• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mocniejsze hamulce do 156v6

szukasz czegos konkretnego, masz nr swoich klocków??

masz tu cos na ich temat-http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gta/373974-anyone-used-these-pagid-brake-pads-2.html

pzd.

Ostatnia edycja:
Rozważałem takie jak przerabiałem heble. Z neta wynika że są dość "wyczynowe", a auto musi służyć na co dzień. Więc postanowiłem nie wyważać drzwi i stanęło na ds2500 i potwierdzają się wszystkie zalety. Wady również ;(

szukasz czegos konkretnego, masz nr swoich klocków??

masz tu cos na ich temat-http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gta/373974-anyone-used-these-pagid-brake-pads-2.html

pzd.

Szukam informacji od ludzi którzy takich być może używali. Konkretnie - jak to się spisuje i czy warto przepłacić.

Miło Cię widzieć na forum.
Ale czy te klocki to nie za bardzo hardcore?

CL RC6+ to hardcore. Zra tarcze niemilosiernie, trzeba je rozgrzac troche, etc. Typowo wyscigowa charakterystyka.
Z CL max do cywila to RC5+. Choc i dla nich zjedzenie tarczy po 15tys to zaden problem. Pyla, piszcza, ale hamuja zacnie. Mialem je w Imprezie. Polecilbym gdyby nie istnialy idealne klocki, czyli DS2500.

Tapatalk.

u mnie aktualnie siędzą DS3000 i żrą tarczę niemiełosiernie, do tego piszczą jak oszalałe i pylą okropnie, ale hebel bardzo zacny.
Jak się skończą to wrócę poziom niżej do DS2500 - dla mnie wybór idealny.

Ostatnia edycja:
Lepiej przepłacić za Carbone Lorraine w mieszance RC6+

Tylko że mają nierozwiązany problem z odpadającą warstwą cierną na skutek korozji pod nią, dzieje się tak przy sporadycznym używaniu auta kiedy klocki złapią trochę wilgoci. Jest sporo zdjęć na forach.

Tylko że mają nierozwiązany problem z odpadającą warstwą cierną na skutek korozji pod nią, dzieje się tak przy sporadycznym używaniu auta kiedy klocki złapią trochę wilgoci. Jest sporo zdjęć na forach.

Bo autem to się jeździ a nie je ogląda ;]

Czy ktoś ma może informację gdzie można kupić w przystępnej z cenie klocki ferodo ds do zacisków BREMBO z alfy 166 ?
Jak to dokładnie jest z oznaczeniami klocków serii DS ?
Jeśli chciałbym kupić te najbardziej polecane - czyli te co nie potrzebują rozgrzewania i hhamują znacznie lepiej od premier ( współczynnik tarcia > 0,5) to rozglądać się za DS 2500 ?

FERODO DS PERFORMANCE

Reszta tj DS 2500 DS 3000 itd to klocki półsportowe i wyczynowe.

Co do cen, to tanio nie będzie a i ceny zbliżone wszędzie.
Się zrymowało ;)

P.S. od siebie polecam jednak ds2500, pierwsze hamowanie troszkę słabsze (tragedii nie ma) ale później staje dęba, im cieplejsze tym lepiej. Z wad - troszkę popiskują i pylą na brązowo ale bez przesady.

Ostatnia edycja:
Dzięki za wyjaśnienie
Skłaniam się ku DS performance a dokładnie potrzebuję takich klocków do zacisków Brembo z AR GT 3.2.
Ciężko je namierzyć a interesuje mnie na kwotę jakiego rzędu musze się przygotować.

Ok 650-750 przod komplet. To takie same klocki jak do evo i STI. Do subaru kupowalem w 4turbo w Katowicach. Maja sklep internetowy, ale da sie znalezc taniej.

Tapatalk.

DSy pod zwykłe zaciski ATE kosztują prawie 400zł za sam przód wiec pod Brembo spodziewaj się ceny ponad 500zł

EDIT: bzyq81 mnie uprzedził jednak jeszcze wiecej niż myślałem ;)

Ciężko je namierzyć

Jest taki koleś, który odpowie Ci na wszystkie pytania i doradzi - u niego też możesz kupić, ceny ma normalne. Namiary w kontakcie (generalnie było to już gdzieś na forum):
hamulce.net

Napiszcie jeszcze do george11 wiem ze ma dostęp ale w jakich cenach niewiem

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Amortyzatory
Powrót