• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

no i dzis pani na parkingu zarysowała zderzak i lekko blotnik przy samej lampie przedniej ;/ ciekawe ile dostane za to ;/

no duzo nie duzo ale troszke uszkodziła, zarysowanie pewnie zejdzie ale mróz był i przy błotniku lakier na zderzaku o dziwo z 2 stron popękał ;/

dostałem za to 1000 zł

zarysowanie spoleruje ale popękania zostaną ;/

nie ma co płakać nad zderzakiem teraz go nie oszczedzam chociaz bo do malowania,

wnetrze natomiast w koncu kierownica doczekała sie czyszczenia po 3 latach :d

po pierwszych przetarciach i szwy jakie brudne az wstyd :d

i po xd

czlowiek się do brudu przyzwyczaja, dopiero jak umyje to się zastanawia jak można było jeździć w takim syfie :D

czlowiek się do brudu przyzwyczaja, dopiero jak umyje to się zastanawia jak można było jeździć w takim syfie :D

u mnie najwiekszym problemem jest brak miejsca tyle co pod blokiem, ja bym i zrobił powłoke u siebie czy pełny detailing ale do ojca kawalek mam a tam jest i kompresor chyba 80l i duza myjka itd a pod blokiem to ja niedawno umylem 1 raz auto od chyba 3 mc niestety ciezko, ale wiecej $$$ przyjdzie w tym roku to moze troche odmaluje wlasnie zderzak przedni i moze te drzwi ktore mam lekko uszkodzone odkad ją kupiłem :)

u mnie najwiekszym problemem jest brak miejsca tyle co pod blokiem, ja bym i zrobił powłoke u siebie czy pełny detailing ale do ojca kawalek mam a tam jest i kompresor chyba 80l i duza myjka itd a pod blokiem to ja niedawno umylem 1 raz auto od chyba 3 mc niestety ciezko, ale wiecej $$$ przyjdzie w tym roku to moze troche odmaluje wlasnie zderzak przedni i moze te drzwi ktore mam lekko uszkodzone odkad ją kupiłem :)
Obczaj sobie metodę mycia rinseless, stworzoną dla blokersów :)

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

alfa polyka km w weekend nad morze była trasa czyli w 2 strony łacznie prawie 800 km i w sobote rano to samo :)

natomiast zaniepokoił mnie fakt bo na miescie az tak bardzo tego nie odczuwam, ale..jadac na 3 biegu słysze taki jak by szum? tylko gdy auto jedzie na biegu czy przy gazie w podłodze czy na hamowaniu silnikiem, jak by łożysko skrzyni? czy nie wiem dyfer? czy przegób wewnetrzny moze tak robic? bo z rok czy dwa lata temu osłona pekła przegubu wewnetrznego niby smar dodany był i nowa osłona ale moze cos tam sie wtedy przytarło ale dziwne ze by to było tylko albo głownie na 3 biegu, jadac na luzie przy dowolnej predkosci cisza

jadąc dzis nad morze przy 180 na autostradzie w oponę kawałek metalu sie dostal, trochę sie pomodliłem , xle wszystko ok udalo mi sie dojechac do mopa, dojazdowka potem szukanie wulkanizatora zmiana opon w moim rozmiarze nic nie bylo jedynie używki 205/50 r17 i cena kosmos ...ale no co trudno rodzinkę jutro przywożę do domu a 400 km na dojazdowce troche slabo z 2 dorosłych i 2 smyków, spalanie w zeszlym tyg wyszlo 6.33 z trasy i miasta 800km

Wysłane z mojego RMX3241 przy użyciu Tapatalka

no i przygód ciąg dalszy :D chyba alfa sie obraziła ze chciałem ją sprzedać, wczoraj jechałem na wesele do pracy, i ładowałem baterie i nagle klimy brak, po fakcie tzn na weselu zobaczylem ze baterie sie nie naładowały, szybka akcja patrze faktycznie brak pradu i chłodnice stoją mimo odpalonej klimy czyli nic nie chłodzi, przy kierownicą szybka wymiana bezpiecznika 15a bo sie przepalił i buch klima znów smiga...

kolejna trasa zaliczona ponad 1000km bez jekniecia, zatankowane auto i wio, spalanie 5,5 litra autostradowo 110-120 czasem przy wyprzedzaniu i odcinkami do 150 wiec tragedi nie ma :)

kolejne trasy zaliczone uwielbiam to auto :) te morze to nas zawsze nęci ale...
mam pytanie...doły błotników a bardziej rant od strony felgi na wysokości 6-7 cm się piaskuje musiałem oczyścić do gołego pięknego metalu i pomalować ale czy są jakieś nadkola co zakrywają właśnie czoło błotnika? czy tylko nakładki gta mi zostają ?

a z innych spraw wyprałem dywaniki i wy ozonowałem dwa razy auto bo kolega ma ozonator :)

Ostatnia edycja:
Zapytaj detailera o folię PPF :)
Nie widać jej, a robi robotę.

jak by był tam nówka lakier to ppf a tak błotnik już murzynem poleciałem i gruba warstwa lakieru czarnego zwykłego bo ciągle pada, jak nie znajdę dobrych nadkoli to wleci w końcu próg gta :) alfa jeździ cały czas projekt nie umarł ...ale co ja więcej mogę dołożyć jak mam wszystko no może poza xenonem ale to mi nie przeszkadza, a auto i tak jeździ dużo km w trasach

dawno nic nie wrzucałem bo i co u mnie może się zmieniać :) ogólnie Alfa jeździ i robi km, będę niedługo szukał boczków w skórze poliftowych bo moje co szukałem materiałowych zaczynają odchodzić

fotki na szybko spod bloku alfa na zewnątrz brudna trochę bo przy pracy dość mocno uczęszczana droga i nawet świeżo umyte auto po 8h postoju jest czarne od brudu ;/ a przy fabryce kombajnów niestety za duzy parking nie jest i nie zawsze jest miejsce na 2 zmianie

Świetnie się prezentuje!
Ma ten pazur skubana!
156 ma dla mnie ponadczasowy wygląd... niestety tu gdzie mieszkam (bawaria) rzadko już można spotkać przedliftowy egzemplaż na drogach....

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

pojechalem na przeglad i dupa...diagnosta powiedział ze widzi ze z przodu jest zmiejszone miejsce na rejestracje ale z tyłu normalne i on nie wie jak przepis interpretować...idę w poniedziałek do urzędu komunikacji ciekawe co powiedzą..a nowe przepisy zabraniaja innych miejsc do rejestracji no a tablica nie moze wystawac ani byc zagieta..ani wlasnie w innym miejscu niz przystowane, a w alfie typowo jest rozmiar u mnie wloski a naszym miejszym tablicom blizej do wloskiego rozmiaru niz do usa

Ostatnia edycja:
Jak to co powiedzą, te blachy są zarezerwowane dla aut ze stanów i tyle w temacie, wszystkich co sobie je zakładają bo są "fajne" prędzej czy później to czeka...

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót