[155] MOJA 155 2.5 Marcin@Romeo

Rok produkcji w dowodzie 97, a produkcji wg VIN 93 moze oznaczac ze auto zarejestrowane jest jako skladak.
Rosnie nam liczba 155 w Warszawie :)

Dziarowi po winie wyszło że pod maską oryginalnie był ts. ale jak tobie wyszła super to jeszcze ciekawiej:) Sprawdz dokładnie czy nie jest przypadkiem szczepiona i kielich nie był wspawywany bo Super w 93 roku raczej nie robili:)

Ja mam rocznik 92 i według epera też jest wersja super.

Kontrolka jest od abs.Tez tak miałem ,ze po zgaszeniu i ponownym odpaleniu gasła.Do czasu.Winny okazał się czujnik.

Byłem w intercarsie i zamowilem Motul 15w50 300v ponoc odpowiedni olej do tej alfy, tylne tarcze Trw + klocki TRW + klocki trw na przód bo mam jakies ABE a ponoc to jest tanie gowno o golnie troche to wyjdzie ale alfa na taa chwile prawie nic nie chamuje :D
wiec musi sie to zmienic i teraz jak myslicie wkladke filtra KN sportowa da sie dostac do 155 ? bo ten silnik jest strasznie cichy w porownaniu do 24v

prezentuje się naprawdę zacnie.
miłych chwil z bellą życzę :)

Nie wiem ja tamtej nie widziałem. Wiem tylko tyle że koleś miał czerwoną 155V6 i 75 Turbo miał ramki ikaroskie i że był z Krakowa stad takie skojarzenia

Kolego czmychnąłeś mi tą alfe z pod nosa :D była na tablicy i zastanawiałem sie i spisałem sobie nr tel i dzwonie i mówi gość ze już ktoś kupił :D fajnie zobaczyć autko tutaj które chciałem kupić :D także powodzenia z nią :) btw dorzucił ci jakieś graty do niej bo mi mówił ze miał trochę jakiś w zapasie

Napisz nam kolego jaki jest stan tej Alfy , jak z blachą i co jest do roboty przy niej żeby zrobić z niej lalkę i żeby długo tobie posłużyła i cieszyła oko:)

Tak jak pisalem po ogledzinach alfy na miejscu sprawdzilem bagaznik czyli zdemontowalem te wugluszenia itp niema tam dziur w 1 miejscu przy kanapie jest ruda ale jest twardo , nastepnie wlazłem do kanału zeby w miare mozliwosci sprawdzic podłuznice i ogolnie stan , wyglada to raczej dobrze silnik suchy cały tylko mokra jest skrzynia stawiam na simeringi ale to sie raczej tylko poci bo plam w garau niema :D w ksiazce serwisowej podobno jest info ze przy 190000 byl wiemieniany rozrząd i sprzegło na valeo mysle ze jest to prawdo bo sprzegło chodzi super lekko i bierze z samego dołu ale rozrzad sprawdze i tak skupie sie głownie na tym napinaczu mechanicznym.
Po użytkowaniu alfy juz na miejscu zauważyłem ze szarpie autem przy wciskaniu gazu na pierwszych 3 biegach tu przyda sie mi pomoc bo raczej nie stawiam na Poduszki silnika bo kompletnie nie czuc zadnych wibracji , no i słychać przeguby przy skrecaniu kołami w miejscu i pewnie jakies luzy w zawieszeniu te są w koncu przy tym zawieszeniu Koni jest to bardzo prawdopodobne , i oczuwiscie te hamulce ktore kompletnie nie hamuje ale to juz zalatwie w poniedzialek , ogolnie jestem narazie zakochany w tym aucie bardziej niz przy 156.

Koledzy potrzebuje Gałke drewnianą i spojler od Formuły

Dodano po 5 minutes:

Sorki ze pisze chaotycznie ale mam spore problemy z UPC ....

Ostatnia edycja:
Nie jestem ekspertem w temacie 155, ale Marcinowi chyba chodzi o taki spojler z q4. Jak się mylę to mnie poprawcie :P

O to czyli nie o ten mi chodzi mnie interesuje taki jaki ma andrew75 w swojej 3.0 , taki mały dyskretny nie tam jakaś płetwa :D

dokładnie taki ale pewnie jest juz nie do dostania ...

Amortyzatory
Powrót