[155] MOJA 155 2.5 Marcin@Romeo

napinacz 650 złocisza ? :O

Właśnie wyleczyłem się z 155 w 2.5 :D

155 V6 ze względu na pojedyncze części coraz mniej nadaje się do jazdy na co dzień. O ile cenę idzie przeżyć to znalezienie go jest już trudniejsze dla przeciętnego człowieka. Oczywiście mechanicy znajdą, ale zasób nowych cały czas maleje.

Widzisz... dzięki za informacje, chyba zostanę przy 'metolowym 1.8/2.0 TSie :D

no tak tam rozrząd tani jak w cinquecento :lol: oczywiście żartuje :D Wszystko można !

No no!ładny paragonik dostałeś:o ale duży plus dla Ciebie za zdrowe podejście do 155:P

Zrobie bedę miał spokój na lata a 155 raczej zostanie ze mną na bardzo długo , ale szczerze myslałem ze bedzie gorzej i wyszło czemu tak kiera ciężko chodziła , mechaniecznie alfa bedzie 100% sprawna

Wniosek taki że hydraulik lepszy - wymieniasz uszczelnienia, wymieniasz rolkę i masz jak nowy, do mechanika sprężyny raczej nie dobierzesz...
Też tak uważam.

hydrauylik jak był by lepszy to by go nie zmieniali na mechaniczny. Po zmianie uszczelniaczy nie ma zadnej pewności że nie będzie za chwilę dalej ciekł to jego największa wada

I tu się nie zgodzę.Ja swój robiłem na oringach z Agromy i nie mam z nim problemów po dzień dzisiejszy a było to 5 lat temu:P

Też tak uważam.

I tu się nie zgodzę.Ja swój robiłem na oringach z Agromy i nie mam z nim problemów po dzień dzisiejszy a było to 5 lat temu:P

A w Napinaczu hydraulicznym pewnie nie ma sprężyn?:D są i to dwie a nawet trzy

Ostatnia edycja:
Ponieważ kompletnie się nudzę sprawdziłem co dostałem z gratów w pakiecie z tą 155 i znalazłem - maglowinicę,cała kolumne kierowniczą , rozrusznik bosha , 2 licznik tez do 2.5 , pompe wspomagania :D ktora jest na arkuszowej , 2 klimatronic , coś od klimy chyba osuszacz , kupe jakis plastikow , reczny , a reszty nie znam tak sie zastanawiam poco tyle komuś było części potrzebnych .

Na zaś.Pompa już się przydała jak widzę.A jak to napisano wyżej zawsze będzie coś do zmiany,wymiany.Jak masz licznik do 2.5 po fl to dobrze go pilnuj.

Licznik od V6 po lifcie to rarytas i ktoś na forum go poszukuje, więc kolega może sprzedać:)

Amortyzatory
Powrót