• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

co do największych odczuć to dźwięk się zmienił teraz bardziej słychać turbinę a bardziej powietrze jakie jest w intercoolerze jak w benzynach ciekawe uczucie :)

finalnie jesli chodzi o fmic...nie ma nawet najmniejszej opcji zeby zachować halogeny, cofniety fmic tak ze dotyka chlodnicy od klimy a i tak sporo brakuje miejsca wlasnie od strony kierowcy, dzis poprowadzilem inaczej dolot od strony kierowcy wywalilem nawet łapacz powietrza a i tak za chiny ludowe nie wejda halo...

chinczyki zrobiły mi prezent na swieta doszła zmieniarka mp3 :)

śmigają szybkie karty sd po 32 gb bo takie mam do aparatów z prędkościami po 100mb/s

463.jpg

29855097_1957459614296246_1157170578_n.jpg

z radiem z bose zajęte były 2 kostki u gorze i jedna niebieska zaślepka, wyjecie radia za pomocą gwoździ w 10 sekund, teraz zestaw jest funkcjonalny a nie tylko radio..w płocku dużo stacji niestety nie ma...teraz wraz z bose fajnie gra wszystko może nie jest to żaden hi end, ale fabryczne wszystko i odsłuch jest 100 razy lepszy od serji wg mnie bo mam tez i z bose górne tweety

Tak jak pisałem wcześniej te zestawy od fmic maja bardzo mieszane opinie moim zdaniem halogeny rzecz zbędna więc nie ma się co martwić, kolego zielony jeżeli masz 105 i chcesz ją podlubac zapraszam na priv wcześniej też miałem taki silnik też gadałem z cinkiem i usłyszałem to samo swap osprzętu. Oczywiście szanuje kolegę cinka ale da się zrobić sensowna moc z 105 koni bez swapu osprzętu, i da się to potem przyjemnie wystroic. Pozdrawiam

no i dzis piersza wymiana czesci nie zwiazana z tjuningiem :)

73.jpg

oraz korzystając ze bylem u taty to skorzystałem z garażu i poprowadziłem docelowo dolot ic i zasilanie ic jest teraz pięknie :)

74.jpg

w przyszlym tyg moze w pon badz wtorek przyjda swiatła to bedzie black z przodu, trzeba pomalować jeszcze ze dwie warstwy nerki bo prześwituje od szczytu bo za mało było w puszcze gumy...

DSC_7742.jpg DSC_7744.jpg

no i juz po wymianie...jak by ktos sie zastanawiał dlaczego byla wymieniana, chociaz jak kupilem nie bylo jakis stukow trzesienia silnika, ale czasem bylo czuc ze silnik jest zle zawieszony. Teraz praca silnika mimo ze juz była bdb to teraz to cudenko

84.jpg

30121881_1965107723531435_341908502_o.jpg

Ostatnia edycja:
pogoda ma być wiec zamówione światła depo czarne przód, oraz gliptone gt12 do wyczyszczenia skór :)

Mnie się podoba bardzo z tymi światłami teraz.

tylko felgi i klamki chce srebrne nawet nie wiem czy nie pomaluje tez plastidipem intercoolera by był na czarno, bo mnie się nie widzi taki srebrny, coraz bardziej myślę nad gwintem do mojej, ale pewnie cos z używek będę polował i bede zgrywał nadkola z oponami wtedy

jaki rozmiar maja dekielki w tych felgach? akurat suwmiarki nie mam a na oko to chlop w szpitalu umarł

Dekle standard 50mm, faktycznie jeśli chodzi o optyke to ten ic straszy noi te listwy boczne

listwy przy polerce pewnie będę usuwał, tylko ze powiem szczerze często się przydają patrząc na to ze mam mały parking przy bloku, ze auta maja male miejsca parkingowe dlatego często staram się parkować przy wysepce i felga prawie dotykać krawężnika, ale żeby z 2 strony otwierając drzwi nie obijali auta za mocno

Mnie osobiście IC bardzo się podoba jak jest widoczny przez kratki. Ja bym go pomalował na jakiś inny kolor np dobrał w kolor osłony silnika jeśli masz w jakimś kolorze albo pod zaciski. Np złoty, czerwony albo jeszcze inny zeby było oryginalnie. Ale to moja propozycja do rozważenia....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Malowanie fmica gumą nie jest dobrym pomysłem ;) co więcej popsujesz to do czego miał służyć,najlepsza opcja to zwykły czarny spray,choć ja bym tego nie robił w tej chwili wygląda super i dumnie się odznacza :)

Nie No guma to przegięcie ale np sprayem na czerwono byłoby pieknie

guma to naprawdę mgiełka na ic, mam to na scudedetto i na nerkach i to taka mini warstewka jest, dużo mniejsza od warstwy farby, wiec myślę ze spokojnie by oddawał temperaturę ..no ale jeszcze zobaczę

dziś przyszedł za to gliptone gt12 efekty? w końcu skora jest baaardzo czysta..pracowałem na myjni kiedyś i wkurzało mnie to ze była na 1 rzut oka bardzo dobra, ale przy głębszym patrzeniu było widać brud, teraz czy to w porach od perforacji czy faktorze skory pięknie czyściutka, wiadomo ma parę defektów, ale to są bardzo male skazy zresztą to auto ma 15 lat i skora wygląda bdb a nawet lepiej

139.jpg

DSC_8303.jpg

jutro pewnie przyjdą światła to będę je montował puki jest pogoda...

no i du....paczka opóźniona pewnie jutro będzie wrrr a dziś taka super pogoda, a znając moje szczęście jutro będzie deszcz

no i wczoraj jeszcze wyprałem sobie dywanik welurowy po stronie kierowcy bo był już mocno siwy, teraz kolorek jak nówka chociaż nie jest jakoś mega dopasowany ale dopóki się nie zniszczy będzie jeździł ze mną :)

Ostatnia edycja:
po małych przebojach z kurierem bo paczka miała być wczoraj, dziś udało mi się zrobić światła, intercooler jest już zamocowany docelowo, dlatego tez przyciąłem ramkę halogenu do rury która wystaje, i przycielem ramkę w nadkolu żeby w komorze silnika tez zamknąć nadkole

ogólnie nie da sie upchać bez usuwania halo i ciecia zderzaka i ramek niema takiej opcji nawet....brakuje dosłownie 3 cm i by ramka weszła halo wtedy też by weszły, może polift ma inne wyżej wzmocnienie przez co własnie jest to miejsce...no chyba ze ktoś chce belke ścinać po długości to wtedy się da wszystko nawet w zderzaku przedliftowym

171.jpg

172.jpg

_0005419.jpg _0005422.jpg

z modów małych które mnie czekają to czarna lampka z czerwona poświatą z giulietty, oraz lusterko fotochromatyczne z 166, no i lakier wygłaskać bo jest w stanie średnim bardzo ale da się to szybko załatwić tylko wiadomo $$$ plus gta wtedy będę mógł wrócić do żółtych halo, no i niżej albo używka gwint, ale najpierw sprzęgło tarcza kevlar, ale może i wzmocniony docisk

Dlaczego soczewek nie założyłeś ?

wolałem nowe i tanie światła z fajnym lookiem, niż przerabiane soczewki ze starymi szkłami po polerce, cena za soczewki to tez praktycznie x 2 wiec bez sensu, dla mnie soczewki to nie jakiś mus

Soczewki po prostu lepiej świecą niż nawet nowe depo. Ale fajnie wyglada.

zamysł jaki mialem został zrealizowany to najwazniejsze :)

teraz czas na lakier i 2 drobnostki czyli lusterko bo moje ma jakies po bokach od mycia czy cholera wie czego takie zafarby jak od zalania, a lampka bo mi się czarna podoba bardziej, chociaż z 2 strony jasne wnętrze mam to nie wiem do czego mi to będzie pasowało chyba do podłogi i zegarów, albo zamiast lampki wypiorę podłogę na myjni

Amortyzatory
Powrót