[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

zastanawialem sie jak auto chodzi- dzis pare razy mialem okazje porownac z Seat Ibiza 6L FR, zrobiona na 210 koni i szlismy tak samo, a bardziej to ja wraz ze wzrostem predkosci wyprzedzalem, i tak kilka razy, wiec osiagi sa wg mnie zadowalajace jak na auto rodzinne kombi :)

po fmicu dodane zostalo wyzsze cisnienia na rail i teraz troszke przy pelnym bucie pod obciazeniem potrafi puscic baczka, ale przy pelnym doladowaniu wszystko jest ok :) jeszcze nie hamowalem bo sprzeglo czasem ladnie trzyma, a czasem uslizgi sa duzzeee

Ostatnia edycja:
w tygodniu po majowce bede chciał kupic lusterko fotochrom i lampke od giulietty :)

a tak prezentuje sie jako zwykle kombi ;) brakuje mi tylko dekielkow czarnych szkoda ze nie robia chinczyki 50 mm :(

427.jpg

DSC_3301.jpgDSC_3301.jpg

no i powoli zaczynam chyba szukac uzywki gwintu :) bo koza i nie moge przepatrzec :(

A felgi to jest to co chciałeś czy przejściowe?. Bo szczerze alfa ma dużo fajniejsze wzory jak ten obecny.

chciałem takie, a ze na pewno są inne fajne np 18 z gt blackline to wiem, ale opony do 18 to nie koszt 17 a ja lubię mocno jeździć i dlatego jak narazie jest 17, a ze kupione za baaardzo dobra cenę, to bardziej zyskam a nie stracę przy odsprzedaży obecnych , a ze nie miałem letnich to jest wszystko ok, lepsze to niż stal z zimówkami, teraz jak mowie gleba i dodatki plus lakier, jak ogarnę pakiet gta to na końcu jakaś fajna felgę dobiorę

docelowo będą 18 ale to może na przyszły sezon :) chyba ze wszystko ładnie pójdzie z sezonem moim to będzie w tym roku wszystko, a chciałbym przypomnieć ze auto mam od stycznia a trochę modów już jest :)

Ostatnia edycja:
taki mały up

z racji iz sezon ślubny mi się zaczął czyli okres mojej najcięższej pracy, jak zwykle co roku robię dodatkowa diagnostykę zawieszenia, jadę do diagnosty i mowie ze chce by było tak na lale, ze nawet minimalne luzy żeby mi powiedział, plus standardowo sprawdzanie świateł

efekt ? alfa ma się bdb zawszenie bdb + :) jedynie co muszę zrobić to lepiej przewody unieruchomić z tylu chłodnicy od intercoolera, bo mogą dotykać wzmocnienia i czasami może być przez to stuk mały i lala :)

ostatnio w ciagu tygodnia sporo jezdzilem autem ze wzgledu na prace no i pare dni wolnego spedzilem wyjazdowo, pare tras odbyłem ...przez co niedlugo zmiana oleju, natomiast co mnie bardzo cieszy...spalanie po trasie 5.2-5.3 w zaleznosci ktora droga, ogolnie na tempomacie 100 rowna jazda z 1.5 rocznym synkiem przejazdy przez miasto z paroma sporymi korkami wiec jestem ogolnie zadowolony, w miescie teraz spalanie 8 litrow gdy dosc energicznie jezdze a gdy pi....non top to 10 wiec jest calkiem znosnie tym bardziej ze klima non stop wlaczona

89.jpg

_0007984.JPG

Ostatnia edycja:
kolejna trasa ponad 800 km za mna czyli wypad nad morze z płocka do jastarni i okolice spalanie juz wyzsze bo autostrada jechalem 110-150 plus w 3 city korki ale i tak zadowolony jestem 6.1 litra to spoko wg mnie, w niedziele znow taka trasa i powrot w czwartek :)

190.jpg

191.jpg

No powiem Ci ze ciezko oderwac mialem oko od niej jak ostatnio jechalismy po miescie :) Novitec'i z tylu ? Moje male marzenie zawsze bylo :) Pozdro

chyba mhw bardziej niz novitec z numerow mi wychodzi mhw, ale jeden pies jedne gorsze od 2 do znalezienia, ale twoja tez wyglada bdb i fajnie szura po ziemi mojej gleby brakuje teraz...ale moze niedlugo gwint

Te listwy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

listwy jak listwy ratuja d....na parkingu i tak jak kupilem ta alfe to odrazu chcialem je zrywac tak teraz...no jednak stwierdzam ze to ma sens...ale i tak drzwi pasazera bede lakierował wiec sie zdejmie, dzis mylem auto przed trasa i z nerek guma zeszla troche, od szczytu było malo gumy i tam sie poderwała ...czyli wroce z urlopu i za tydzien malowanie nerek na nowo juz zeby bylo jak w blu

od niedzieli do dzis zrobione kolejne 1100 spalanie 5.8 -> tylko ze...jak wlewalem olej do 2t troche mi sie przelalo ;/ i wlalem prawie pol litra na zbiornik i troche mulił az nie zatankowalem i juz bylo ok :) pozdrawiam kolege z 159 napewno jest na forum bo kojarze jego naklejke na klapie na rejce NEB 43XXX :) rozmawialismy o tym ze masz jeszcze 166 w v6, z innych spraw...chce gleby ! W lipcu pewnie wleci nowe sprzegło i moze zawieszenie gwintowane :)

Fajne Autko, sam mialem 2 sztuki niebieska i srebrna z 2.4 jtd 150....
Tydzien temu zakupilem po kilkuletniej przerwie kolejna 156 2.4 20v :D
A ze tak spytam bo nigdy nie robilem takiego zabiegu. po co Olej do 2T do paliwa ??
Pozdro i szerokosci :)

podobno minimalnie koryguje wtryski jak sa minimalne roznice, no i ciszej i aksamitniej chodzi albo efekt placebo, bardziej pompe smaruje ogolnie podobno same plusy, a ze i tak mam karte ze znizkami na orlenie to tam kupuje od czasu do czasu litr i dolewam co jakis czas

no i tak w ogole czekam na 1 lipca aby zmienic tablice rejestracyjne juz na legalna mniejsza tablice z przodu :)

panowie jakies opinnie na temat gwintu ta technika ? kiedys uzywalem w innym aucie wersji z niebieskimi sprezynami i byla taczka, czerwony podobno jest bardziej cywilizowany a chce fajnie obnizyc na lato a w zime do gory...bo nie widze eibacha w intercarsie ktory obniza o te 50mm a takie to dla mnie minimalne obnizenie jakie chce

Czyli jak zrobie u siebie Taki zabieg nic sie nie stanie rozumiem :)
Litr na caly zbiornik tego zalac??

ja zalalelm 400 ml i mi mulil wiec nie ma co przesadzac ja zawsze dawalem 200 ml na zbiornik od zera do pelna

dziś kupiłem lusterko fotochrom z wiązka od ar 166
wciąż się zastanawiam co robić z zawieszeniem, jak nie kupie używanego gwintu to w przyszłym tygodniu zamawiam sprężyny i pewnie będę robił sprzęgło do kompletu :) a po sezonie ślubnym malowanie drzwi i błotnika tylnego chyba ze polerka wystarczy no i polerka reszty :)

Amortyzatory
Powrót