s_ordak
Nowy
Może źle zrozumiałem, ale napisałeś:" Z18 jest szerszy na stronę o 5mm od tego z 166 wiadomo szersza tarcza szerszy zacisk", dlatego pomyślałem że mówisz o połówkach jednego zacisku.
- - - Updated - - -
Błąd. W 166 maż rozstaw śrub 5x110, nie opłaca się przerabiać tarcz na 5x98. A zostaje wciąż konieczność dorobienia adaptera.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
A skąd wiesz, że pasują? Jest napisane, że pasują, a w rzeczywistości może być niestety inaczej. Już kilka razy się przejechałem na sprzedawcach, którzy zakładają, że jak coś pasuje do pozostałych wersji, to pasuje też do Q4. W rzeczywistości oczywiście różnic jest dużo. O różnicach przed i po FL nie wspomnę. Tarox też podaje, że ten zestaw wchodzi do wszystkich 164. Ciężko mi w to uwierzyć, choć być może faktycznie tak jest.
Kolejna opcja Panowie to założenie w pierwszym etapie tarcz 310x28 mm żywcem wziętych ze 166 wraz z zaciskami. To i tak duża poprawa w porównaniu do seryjnych ~280x26 mm.
Obawiam się czy 330x32 w ogóle wejdą, nie wiem czy dam radę założyć dystansy na przód przy 18" feldze.
Błąd. W 166 maż rozstaw śrub 5x110, nie opłaca się przerabiać tarcz na 5x98. A zostaje wciąż konieczność dorobienia adaptera.
- - - Updated - - -
Chodzi prawdopodobnie o fakt, że przednie piasty we wszystkich wersjach silnikowych są takie same, dlatego zestaw pasuje do wszystkich.A skąd wiesz, że pasują? Jest napisane, że pasują, a w rzeczywistości może być niestety inaczej. Już kilka razy się przejechałem na sprzedawcach, którzy zakładają, że jak coś pasuje do pozostałych wersji, to pasuje też do Q4.