• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja pierwsza AR: 156 FL

Kurcze, chętnie bym tą belle obejrzał ale ani 1 fotka nie chce się otworzyć... ja mam coś pokopane czy linki padły?

Witam.
Mnie też sie nie pokazują:sad:

POzdrawiam KULI

Teraz chyba zostaną foty na stałe :)

mini1.jpg

275.jpg

mini3.jpg

no teraz widać pięknie :) ładna ta twoja alfa :)

POzdrawiam KULI

Niestety jakiś czas temu, anonimowy sprawca przerysował mi niunie jak oddawałem krew. Już zrobione i na szczęście nie ma śladu:

Było:
23.jpg

Jest :) :
jest.jpg

A teraz ostatnie zmiany:

Rygielki od Dario_83 zamontowane :D

24.jpg

Oraz ostatnio zdobyta koniczynka. niestety nie jest to ta która chciałem (bez białej obwódki) ale też mi się podoba.

qv.jpg

A teraz na wiosnę planuje zmienić głośniki na coś konkretniejszego, pomalować zaciski i może przyciemnić szybki ;)

A korzystając z okazji. To moje poprzednie wozidełko za którym przyznam się trochę tęsknie:
25.jpg

Ostatnia edycja:
Mała aktualizacja. Autko zbliża sie do 100kkm :)

I w ramach rocznicy zrobione ma całą zawieche na przód.

Razem prawie 2000 zł zapłaciłem. Ale jest git. Wachacze góra i dół, końcówki drążka, łaczniki i gumy. Wszystko TRW. Zobaczymy jak długo pochodzi.

No i dodatkowo załatałem narazie taśma rure od IC do kolektora bo ma długasne peknięcie. Ale juz nowa zamówiona :)

A niedługo wrzucę świeże fotki

Ostanio miałem mysli aby sprzedać Alfę. Może troche zaczyna mi dogryzac stereotyp. Ale po jazdach na torze, stwierdziłem że zostaje i może troche ją doinwestuje.

I tak teraz co jest do zrobienia aby Alfa była jak z fabryki:
- regeneracja/wymiana maglownicy
- wymiana uszczelniaczy zaworowych (jeszcze faza początkowa drobnego puszczania bąków)
- dokupienie kosza narzędziowego
- wymiana wachaczy tył
- wymiana sprzęgła (narazie tylko świerszczyki na łozysku więc wymiania nie jest konieczna)
- zrobienie coś ze srpyskiwaczami reflektorów
- wymiana żarników ksenonów

A to rzeczy które chcę dodać od siebie:
- nowe audio
- wymiana guzików sterowania w kierownicy
- malowanie zaciksów na czerwono/złoto
- tarcze mikoda nawiercane i nacinane
- nowy akumulator
- wymiana tapicerki na skórę
- piaskowanie i malowanie felg
- piaskowanie i okeljenie adapterów lusterek (folia M3 carbon)
- oklejnie słupków (folia M3 carbon)

A dziś jestem z siebie dumny bo zrobiłem mini renowację gałki zmiany biegów. Miałem ją całą poobijana i dekielek wyopadał. Dekielek przejechałem papierem ściernym grubym, potem wodnym, poskeljałem i wygląda jak nowa i w mojej ocenie zdecydowanie fajniejsze jest takie gładkie matowe aluminium niż lalkierowane. Potem wrzuce fotki :D

Troszkę masz rzeczy do zrobienia. Powiem ci, że trochę to dziwne, bo masz zaledwie 100k zrobione, a tyle elementów do wymiany, m.in sprzęgło i zawory. Ja mam AR z 2000r z przebiegiem 215k i wszystko działa należycie. Czyżby poprzedni właściciel nie dbał należycie? Głowa do góry, działaj i sie nie poddawaj. Powodzenia.

Nom trochę sporo tego, u mnie 164k km i wszystko z tego co wymieniłeś to cacy..

Możesz napisać coś więcej co i jak dokładnie chcesz oklejać?

Nom trochę sporo tego, u mnie 164k km i wszystko z tego co wymieniłeś to cacy..

Możesz napisać coś więcej co i jak dokładnie chcesz oklejać?

Chodzi o te czarne pierdolniki do których lusterka sa przymocowane i i w których uwielbia się utleniać aluminium przez co lakier złazi i wyglądają nieestetycznie. I dodatkowo słupek środkowy, zerwać obecna oryginalna folie i nałożyć nową.

ejjj to mój pomysł ;)

Nie twój tylko forumowy :P A poza tym to że pierwszy z nas głośno o nim napisałeś nie znaczy że wcześniej o tym nie myślałem, jeśli mówimy o słupkach. ;) :P No ale adaptery lusterek faktycznie ty mi nasunąłeś.

kurcze a tak sobie jeszcze pomyślałem o klamce z tyłu ale nie wiem czy nie będzie to juz przesada...

Cześć Rain
miło było poznać Alfistę tego samego modelu/koloru/silnika tyle, że w sedanie:)
Masz kilka fotek z toru ode mnie w galerii - niezłe przechylenia boczne miałeś w zakrętach.
Jak będziesz oklejał te słupki to może podłączę się pod pomysł:)

Pozdrawiam
Piotr

Cześć Rain
miło było poznać Alfistę tego samego modelu/koloru/silnika tyle, że w sedanie:)
Masz kilka fotek z toru ode mnie w galerii - niezłe przechylenia boczne miałeś w zakrętach.
Jak będziesz oklejał te słupki to może podłączę się pod pomysł:)

Pozdrawiam
Piotr

No i wzajemnie :)

A fotki świetne. Niestety ucierpiały opony i boczne napisy poździerałem :(

Ale warto było :D

A teraz to co jutro alfa dostanie:
- woskowanie
- czysczenie wnętrza tymi środkami ze zlotu
- malowanie zacisków (jeszcze nie wiem jaki kolor)
- i jak znajdę gdzieś to okleje adaptery lusterek folią termokurczliwą, chyba tą pseudo carbon, zobacze jak wyjdzie i jakby co to łatwo z tego zedrzeć, jak się spodoba to w przysżłym terminie zrobię tak słupki
- pełen bak paliwa + środek do czyszczenia wtryskiwaczy

Idzie się zaje**ć. Tuz przed urlopem musiał się ksenon do końca wypalić. Świecił już na lekko na różowo ale liczyłem że wytrzyma jeszcze miesiąc. Ksenony wymienia się parami. I co? I k***a 300zł w plecy na jebane żarówki..... ;(

Też niedawno wymieniałem żarniki.. i troszkę się trzeba namęczyć przy wymianie niestety.. :)

Amortyzatory
Powrót