C
czachurek
Guest
Nie wiem z czym porównujesz .... ja osobiście jeszcze Alfą nie miałem okazji jechać i być może nie wiem co dobre jeszcze- posiłkuję się opiniami z tego forum o nieszczęsnej jedynce. Skrzynie VW małem okazję porównywać z Hondą Civic, Fordem Focus ostatniej generacji oraz Oplem Astrą II - subiektywnie najgorzej było w Fordzie a najlepiej w Golfie. Nie wspominając że nigdy nie spotkałem się z przykładem że coś "nie wchodzi" a trochę czasu na Forach VW spędziłem
Jeśli chodzi o TSI to mi przy "normalnej" jeździe motor 160KM spalał w cyklu 50/50 trasa miasto w granicach 7,5L.
Ja swoja opinie opieram na jazdach testowych - w GV z przebiegiem 800km nie wchodzil VI bieg
Haczaca jedynka to domena fiatowych skrzyni i nie jest to tak uciazajace jak Ci sie wydaje - po prostu raz na jakis czas trzeba wysprzeglic i zapiac jedynke raz jeszcze bo nie weszla. U mnie zdarza sie to raz na miesiac. Nikomu od tego nic sie nie popsulo .. po prostu TTTM
Ogolnie to najchetniej w Giuliettcie widzial bym 1.4MA 170KM + TCT .. chyba ze beda to łądowali do QV