[155] MOJA 155 2.5 Marcin@Romeo

Daj spokój z jakimiś śmiesznymi ramkami:mad:,masz wiele innych rzeczy do poprawy.....nie kalecz

Fajne rameczki nie słuchaj nudziarzy:D

Ni przypiął ni przyłatał, na desce nigdzie nie ma chromu który w jakiś sposób by się zgrywał z tymi ramkami. Jestem na nie.

Dawno nic nie pisałem a wiec alfa dostała sporo czesci - maglownica po regeneracji , nowa pompa hamulcowa , kompletny rozrząd z napinaczem mechanicznym , nowe swiece , pompa wspomagania , komplet tarcz i klockow na tył i na przód .
ALFa wkoncu prowadzi sie tak jak powinna co do hebli pewnie bede cos kombinował tak dla alfistów co maja ochote na 155 alfe kupilem za 5000 a juz włożyłem drugie tyle ale . Kredens na ta chwile jest 100% sprawny mechanicznie został do poprawki lakier i zmiana koloru felg na grafit i tylko lać benzynke i jezdzić . A czy juz pisałem alfa ma dożywocie i to nie bedzie tak jak z moja 156 po prostu jestem w tym kredensie zakochany :D

Załączniki

• 20140801_193305.jpg
    20140801_193305.jpg
    89.8 KB · Wyświetleń: 128
Widzę, że na Warszawie grono posiadaczy 155 poszerza się w zastraszającym tempie. Tu się pojawił Twin Spark, Tu V-ka. Szeroki przegląd tam macie. No i fajne spoty pod Narodowym. Super się prezentuje Twoja V-ka. Na grafitowych Speedline'ach będzie miodzio. Pasuje takie zestawienie kolorystyczne do Twojego nadwozia. Widzę, że inwestycje u Ciebie nabrały dużego rozmachu. To cieszy. Ja też po kupnie się rozpędziłem z wydawaniem fortuny. No ale sam wiesz, że alfa nie lubi grać drugoplanowej roli. Szykuj się na rewanż ze strony Belli i oby banan z twarzy Ci nie schodził. A tak przy okazji to całkiem fajne foto strzeliłeś powyżej. Pozdrawiam i życzę Ci żeby twoja Bella była cały czas w takim stanie jak by opuściła salon. (Miałem na myśli, żeby jej się zaczął licznik przebiegu kręcić w drugą stronę ;););)) Pozdrowienia z małopolskiego dla wszystkich warszawskich Alfa-Zajarańców.

Nie wiem jak przegapiłem ten temat tyle czasu :)

Fajniutka Alfa 155, fajnie że trafiła na odpowiedniego (inwestującego) właściciela.
Jedyne do czego mam uwagi to zaklikrane przez lakiernika wszystko w lakierze - nawet kratki przy scudetto - z oryg. czarnymi wyglądała by groźniej.

O to czyli nie o ten mi chodzi mnie interesuje taki jaki ma andrew75 w swojej 3.0 , taki mały dyskretny nie tam jakaś płetwa :D

dokładnie taki ale pewnie jest juz nie do dostania ...

Jeśli chodzi o oryginał Zendera, to mam do sprzedania (czarny) :)

No fakt że ten grill wyglądałby fajniej jakby kratkę miał czarną. Jak Marcin chcesz to mam taki grill poliftowy. Kupiłem go bo myślałem, że scudetto jest nie obdrapane, ale niestety okazało się inaczej. Reszta w porządku (zaczepy itp.). Musiałbyś tarczę przełożyć ze swojego grilla (rozmontować zgrzewy i wkleić na jakimś dobrym kleju swoje scudetto). Kolor grilla to rosso proteo także musiałbyś go pomalować. Nie będę Ci go sprzedawał tylko Ci go oddam za darmo!!! Jedyny koszt (to co byś wydał na grilla) to jego pomalowanie. Jak się zdecydujesz to pisz na priva.

No tak teraz spotkać 155 w miarę dobrym stanie nie jest łatwo ale w Warszawie jest jeszcze na co popatrzeć i serce się raduje że kredens potrafi zauroczyć nawet młodych ludzi

Dzieki za wszystkie dobre słowa i za złe tez też gril bedzie miał kratki czarne tak jak zderzaki , na początku wrzesnie alfa idzie do lakiernika progi bedą w kolor no i mam nadzieje ze dostane ten spojler i gdzieś u da mi sie dostac gałke drewniana do kompletu z kierownica , za kiere jeszcze raz dziekuje andrzejku składaj prędko swoje 3.0

Na tych sprężynach będzie nisko.A jak amory są już podmęczone to będzie bardzo nisko.Ale możesz spróbować,drogie nie są.

bierz Voglanda niczym ustępują Eybachowi 45mm moze byc za nisko, musisz mieć przygotowany zapas(miska olejowa):D

Alfa u blacharza i lakiernika taki oto widok sie ukazał po zdjeciu błotnikow.
Blacharz twierdzi że tył jest od nowosci i że jak na 21 lat to nie jest zle , zobaczymy jeszcze progi i przód za kołami ogólnie sie dzieje :D

Załączniki

• 20141016_151001.jpg
    20141016_151001.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 141
  • 20141016_150942.jpg
    20141016_150942.jpg
    99.2 KB · Wyświetleń: 143
  • 20141016_150934.jpg
    20141016_150934.jpg
    100.9 KB · Wyświetleń: 143
  • 20141016_150926.jpg
    20141016_150926.jpg