałasem - to akurat jest wprost podawane w dB) - będę bardzo wdzięczny. parametry takie jak trakcja czy droga hamowania na suchym jest pomijana. widać to po bieżnikach, bardzo mało jest opon, które posiadają część "slick" na bieżniku. czyli wprost producent nie podaje, a UE nie wymaga, aby podać jak się zachowuje opona w warunkach w jakich będzie eksploatowana przez ok. 70% swojej eksploatacji.