MatiMatteo
Nowy
Nie będą obcierać?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Raczej zwiększyć w przypadku 159 w dieslu, bo zwiększamy przełożenie (skrzynia jest krótka). Większa też będzie Vmax.Przy mniejszej mocy,opony o tym rozmiarze,moga zmniejszyc osiagi.
Na tyle na pewno nie,z przodu mam dystans 5 mm,ale mysle,ze bez niego rowniez byloby ok.Nie będą obcierać?
235/40R19 już ma wieksza średnice niż zalecane na 17 cali 225/50 wiec przy 19 za duzego pola manewru nie masz. W dół i owszem można by wsadzić 225/40 ale w górę nie bardzo. Ja bym został przy serii. Na 19 miałem 235/40 i było ok.
Bylo kilka osob na forum,ktore zakladaly opony 225/45/19.czy warto pokombinowac z szerkokoscia, np 225 jesli chodzi i komfort jazdy, czy tak jak wyzej, zostac przy serii i nie kombinowac?
Zapytam konkretnie, jeździł ktoś na Dębica presto UHP - nie uhp2 tylko uhp?
W rozmiarze 215/55/16 są w całkiem znośnej cenie - ewentualnie zastanawiam się też nad hankookami ventus prime 3.
Zapytam konkretnie, jeździł ktoś na Dębica presto UHP - nie uhp2 tylko uhp?
W rozmiarze 215/55/16 są w całkiem znośnej cenie - ewentualnie zastanawiam się też nad hankookami ventus prime 3.
Ja jeżdzę na 225/50R17 najlepszy chyba kompromis pomiędzy wyglądem i komfortem i prowadzeniem. Miałe Toyo proxes w AR 156 na mokrym słabo. W aktualnej miałem pirelli cinturato ale po2 latach pokrzywiło wszystkie 1-2mm. Od zeszłego roku mam falkeny - polecam. (Trzymaja dobrze cena w porzadku)
Pozdrawiam
Witam. Czy jeździł ktoś 159 1,9 8v SW na oponach 225/45/17 letnich? Mam okazję kupić nowki w dobrej cenie.
Drugie pytanie odnośnie szerokości opon. Teraz mam zimowe i letnie 225/50/17 zastanawiam się nad wyższymi letnimi.
Nie chcę tracić na wysokości wiec np 215 przy jakim profilu powinny być?
Od tych wszystkich kalkulatorów to można.zglupiec