Tak, prawdziwa Alfa - można mieć 159 z płytą podłogową od Opla, skrzynią biegów od Opla i silnikiem od Opla. Ale w sumie PRAWDZIWA ALFA.
wyglądowo,
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Tak, prawdziwa Alfa - można mieć 159 z płytą podłogową od Opla, skrzynią biegów od Opla i silnikiem od Opla. Ale w sumie PRAWDZIWA ALFA.
Pewnie, że są, ale, jakby nie patrzeć, projektowali je Włosi, a nie Niemcy/Amerykanie... Poza tym płyty podłogowej Julki nie ma na razie w ŻADNYM Fiacie, a D.N.A. (którego w 159 nie ma), jest przynależny TYLKO Alfie. No i to pierwsza od jakiegoś czasu Alfa, do której się naprawdę przyłożono, dobrze jeździ, dobrze skręca i ładnie wygląda. Tylko downsizing przytępił nieco pazur pod maską, ale na to już nic nie poradzimy.
uwazam 159 za najładniejszą, klasyczną alfę no oprocz brery ale to juz inna historia
Od kiedy interesujesz się marką Alfa Romeo?![]()
Ładne, klasyczne Alfy to:
a/ Tipo 33 Stradale
b/ Giulia Sprint GT
c/ 6C w różnych wariacjach
itp. itd.
Brera jest śliczna, ale czy zostanie klasykiem, to się jeszcze okaże. 159 szanse ma raczej małe...
Troszkę poczytałem forum boję się kilku wpisów (obcych dla posiadacza VW)
Akurat w moim przypadku model 159 byłby zupełnym przerostem formy nad treścią ze względu na wielkość. W ciągu mojej przygody z golfami NIGDY nikt nie siedział z tyłu .... co najwyżej jeździ tam plecakWiec wozić powietrze żeby tylko wozić w 159 .... chyba przesada
Giulietta jest w sam raz ...
Troszkę poczytałem forum boję się kilku wpisów (obcych dla posiadacza VW)
- Jedynka nie chodzi / cieżko wchodzi - coś niesamowitego - skrzynie VW to duża precyzja
- trzaski podsufitki itp ... szczerze jak to jest z tą jakością w Alfie w środku - trzeba radiem zagłuszać ?
- Spryskiwacze reflektorów które nie mogę zrozumieć jak działają - w moim obecnym golfie raz na 5 spryskiwań na szybę spryskują światła - wszystko jest jasne
No i spalaniePrzyzwyczaił mnie moj szmelcwagen do wartości 5,8 - 6,3 a tu widze 12 - 11
![]()
W Twoim przypadku - pomyśl o MiTo. Serio. MiTo QV konkretnie.
Co do skrzyni - miałem w domu od nowości Polo z 1996 roku bodajże i tej skrzyni DALEKO było do precyzji. Jaka jest w Julce, nie wiem, podobno się układa z czasem.
Trzaski - generalnie w Alfach lubi coś stuknąć czasem, ale nie jest wcale tak źle.
Spalanie - wszystko zależy od trybu jazdy. Ludzie piszą o spalaniu 13 litrów w TSach, a mój pali poniżej 8 litrów. Nie spodziewam się, żeby 1.4 palił więcej.
Chyba kolega z Wrocławia to ma. To też pokazuje radio i moc silnika / doładowanie turbawki, ale generalnie moim zdaniem nie warte to tej kasy. Może dlatego, że nie używam GPSów, w razie konieczności posiłkując się Googlem w iPhonie. Lepiej kup rozkładany dach (chyba, że już wliczony w pakiet). : ]
Zestawianie VW i precyzyjne skrzynie to spore naduzycieMoje wrazenia z jazdy Golfem V oraz VI z TSI daly zupelne inne odczucia.
TSI i MultiAir daja bardzo zblizone spalanie. Chlopaki na forum maja po prostu ciezka noge![]()