WillowOfTruth
Użytkownik
A jeździł ktoś może na oponach Kleber Dynaxer UHP 235/45 R18? Może ktoś powiedzieć coś o nich np. jak się sprawują na mokrym?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Świetne opony, miałem i drugi raz nawet bym się nie zastanawiał, tylko brałJakieś negatywne opinie na temat Michelin Pilot Sport 4 225/50 R17 ?
https://www.thetirelab.com/225-50-R17/summer/
Cześć,
Czy ktoś jeździ lub jeździł na oponie Kumho Ecsta PS71 ?
Szukam czegoś na lato do TI 19' w klasycznym rozmiarze 235/40/19.
Budżet to max 400 zł za oponę.
W tej cenie powyższe Kumho zbiera niezłe recenzje ( bardzo dobre na mokrym, słabo jeśli chodzi o opory toczenia itp.)
Jako alternatywę szukam też Nexen NFera SU1 - tylko tutaj ciężko dorwać coś świeżego, wszystkie oferty to rok 2019 itp.
Może ktoś ma dostęp do któregoś z tych modeli w dobrej cenie?
Przy moich bardzo niedużych przebiegach - stare.
Robię rocznie max 10k więc w jeden sezon na letnich zrobię jakieś 5-6k. Opony prędzej się zestarzeją niż zjadę bieżnik.
Dlatego zależy mi na możliwie świeżym modelu.
Miałem FK510 w swojej 159. (225/50/17 XL indeks chyba W, nie pamiętam już)...
Wśród letnich opon z których relacji ceny do jakości byłem bardzo zadowolony są w zasadzie Goodyear Eagle F1 i FK510. Te pierwsze dawały radę nawet gdy miały 2-3 mm bieżnika. Może też miały jakąś super technologię![]()

Aha jeszcze jedno powyżej 2.5-2.6 bar to zrobią Ci się te opony elastyczne jak kamienie, niewygodnie się jeździ. Sam kiedyś sprawdzałem.
To jak wyglądają Twoje opony, może być efektem rantu ochronnego.
Pokaż załącznik 279705