stefanx
Nowy
Dla czego niby ma mieć kłopoty z policzeniem wtedy spalania ? Przecież wartości są mu dobrze znane tak w korkach jak i na postoju.
A bo na postoju komp paliwa nie liczy - oczywiscie mowimy o odpalonym silniku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dla czego niby ma mieć kłopoty z policzeniem wtedy spalania ? Przecież wartości są mu dobrze znane tak w korkach jak i na postoju.
A bo na postoju komp paliwa nie liczy - oczywiscie mowimy o odpalonym silniku.
Wiesz kiedy jest problem ? Jak jest coś zwalone np. z przepływomierzem.
Jeśli komunikat “Motor Control System Failure” pojawia się podczas przyspieszania ale ginie po odpuszczeniu pedału przyspieszenia (nie jest konieczne wyłączanie silnika, to prawdopodobnie mamy kłopoty z ciśnieniem paliwa na listwie wtryskowej
Jak poradzić sobie z zapalającą się kontrolką "check" podczas przyspieszania.
ntrolka zapala się i gaśnie na wysokich obrotach (zauważyłem głównie na 3 i 4 biegu)
To może być również nadciśnienie turbo (przeładowanie).
Cześć
Jak poradzić sobie z zapalającą się kontrolką "check" podczas przyspieszania. Kontrolka zapala się i gaśnie na wysokich obrotach (zauważyłem głównie na 3 i 4 biegu). Może ktoś z Was miał taki problem i sobie z tym poradził...
Z góry dzięki.
Pozdrawiam,
Michał
....Jeśli komunikat “Motor Control System Failure” pojawia się podczas przyspieszania ale ginie po odpuszczeniu pedału przyspieszenia (nie jest konieczne wyłączanie silnika, to prawdopodobnie mamy kłopoty z ciśnieniem paliwa na listwie wtryskowej . ....:
W moim przypadku przy przeładowaniu kontrolka zapalała się powyżej 3k obrotów i po zwolnieniu pedała przyspieszania gasła, natomiast jeśli nie zwolniłem tylko dalej przyspieszałem to kontrolka świeciła się cały czas i wtedy gasła po kilku odpaleniach. Po wymianie overboost'a usterka znikła i Bella śmigaTo nie może być przeładowanie. W takim przypadku kontrolka nie zachowywała by się w taki sposób. Gasła by dopiero po kilku odpaleniach.
W moim przypadku przy przeładowaniu kontrolka zapalała się powyżej 3k obrotów i po zwolnieniu pedała przyspieszania gasła,.
To nie może być przeładowanie. W takim przypadku kontrolka nie zachowywała by się w taki sposób. Gasła by dopiero po kilku odpaleniach.
A, jak czegoś nie ma w google, to znaczy, że nie istnieje ?
To, że tobie na wyświetlaczu nie wyświetla, to nie znaczy, że nie liczy. Robi to cały czas. Cały czas liczy dawki i świetnie wie ile paliwa poszło. Niedokładność obliczeń wynika z wartości przy przeliczaniu (zaokrąglaniu) mm3 na dm3(l).
Wiesz kiedy jest problem ? Jak jest coś zwalone np. z przepływomierzem.