Moja pierwsza AR: 156 FL

rain

Nowy
Auto
Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT
Ostatnio kupiłem sobie takie małe cacko, i skoro już skończyłem zabawę w serwis i rejestracje przyszedł czas na pochwalenie się autem :)

To moja pierwsza Alfa, wcześniej jeździłem Lancią Lybrą 2.4 JTD i jestem aktywnym członkiem zarówno Lancia Klub Polska i Lancia Klub. I właśnie od ojca założyciela tego drugiego kupiłem obecną Alfę, czyli w Łodzi w Lancia Team.

Jako że jestem przyzwyczajony do uczestniczenia w życiu klubu postaram się wspierać i bywać na zlotach lokalnych i ogólnopolskich :)

Do tej pory byłem przyzwyczajony do bujania się w moim mini tapczaniku i przesiadka do Alfy była trochę drastyczna :P Ale za to przyrost mocy jest znaczny ;) I już pokochałem to autko.

A teraz szczegóły wozu.

2003 rok
Berlina
2.4 MultiJet
88000 km

Wyposażenie:
- ksenony
- telefon
- podgrzewane fotele
- zmieniarka 10 płytek
- ABS+EBD+ASR
- GPS (graficzny, bez map, nie działa w PL ;( )
- tempomat
- czujnik deszczu
- 4x el. szyby
- 16' felgi
i inne standardowe rzeczy ;)

Ze zrobionych rzeczy to wymienione rozrząd i zawieszenie. Pozostało koło dwumasowe za jakiś czas bo już popiskuje. Poza tym jak ta lala.

A teraz fotki. Niestety na kołpakach z Tesco bo zimówki już są.

bardzo ładna bella :) mam nadzieje ze już nie dlugo bede mial okazje obejrzeć ją na żywo w świdnicy :)

Chyba stoi teraz na zimówkach? Gratuluje zakupu, gdyż sam wiem jak ciężko znaleść 156 po lifcie do kupna.

Piękna :). Pozdrawiam kolegę z Wrocławia i do zobaczenia gdzieś na trasie ;)

Masz Alfę która mi się marzy :)
Gratuluję zakupu.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ladna, na alusach pewnie jeszcze lepiej bedzie wygladac, no i fajny silnik. Mam nadzieje ze sie spotkamy gdzies na miescie.

Ładna Bella. A masz jakieś fotki z alumkami? Bo pewnie wygląda o niebo lepiej :) Ja planuję 156 2.4 JTD ale SW, choć to daleka przyszłość jak na razie :)

Pozdrowienia i szerokości!!

Ładna Bella. A masz jakieś fotki z alumkami? Bo pewnie wygląda o niebo lepiej :) Ja planuję 156 2.4 JTD ale SW, choć to daleka przyszłość jak na razie :)

Pozdrowienia i szerokości!!

Niestety nie mam, ale jak przyjdzie wiosna, to zrobię nowe fotki :) Musiałem szybko zmieniać bo na tamtych oponach jeździć się nie dało a zimówki prawie nowe, jeszcze po Lybrze, w garażu czekały.

- GPS (graficzny, bez map, nie działa w PL ;( )

Otóż działa!!! Musisz na dobrej nagrywarce w programie "Clone CD" wypalić płytkę z mapami. Mapki te znajdziesz (wraz z załączonym profilem) np na stronce www.peb.pl
Jest to Teleatlas DX. Są już najnowsze mapy dostępne na ten rok.

Swoją drogą zastanawiam się jaki masz telefon bo z tego co mi wiadomo to albo jest radio z opcją telefonu, albo z nawigacją. Skoro masz nawigację to telefonu nie możesz seryjnie mieć (chyba że jakiś zestaw głośnomówiący,

gratuluję zakupu i życzę dużo radości z posiadania tego pięknego auta kolego rain!!!

Swoją drogą zastanawiam się jaki masz telefon bo z tego co mi wiadomo to albo jest radio z opcją telefonu, albo z nawigacją. Skoro masz nawigację to telefonu nie możesz seryjnie mieć (chyba że jakiś zestaw głośnomówiący,

z tego co tu wyczytałem to kolega ma taką samą connect navi jak ja w swojej 147.
co do map to wszystko się zgadza,odpowiednia mapa i nawigacja hula.

telefon w niej jest dwusystemowy a głos dobiega z głośników w drzwiach po wyciszeniu muzyki i działa bardzo dobrze.
poza tym odtwarzacz cd czyta pliki MP3.

gratuluję zakupu i życzę dużo radości z posiadania tego pięknego auta kolego rain!!!

z tego co tu wyczytałem to kolega ma taką samą connect navi jak ja w swojej 147.
co do map to wszystko się zgadza,odpowiednia mapa i nawigacja hula.

telefon w niej jest dwusystemowy a głos dobiega z głośników w drzwiach po wyciszeniu muzyki i działa bardzo dobrze.
poza tym odtwarzacz cd czyta pliki MP3.

A widzicie, są dwie wersje nawigacji.

Jedna z mapami tak jak mówicie czyli Connect Navigator. I druga którą ja mam. Na moim w Polsce mogę tylko zobaczyć ile satelit akurat jest w okolicy. Nic więcej.

Powinna ona działać tak że, telefon łączy się z serwisem informacyjnym i ściąga dane o bliskich punktach POI, następnie pokazuje ich adres i strzałkę gdzie mam się kierować. Bez map. Coś jak kompas. Nic więcej. Dlatego tez nie mam czytnika w bagażniku do płytki z mapami.

A co do telefonu to jest oczywiście fabryczny. Szufladka na sim jest pod wyświetlaczem. Jest parę dzwonków do wyboru, książka telefoniczna, i obsługa SMS. W momencie jak ktoś dzwoni, radio zmienia kolor podświetlenia na zielony, muzyka się wycisza/CD pauzuje, i słychać telefon i pokazuje kto dzwoni na ekranie. Głos jest czysty i wyraźni, nie wiem gdzie jest mikrofon ale mnie też ładnie ściąga bez zakłóceń. Jak dla mnie to ideał, i działa super. Często korzystam.

Widzę że nie podlinkuje już fotek z odemnie.pl jak zamieszczę gdzie indziej to dam też fotkę radia i jakieś nowe fotki auta już z ramkami.

Jako że wcięło poprzednie fotki, a pogoda dopisała, postanowiłem pochwalić się znowu autem tym razem już z podkładkami klubowymi :)

215.jpg

216.jpg

217.jpg

Ale czemu w takie bloto ja wprowadziles.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót