[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

alfa jeździ i ma się świetnie :) pogoda co prawda nie rozpieszcza do zdjęć, ale takich parę sztuk jak ten wydech teraz wygląda

180.jpg

181.jpg

182.jpg

183.jpg

na wiosnę czeka ja pranie wnętrza tzn podsufitki pasów i podłogi :) bo skory to wiadomo są super, jedynie podmaluje wytarcie w boku fotela pasażera

Czemu jedna z tych rur tak bardziej do góry, a druga bardziej na dół?
Może powinieneś je dogiąć jakoś?

alfa ma się bardzo dobrze w ciągu ostatnich dni zrobione 1300 km z płocka na śnieżkę i trochę po czechach, ale brudna za to meega :D a trasa ? no cóż opony zimowe i wlane paliwo i ogień na tłoki :)

3.jpg

alfa jezdzi dalej daje frajde z jazdy a bmw dostało sie do magazynu Bmw Trends wiec w marcu miedzy innymi w empiku bedzie moja bmw

122.jpg

zdj mojego autorstwa wiec w artkule beda inne foty :)

jakie zmiany w bmw zaszły ? gwintowane zawieszenie przod, felgi 3tlg rh xd 18 cali 8.5 przod 10j tył, sporo gratow uszczelek i drobnostek do silnika

A tyl standardowe zawieszenie?

tył to obnizone nivo ale bedzie jeszcze nizej na customowym nivo :) obecnie tak sie prezentuje :

co do alfy jeździ i połyka kilometry, na wiosnę czeka ja mocne pranie dywanu pasów i podsufitki oraz polerka budy :) i pewnie malowanie felg toora ale pewnie i tak wleci bl2 :) jak ogarnę na sezon e32

tył wleci custom juz elementy sa

109.jpg

w czerwcu mam nadzieje ze auto bedzie na syndykacie w polish definition czyli najlepszych projektow bmw w polsce, ogolnie jeszcze zmiana rantow na radinox i oczywiscie szersze ale to bedzie dopiero jak obnize tył bede wiedział jakie ranty czy faktycznie radinox czy zostawie tylne ranty alu i dam je na przod a tył dam jeszcze szerszy o 1 cal

a co u alfy? pakiet zima :) czyli stal dalej :) do tego kolejna trasa weekendowa nad morze na hel i do kuźnicy i ..spalanie piękne 5.1 mi wyszło z całej trasy i jazdy po tych miejscowościach natomiast ...rozszczelnił się wydech i mi gwiżdże, a nawet nie mam jak wjechać na kanał gdzieś aby skręcić go ;/

DSC_4906

Po co zimówki, zimy nie ma... ja już drugi pełny rok jeszcze na letnich. Gdyby przynajmniej mrozy były...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no po czeskiej stronie śnieżki śniegu było ok 20-30 cm na drogach jeździłem przez zaspy wiec się przydały, a skoro już były założone to już tak trzymam :)

No to zmienia postać rzeczy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oo kolega nad morzem, bardzo blisko moich rejonów, może się spotkamy na drodze ;)

Gratki! Mega fajne zobaczyć swoje auto w gazecie :)

trochę wstyd się przyznać ale dopiero teraz po prawie 5 mc odkąd mam syczenie poprawiłem opaskę na dolocie...bo lekko się zsunęła opaska przy turbo, a ze moc była tylko dźwięk odrzutowca występował to jakoś nie robiłem tego, ale w końcu się zmobilizowałem i do ojczulka podjechałem na kanał parę minut i po krzyku :)

no i kolejna wtopa z 156 oczywiście za sprawa e32 :) e32 po 2 mc stania musiało jechać na przegląd nie odpaliła bo aku padł więc mowie aku od alfy dam, ok wszystko spoko wczoraj i dziś nagle w alfie abs vdc edc i reczny :D mowie no pieknie jakiś czujnik, ale ze w poprzedniej alfie miałem przygodę z bezpiecznikiem od abs mowie najpierw to sprawdzę...i kurtyna odkręcając aku odkręciłem jeden przewód od plusa i potem go tylko przyłapałem i kabelek sobie raz stykał raz nie...oczywiście po przykręceniu kabelka wszystko cacy

co do bmw no w ciagu roku ja i poprzedni wlaciciel zrobil niecałe 1600 km :) z czego ja zrobiłem ok 800

niedługo czas na alfe czyli to co chcialem zrobic juz dawno czyli wypiore podsufitke i podłogę bo o ile skory od razu wyczyściłem to podłoga i podsufitka to materiał i ekstrakcyjne je wypiorę :)

BMW cudnie się prezentuje!
Zdecydowanie te roczniki mają więcej uroku niż nowe modele :)

no taka weekendowa zabawka ale np mechanik odwalił manniane w bmw ze spływem oleju i okazało sie ze olej spitalał na zewnątrz ale przyjął na klatę i za robociznę wymiany węza i olej oddał $$$ ogolnie sporo rzeczy kupuje w aso bo czesto aso bmw jest tansze niz zamienniki i kto inny wymienia na szczescie teraz mechanika to 100% lux ale jak widać nawet znajomy mechanik potrafi cos niedopatrzeć dobrze ze to na miejscu sie stało a nie np jak jechałem w trasę do lodzi 100km w jedna stronę...

a alfa jeszcze nadal na zimówkach jakoś nie wychodziłem jak szalała korona, a teraz zmieniłem pracę i czasu brak ale może w weekend to ogarne ale plan przed korona i sprzedaza 18 ze moje 17 toory dostana nowy lakier bo jest bardzo średni i są obdzierane ranty...ale widocznie za rok, bo alfy nie zamierzam sprzedawać jeździ super nawet jak są jakieś drobnostki do roboty, to po prostu wynika z gleby i innych modów np ten wąż co gwizdał jak by była zwykła cienka guma to w życiu by się nie wyślizgnął, ale zamiast szerokiej opaski dałem teraz normalna tą co ma ok 0.5 cm i trzyma jak wściekłe...a już nie 1 raz te szerokie powodują ze węże się zsuwają zwłaszcza na kolankach, a to znak ze trzeba będzie coś wyspawać lepszego niż obecnie, a bardziej poprzerabiać to co jest teraz, a że kto mi teraz da za mody ktore zrobiłem ta kase nikt, a ze nie ma rdzy moja alfa pakiet gta i super moc i wyposazenie to za grosze nie oddam

Amortyzatory
Powrót